Versike oktató játék

Tárhelyeknek, honlapoknak létrehozott fórum. Itt lehet tanácsot kérni, bemutatni saját munkáinkat.
Fórum szabályok
Honlapok számára tárhelyek bemutatása, kérdések vagy ötletek. Kész honlapok bemutatása, ötletek, javaslatok és segítség kérése.
Avatar
versike-habaniko

Versike oktató játék

Hozzászólás Szerző: versike-habaniko »

Kedves Fejlesztő- és Gyógypedagógusok!

Szeretném a figyelmeteket felhívni a Versike (http://versike.hu) oktató játékra.
A Versike célja játékossá tenni és ezáltal megkönnyíteni a verstanulást. Ennek érdekében fejtörőbe csomagoltuk a verseket. A megjelenő versrészletből egyre több betű tűnik el, s az egyre fogyó szöveget kell fejben kiegészíteni, miközben újra és újra elmondjuk az adott költeményt. Mire teljesen elfogynak a betűk, tehát eltűnik a szöveg, már tudjuk is a verset. Az ellenőrzés a szöveg begépelésével történik, s a program megmutatja, hogy mennyire pontosan emlékszünk a tanultakra. A tanulásainkról készült statisztikák pedig meghozhatják a kedvet a gyakorláshoz, hiszen egy-egy ismétléssel a korábbi hibák száma általában feleződik.

A program hatástanulmánya bizonyította, hogy a program alkalmazása fokozott flow élményt vált ki, ezáltal nő a motiváció. Játékosságának köszönhetően rávesszük a gyerekeket a gyakorlásra, így eredményesebb is lesz a tanulás.

A program bemutatásra került a második digitális pedagógus konferencián, és mostantól ingyenesen elérhető az interneten. Alkalmazását az általános iskola harmadik osztályától ajánljuk.

Hálásan fogadok minden észrevételt, tapasztalatot, javítási ötletet és
sok örömet kívánok a használatához!
Haba Anikó
Válasz küldése