Segítséget kérek

zsoltzsolt

Re: Segítséget kérek

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Hát pedig ezt már csak színezni, bővíteni kellene :D
3 napsütésből elveszek két hóesést mi marad? :mrgreen:
egy nagy sár :mrgreen:
folytassam? :lol: :lol:
Zsolt
nelli71

Hozzászólás Szerző: nelli71 »

Kedves Katus!

Sokszor a kevesebb több! ;)
Gondolom óvodába kellene foglalkozáshoz.?! Őket olyan nagyon sokmindennel lehet motiválni!
pl. piros tulipán, sárga tulipán: szétválogatás, párosítás (több, kevesebb, ua.), ugyanez katicákkal, méhecskékkel, napocskával, felhővel.
Ovisoknál nem kell bonyolult dolgokra gondolni!
A matematikába is lehet csempészni tavaszi énekeket (Katalinka szállj el, Süss fel, nap, Hej tulipán..stb), egy kis mozgással fűszerezve.Persze mindezek mellett a tavaszról is szó eshet! Így lesz egy jó kis komplex foglalkozásod (még sok-sok más is belefér!!), ahol a gyerekek remekül fogják magukat érezni és még fejleszted is őket!! Egyébként van egy jó tavaszi foglalkozási ötlet itt a honlapon is a segédletek címszó alatt.
Üdv:Nelli.
zsoltzsolt

Sziasztok!

Igen, csatlakozom Nellihez, sok népi mondókával, közös mozgással, körjátékkal kéne fűszerezni, hogy együttes, közös élményeik legyenek
Sajnos a mai óvodák ezt gyakran elfelejtik, és egész nap feladatlapok felett ültetik a gyerekeket
vagyis ha tényleg ovis foglakozásról van szó lehetőleg kerüld a papír-ceruza dolgokat, hiszen annyi minden más van, amibe a számosságot, számfogalmat bele lehet vinni, pl. kettesével, hármasával stb alkossanak csapatot, vagy kétszer kerüljék meg a padot, vagy ültessen minde gyerek két virágot, vagy minden cserépbe három magot, szóval folytathatnám.. nem kell "direktbe" fejleszteni vagy matek foglalkozást tartani
Zsolt
katus

Hozzászólás Szerző: katus »

Sziasztok!
Nelli köszi a tippet, megfogom nézni.
Kedves Humor Zsolt! Ha valaki nem óvodapedagógus, és gondolom te nem az vagy, akkor az természetesen nem tudhatja, hogy itt sem lehet csak úgy egyszerűen pikk-pakk összecsapni egy bemutató foglalkozást. Egy óvónővel szemben elég komoly elvárások vannak, főleg ha az iskolaigazgató és az elsős tanítónénik jönnek megnézni ezt a foglalkozást (és természetesen a gyerekekkel szemben is vannak bizony-bizony elvárásaik).
Én nem azért kértem segítséget mert abszolút nincs semmi ötletem, hanem azért, hogy hátha van valakinek olyan ötlete amit én még nem használok nap mint nap. Virágok, állatok, pocsolya és hógolyó nap mint nap jelen van a foglalkozásokon. Nem szokásom feladatlap mellet ültetni a gyerekeket. Rengeteget mondókázunk, nagyon fontosnak tartom a mozgást,a néptáncot népi játékokat is beszoktam vonni a foglalkozásokba. Én tudom mit kellene elvárni egy óvodástól nem kis iskolásdit játszok.
Üdv Katus! :idea:
zsoltzsolt

Katus!

Hadd ne mondjak semmit..
egy: nem is lett említve az eredeti kérdésedben, hogy kinek szánod a foglakozást
Idézlek:
"Sziasztok!
Ha valaki mostanában látott jó matematika, környezet bemutató foglalkozást, vagy van egy szuper ötlete segítsen!!!!
Téma természetesen a tavasz, több kevesebb ugyanannyi ill. a matematika témaköre ha nagyon jó ötletes mindegy !!!!
Köszi a segítséget mindenkinek!"

