Nem írtam egy szóval sem - legalábbis úgy gondolom - hogy ellene vagy a szegregációnak. Tanulmányi eredmények, rangsor? Ugyan ki foglalkozik a fogyatékosok ügyével? Rajtunk kívül senki. Csak arra lennék kíváncsi, hány iskola vállalna "fogyatékos" gyereket ha nem kapna emelt fejkvótát!
A szakfelügyelet meg nagyon jó lenne, mert ő látná mit csinál egy falusi tanító.
SNI kedvezmények
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Re: SNI kedvezmények
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
-
Zita
Kedves Gabi!
Jó kis eszmecsere kerekedett a kérdésemből, amiből mindig tanul az ember.
A kérdést azért tettem fel, mert szombaton védem a szakdolgozatomat, amit a saját iskolámban végzett kutatásból írtam a gyermeki jogokkal kapcsolatosan, és az opponensem egyik kérdése ez.
Szerettem volna véleményeket hallani ezzel kapcsolatban.
Köszönöm a válaszodat! Ha esetleg tudsz még érdemben segíteni azt is szívesen fogadom.
Zita
Jó kis eszmecsere kerekedett a kérdésemből, amiből mindig tanul az ember.
A kérdést azért tettem fel, mert szombaton védem a szakdolgozatomat, amit a saját iskolámban végzett kutatásból írtam a gyermeki jogokkal kapcsolatosan, és az opponensem egyik kérdése ez.
Szerettem volna véleményeket hallani ezzel kapcsolatban.
Köszönöm a válaszodat! Ha esetleg tudsz még érdemben segíteni azt is szívesen fogadom.
Zita
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Kedves Zita!
Ezzel a témával kapcsolatban a következő linken olvashatsz többet itt a fórumon.
viewtopic.php?f=6&t=123
viewtopic.php?f=14&t=650 itt van egy anyag amit le tudsz tölteni. Leiner Károly írása. Rövid, de velős.
Az integráció kérdése, nagyon mély vizeket kever fel. Rossz lépés, de senki nem meri beismeri. Aki felemeli a szavát ellene az már vagy nyugdíjas vagy csak halkan beszél. Mindenki félti az állását (jogosan) inkább megalkuszik.
Ezzel a témával kapcsolatban a következő linken olvashatsz többet itt a fórumon.
viewtopic.php?f=6&t=123
viewtopic.php?f=14&t=650 itt van egy anyag amit le tudsz tölteni. Leiner Károly írása. Rövid, de velős.
Az integráció kérdése, nagyon mély vizeket kever fel. Rossz lépés, de senki nem meri beismeri. Aki felemeli a szavát ellene az már vagy nyugdíjas vagy csak halkan beszél. Mindenki félti az állását (jogosan) inkább megalkuszik.
Gabi
-
Zsuzsi
És az egészben az a legszomorúbb, hogy azt tartják diszkriminatívnak, aki a gyerek érdekében szót emel az erőltetett integráció ellen, nem pedig azokat, akik nap mint nap megalázzák, sárba tapossák a nehezebben tanuló gyerekeket...
Az integrációnak LEHETŐSÉGnek kellene lenni, nem pedig UKÁZnak.
Az integrációnak LEHETŐSÉGnek kellene lenni, nem pedig UKÁZnak.
-
fjutta
Kedves Zsolt !!Amíg nem tapasztaltam saját magam is /sajnos/,talán osztottam volna a véleményed !!De első kézből tudom milyen az ,amikor a gyerek lehuzza a hat órát az iskolában, utánna van egy fejlesztője vagy kettő ,fél négy mire hazaér a suliból ,eszik, iszik de nem pihen mert leül tanulni !Tudom ezért jár iskolába ,de egy sajátos nevelésű gyereknek már az irásbeliknél kezdődnek a gondok nem beszélve a magolásról.Lányom most nyolcadikos,másodikos kora óta SNI-snek számít ,azóta minden nap mellette ülők és együtt tanulunk ,mert még egy verssort is csak úgy tud megjegyezni ha azt elmagyarázod mit jelent ,valamihez kötöd. Nem rossz felfogású és nem minősül fogyatékosnak sem Ő "csak" tanulási nehézséges. Hidd el nem egy leányálom egy segítőkész szülőnek sem !Egy gyerek nem egy gyerek hanem, néha annyit kell mellette ülni. /pedig teszem hozzá hat éve kialakult nála egy nagyon jó tanulási módszer/mintha legalább hárommal tanulnál!Tegnap este is csak 3 feladat volt matekból a halmazokból és 3 órát csináltuk ,mert mindent el kell magyarázni és ez még csak egy óra volt a másnapi hat órából.Ami egy ""Normális""" gyereknek természetes az neki nem!!Van összehasonlítási alapom is ,mert fiam most harmadikos és nála nincsenek ilyen gondok.A fejlesztők mellett a rengeteg különóra,matekból magyarból ,nyelvből .Nemcsak a gyereknek fárasztó de a szülőnek is. 11-kor úgy zuhan az ágyba hogy a másnapi hat órából tisztességesen max háromra tudott normálisan felkészülni !Ezeket az elmaradásokat hétvégén kell pótólnia!Én személy szerint nem kapok semmilyen külön pénz és még az ebédért is rendesen fizetek de kérlek ne sajnáld ezektől a szülőktől a plussz juttatást.Azt az összeget van hova tennijük.Tudod mennyibe kerül egy különóra ,vagy mert nem jutottunk be egy fejlesztésre és magán uton kell megoldani az 3000.-/ óránál kezdődik! Kérlek nézd igy is a dolgokat ne csak úgy hogy ha vállalta valaki a gyereket akkor nevelje is fel!Miért te nem veszed fel a családi pótlékot??