Oldal: 1 / 1

szeretne iskolába menni,de...

Elküldve: 2014.10.22. 12:04
Szerző: Gicaanya
Tisztelt Szakemberek!
Nagy segítségre lenne szükségem. 5éves kisfiam szeretné menni iskolába jövőre,elvileg mehetne is,nyáron voltak 6ot. Részemről maradhatna jövőre is oviba,de ő már nagyon beleelte magát,tényleg nagyon szeretné,mindent meg is lesz érte,okos,szofogado,oviban le tudják ültetni,feladatozni,alkotni,stb.szóval csoporton belül minden rendben. Beszedhibas,ezért szeptembertől jár logopedushoz,nagyon kényelmes helyzetben lenne,mert helyben van neki,mellettelévő szobába kellene mennie,nagyon aranyos kedves nenihez. A kedvét úgy gondolom ott vették el tőle,hogy neki akkor kellett volna mennie nenihez,amikor a többiek mennek az udvarra...nyilván ő ezt zokon vette,többszöri próbálkozás ellenére sem akart menni,persze menni akart az udvarra a többiekkel.októberre változtatták,reggel 8ra kell mennie,viszont velem együtt...ma reggel megemlítette néni hogy majd anya néha kimegy,meg már majd később már egyedül jön,na a gyerekem rögtön kiakadt,nem tudtuk befejezni a foglalkozást,mert csak ez járt a fejében,csak ezt kerdezgette nenitol 2szipogas között,hogy de ugye jön anya is,de ugye nem kell egyedül jönnie? Mit tudnék tenni? Mivel tudnám rávenni kisfiamat,h menjen nyugodtan a csoportbeliekkel? Már minden létező eszervet,zsarolást,mindent próbáltam,de annyira lezár,már ha megemlítem neki h esetleg nem megyek,rögtön sírás,látom h kész vége,lezárta és biztos benne h nélkülem nem megy. Nem tudom más.logopedushoz vinni,nincs idom...:(
Köszönöm segítséguket!
Ágnes

Re: szeretne iskolába menni,de...

Elküldve: 2014.10.23. 13:22
Szerző: Panni
Kedves Ágnes!

Előre jelzem meglehet, hogy bántónak fog tűnni a gondolatom.
A levél elolvasása után sok kérdés ami felmerült bennem.
"Részemről maradhatna jövőre is oviba,de ő már nagyon beleelte magát,tényleg nagyon szeretné,mindent meg is lesz érte,okos,szofogado,oviban le tudják..... " Most mi van, a gyermek amit elgondol az van?????? Biztos iskola érett ez a gyermek?????? Heti egy óra problémát jelent számára, mert ő játszani szeretne mi lesz az iskolában napi sok-sok kötelező órán?????????????????????????????????? Anya bent ül a terápián??????????????? Bent fog ülni az iskolában is órán, netalán mert valami nem fog a gyermek elképzelése szerint történni?????????????? Fogja bírni a gyermek az iskolai terhelést?????
Mivel tudjuk, hogy nagyon nagy a követelmény az iskolában már első osztályban. Netalán olyan iskolában kerül, ahol más a pedagógiai megközelítés???
Miért nem lehet ez a gyermek gyermek ha van rá módja, miért nem játszhat ha annyira szeret játszani, és rosszul esik neki, ha nem mehet játszani, miért kell elvenni tőle a játszást????? Vajon hány alkalom lesz még az életben, hogy elveszik a "kedvét", és mégis menni kell. Mi alapján élte bele magát annyira vajon, vagy ki az a személy aki ennyire bele táplálja, az iskolába menetelt???? Biztos jó lesz ez gyermeknek, szülőnek, családnak???? Miért kell egy ilyen kérdésben a gyermeknek dönteni??? Vannak törvények azok előírnak helyzeteket, a szülő viszont dönthet. Persze kérjük ki a gyermek véleményét, de figyeljünk már részletekre, és ilyen helyzetben a felnőtt hozza már meg a végleges döntést. Lehet a pedagógusban keresni a hibát, mert persze, hogy csak a pedagógus tehet róla, mert ő akkor tud menni a logopédiai terápiát meg tartani.

Panni