Oldal: 1 / 1

Logopédia írásbeli

Elküldve: 2012.08.02. 15:04
Szerző: Zitus
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni, hogy miből kell készülni a logopédia írásbelire? Megadtak néhány könyvet, de támpontok nélkül elég nehéz! Ha tudtok vmi infót, légyszi írjátok meg nekem!!!

Nagyon köszönöm előre is!!!!

Re: Logopédia írásbeli

Elküldve: 2012.08.10. 00:55
Szerző: alaikuS
Szia! Te milyen szakirodalomról kaptál infót. Én még azt sem, habár későn is ébredtem...
Én a neten azt olvastam, hogy a Bárczin: "A logopédia szakirányra való bejutás alapvető követelménye a nyelvtani, helyesírási feladatsor teljesítése, valamint a jó beszédtechnika, a hibátlan kiejtés. Az ezt megakadályozó alább felsoroltak bármelyike kizáró ok a szakirányra való bekerülésben: a fog- és fogsorzáródási rendellenességek, a nem szimmetrikus arc- és ajakmozgások, a rekedtség, az erőtlen hang (diszfónia), a beszédhangok (különösen az sz, z, c, s, zs, cs, r hang) eltérő vagy hibás képzése, a túl gyors, hadaró beszéd." Üdv: Heni

Re: Logopédia írásbeli

Elküldve: 2012.08.11. 08:39
Szerző: Zitus
Szia! Én sem tudok ennél többet, mert én is csak most ébredtem!!!!Ezért is írtam, mert nem tudom, hogy milyen jellegű feladatokat várhatunk az írásbelin, így meg nehéz készülni rá, mert igen széles a paletta!!!!
Ha erről hallasz vmit, akkor kérlek jelezz!!!
Előre is köszi! Zita

Re: Logopédia írásbeli

Elküldve: 2012.08.11. 11:26
Szerző: hogabi
Egy kis helyreigazítás, ami remélem "csak" elgépelés.
spaletta = fa ablaktábla
paletta =általában a színek skálája (használjuk pl. az informatikában is)

Re: Logopédia írásbeli

Elküldve: 2012.08.11. 18:27
Szerző: ildikó
No igen....az olyasmire is oda kell figyelni, amire Gabi reagált.... :)

Egyébként a Bárczin - lehet, máshol is - tényleg nagyon komolyan veszik azokat a kiejtésbeli dolgokat, amiről írtatok.
Nyelv- és beszédfejlesztő szakirányú továbbképzésre jártam oda, s több csoporttársam is volt, aki úgy került hozzánk, hogy a logopédia szak nem sikerült a rossz kiejtés miatt. Igaz, mi semmi kivetnivalót nem találtunk a hangok képzésében, a felvételin mégis nagyon szigorú fülekkel találkoztak, mert eltanácsolták őket.
Az írásbeli felvételiig el sem jutottak. Aztán majd jött hozzánk olyan előadó, aki egyik tagja volt a felvételiztető bizottságnak. Olyan pösze volt, s annyira rossz volt a beszédlégzése, hogy csak kapkodtuk a fejünket.....

Re: Logopédia írásbeli

Elküldve: 2012.08.15. 00:01
Szerző: Zitus
Természetesen ismerem a szavak jelentéset,csak épp a téma miatt játszani akartam azokkal,igaz ezt nem jeleztem!!!!Mindegy,hiba volt!!!Az igazi pedagógus nem játszik,figyel!Köszönöm!!

Re: Logopédia írásbeli

Elküldve: 2012.08.16. 19:58
Szerző: henciduda
Az igazi pedagógus igenis játszik, nagyon sokat játszik, sőt játszva tanít, csak azt is tudja, mikor, hol van a játéknak a helye. És mindeközben figyel is (ugyanis a kettő nem ellentéte egymásnak.
Üdv: Mari