Vagis teljesen véletlenül éreztünk rá, hogy egyáltalán mit szeretnél, vagyis egy óvodai foglakozáshoz segítséget
kettő: ja, nem vagyok óvónő -ahhoz egy alapos műtét is kellne előbb :mrgreen: - , de 3 éves kortól foglalkozom gyerekekkel, de ez nem ide tartozik
három: nem hinném, hogy utolsó hozzászólásomban volt valami sértő, bántó vagy hasonló, egy szó se volt róla pl. hogy miként végzed az óvodai foglalkozásokat és ezeket hogyan vezeted, csak említettem volt, hogy nem papír-ceruza jellegű dolgokban lehet csak gondolkodni
négy: ráadásul csak most, az utolsó - sértett hangvételű - hozzászólásodban említed, hogy ez egy bemutató foglalkozás lenne, amihez a segítséget kéred
öt. így kelltt volna kezdeni, hogy egy óvodai bemutató foglalkozáshoz kérsz segítséget
hat: tudom ezeket számmal kéne írni, de ez most így esik jól :mrgreen:
hét: a foglalkozásokra visszatérve, kapcsold össze az érzékszerveket ( pl. van káét zsák, egyikbe jobb, a másikba bal kézzel nyúl, döntse le melyikben van több tárgy, vagy hangokkal stb.)
ennyi
na kellemes 7végét
Zsolt
Dóri

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Nyugi, már készülnek a tervek. Mármint a meglévők összerendezése.
Még egy kis tilitoli és fenn lesznek.
Egyébként a frisseket össze kéne gyűjteni, amihez kellene egy kis mozgolódás. Nem mindig a készre kell rácuppanni.
Na, most megmondtam.
driszko

Hozzászólás Szerző: driszko »

És milyen jól tetted! :)
katus

Hozzászólás Szerző: katus »

Sziasztok!
Én úgy gondolom ez az oldal azért készült, hogy ha valakinek kérdése,( "kérése") van akkor azt itt felteheti!
Ilát idézve és vele egyetértve, de a segítségeket NAGYON-NAGYON MEGKÖSZÖNVE!
"Olvasom a fenti hozzászólásokat, s bevallom, nekem már egy jó ideje úgy tűnik, hogy a levelező oldal színvonala elmarad a honlap nívójától. Egy-egy jó ötletre, problémám megoldásához segítségre várnék, e helyett, hát a legjobb indulattal sem tudnám humornak nevezni mások ledorongolását, rendszeres "nevelését". Aki segítségért fordul a kollégáihoz, vagy szakemberekhez, az nem gondolom, hogy erre vágyik."
Mindenkinek jó hétvégét kívánok!
Fodor Zoltán
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fodor Zoltán »

Tisztelt Katus!
Lehetséges, hogy vannak hozzászólások, amit ledorgálásnak vélsz vagy „nevelésnek”. Sajnos, vannak olyan emberek is, akik nem tudnak normálisan válaszolni a feltett kérdésekre. Sajnos, vannak olyanok is, akik magánüzenetekben és email-ben küldözgetik egymásnak a megoldásokat, kihagyva az oldal olvasóit. Persze, egyéb ötletekre az oldal tartalmát felhasználják.
A fenti hozzászólásokkal kapcsolatban úgy gondolom a feltett kérdésed mellett elmentek az emberek és komolyabb segítséget nem nyújtottak. A feltett kérdésedre 6-7 válasz született, de visszaolvasva egy épkézláb öltetett sem írtak.
Úgy gondolom, nem csak az oldal kerül átalakításra, hanem a fórum is a közeljövőben, kiszűrve az ilyen eseteket.
zsoltzsolt

Sziasztok!

No, nem szívesen, de mégegyszer hozzászólok ebben a témában.
AZ igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy teljesen pontatlanul megfogalmazott kérés volt Katusé. Vagyis nem lehetett tudni milyen korú gyerekeknek és milyen jellegű segítséget vár a kérdező. Vagyis ovisoknak,iskolásoknak és azon belül is hányadikosoknak, és egyéni vagy kiscsoportos fejlesztő foglalkozásra vagy esetleg egy frontális osztály munkához vagy netalántán kompetencia-alapú oktatásban résztvevő iskolások matematik vagy környezetismeret foglalkozásához kéri a segítséget. Mert ugye ez mind más és más jellegű választ jelentett volna. És itt az oldalon javarészt oylan szakemberek vannak, akik főként fejlesztéssel foglakoznak, így óra-tervekkel talán kevébé rendelkeznek, még ha - mint például nekem is - van az oktatásban szerzett tapasztalatuk.
És hát amilyen a kérés olyan a válasz.
Zsolt
Lezárt