Integráció a pedagógia tévedése?

Minden téma, gond, probléma megbeszélése ebben a topic-ba.
ildikó

Re: Integráció a pedagógia tévedése?

Hozzászólás Szerző: ildikó »

Ó, nagyon köszönöm, kedves Gabi!:) :oops:
Tényleg elkeserítő.
Nem hozza-viszi a gyerekeket, ő korrepetál!!! Most képzeld el... Közben meg én fejlesszek négy sni-s gyereket. Akikhez tulajdonképpen nem is nagyon lenne jogosítványom. Igaz, megpróbálom szívvel-lélekkel, s már az is többet ér, mint az előző időszak utazó gyógypedagógus segítsége.
Láttam, hogy hozzáfogtatok összeszedni a dolgokat, s nagyon sokat tettek már így is.
Erőmtől és időmtől függően megpróbálok én is hozzájárulni a munkához.
Igazad van abban is, hogy hiába várjuk a sültgalambot - az neeem a mi szánkba fog pottyani. Pedig de jó is lenne! :lol:
Mások meg nem is tudnak a mi fejünkkel gondolkodni - így tényleg az a legcélravezetőbb, ha mi látunk neki ennek a nem kis feladatnak.
De ez egy nagyon jó csapat!
Menni fog!!! ;)
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Hogy engedheti meg bárki, hogy az az asszony korrepetáljon?
Ebédeltetés, udvari felügyelet segítse, eszközök előkészítés stb. azt el tudnám inkább képzelni.
Hová süllyedünk még???????????
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
ildikó

A dolog pikantériája, hogy volt rá eset, hogy temetésre kellett menjünk a tan. testületből többőnknek. Kértük az igazgatót, hogy két ilyen közhasznús hölgyike segíthetne a gyerekek őrzésében két kollegának, akik ott maradnak. De azt nem lehetett!!! Korrepetálni, nnna azt lehet.
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Ildikó!
A polgármester, az igazgató a képviselő testület ezt mégis hogyan gondolta?
Mindegyik egy nagy BAROM!!!!!
Gabi

Zsuzsi

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

Ildikó!
Az komoly, amit írtál? Bocs, de nem hiszek a szememnek. 8 osztállyal fejleszteni?
Én gyógypedként nem tarthatok nem szakrendszerű órákat, Te nem foglalkozhatnál sni gyerekekkel, a 8 osztályt végzett meg fejleszthet?
Van az igazgatótoknak diplomája?!
És a polgármester hány osztályt végzett?!
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Integráció a pedagógia tévedése?
Nem a pedagógia tévedése, hanem a most leváltott politikusok aljassága.
Gabi

ildikó

Az úgy van, hogy van vagy ötszáz közhasznús most a faluban. (A falu lakossága 1900 fő körül van.)
Nem tudnak nekik munkát adni.
Hoztak az iskolába is néhányat közülük. Egy portás lett, kettő hiv. segéd, kettő meg "segít a padagógusoknak " címszóval van ott. Az egyikük a felsőben, a másikuk az alsóban. Az alsósról már írtam. A felsős is azt csinálja, mint alsós társa: aki rendetlenkedik az órán, azt kiküldik hozzá - mondjuk ott a folyósóra, s nem egy másik kollegához -, s ott korrepetálja, meg természetesen beszélgetnek. Így a rendetlenkedők a többi gyereket nem zavarják. Akit meg kiküldtek, az meg egyébként sem nagyon akar tanulni - azért is viselkedik úgy.
A polg. mester is, a képviselőtestület is hallgat. Úgy gondolják, jót tesznek. Az igazgató meg örül, hogy kedvében jár a képviselőknek+polg. mesternek. :roll:
Gabi, kedves, a jelződdel teljesen egyetértek! :lol:
Zsuzsi

És mit szól ehhez a tantestület? Munkanélküli tanár nincs a környéken????? A pedagógiai asszisztensről hallott már a főnököd? Miért nem rázod gatyába?! Túl fiatal vagy?
ildikó

A tantestület nem is tartja annyira rossznak.
Mint már írtam, a rendetlenkedőket így ki lehet zavarni az óráról.
Felügyelet nélkül nem lehetne.
Ped. asszisztensünk volt két éve - ő is ilyenképpen, csak éppen legalább érettségije volt azért.
Miért nem rázom gatyába?
Ha valaki, én összevesztem vele jópárszor az elmúlt tanévben. Egyébként is féltékeny rám. :lol:
Írtam fentebb, hogy három éve folyamatosan járok suliba Pestre. Hozzánk az 240 km. Egyetlen fillérrel sem támogatták sem az utazást - jó, diákigazolványom azért volt - , sem a tandíjba nem szálltak be. Ott próbál keresztbe tenni, ahol csak tud. S leginkább azért, mert én szembe merek szállni vele. Tudod, itt elég nagy összefonódások vannak a suli és az önkormányzat közt. Én pedig az "ellenzékhez" tartoztam/tartozok. :lol: Most, hogy meglett a szakvizsgám, azon reszkettek, hogy be ne adjam az igazgatói pályázatot én is. Már megnyugodtak: nem adtam be. Most leginkább azon jár az agyam, hogy el kéne menni ebből az iskolából, amíg nem késő. A szomszédos településen van nev. tan. Talán oda, vagy valami hasonló helyre. Inkább vállalnám az utazást, de szeretném nyugodt körülmények között végezni a munkám. (Vagy ilyen nincs is? :lol: )
Jaaa... és nem vagyok már fiatal.
Egyik ismerősöm azt mondja, hogy a nők 40 éves korig csak csitrik.
Nos, én négy évvel vagyok túl a csitri koron. ;) :lol:
Zsuzsi

Gratulálok a tantestületnek. Nem bírnak a gyerekkel, ezért kidobják óráról, ahelyett, hogy felkészülnének, és megpróbálnák ezeket a gyerekeket megnyerni maguknak. Neem! Az macerás. Helyette kidobják, és utánuk a vízözön. És mindez az igazgató egyetértésével. Azt az iskolát be kellene záratni!
Válasz küldése