Az SNI a, és SNI b -t össze lehet vonni!!!
Benne van a konferencia anyagában.
"Amennyiben a vizsgálat idején tapasztalt állapot, az annak alapján javasolt fejlesztési cél , a fejlesztő terápia, és az annak végzésére jogosult szakember végzettsége és szakképesítése azonos,
- az „SNI-a” tanulók részére biztosított egészségügyi és pedagógiai célú habilitációs, rehab. tanórai foglalkozás, és
- az „SNI-b” tanulók részére biztosított iskolai fejlesztő foglalkoztatás közös csoportban is megszervezhető.
Közös csoport szervezése esetén a fejlesztést – tekintettel a Kt. 30. § (11) bekezdésében foglaltakra - csak gyógypedagógus láthatja el."
Szerintem a különböző korosztályokat is össze lehet vonni, ha nem érik el a négy főt (1-3-ig egyéninek számít). Én is vonok össze néha, mert másképp nem tudom megoldani. Dóri
Segítséget kérek
-
ercsi08
Re: Segítséget kérek
Üdvözlök mindenkit .
Segítséget kérek a következő ügyben.
A fejlesztő pedagógus és az fejlesztő óvodapedagógus között van valami különbség? Nekem fejlesztő óvodapedagógusi szakirányú végzettségem van. Sajátos nevelési igényű gyermekem van, hyperkinetikus magatartás zavart állapított meg nála a bizottság. Jogosult vagyok e gyermek fejlesztésére, nem kell hozzá gyógypedagógiát végzett szakember?
Köszönöm
Segítséget kérek a következő ügyben.
A fejlesztő pedagógus és az fejlesztő óvodapedagógus között van valami különbség? Nekem fejlesztő óvodapedagógusi szakirányú végzettségem van. Sajátos nevelési igényű gyermekem van, hyperkinetikus magatartás zavart állapított meg nála a bizottság. Jogosult vagyok e gyermek fejlesztésére, nem kell hozzá gyógypedagógiát végzett szakember?
Köszönöm
-
suli
Üdvözlet Mindenkinek!
Én olyan fejlesztő pedagógust ( pedagógusokat) keresek aki ( akik) mostanság
( pl. 2008. jan.) végzett ( végeztek ) az ELTE fejlesztő pedagógusi szakán!
Segítség miatt, a jelentkezésetekre nagyon számítok.
Köszönöm: Suli
Én olyan fejlesztő pedagógust ( pedagógusokat) keresek aki ( akik) mostanság
( pl. 2008. jan.) végzett ( végeztek ) az ELTE fejlesztő pedagógusi szakán!
Segítség miatt, a jelentkezésetekre nagyon számítok.
Köszönöm: Suli
-
suli
Re: Óravázlat
Szia Dóri!
Még tavasszal jelezted, hogy van egy jópár diff. óravázlatod.
Ha még ál az ajánlatod akkor a következő email címre elküldhetnéd nekem, mivel most írom őket.
Cím: agnes0702@citromail.hu
Köszönettel: Suli
Még tavasszal jelezted, hogy van egy jópár diff. óravázlatod.
Ha még ál az ajánlatod akkor a következő email címre elküldhetnéd nekem, mivel most írom őket.
Cím: agnes0702@citromail.hu
Köszönettel: Suli
-
blili
Kedves Dóri!
Az óravázlataidat én is szívesen átvenném, amennyiben lehetséges, ugyanis én is most írom azokat. Ha átküldenéd, ide küldd: bl73@freemail.hu.
Előre is köszi: Lili
Az óravázlataidat én is szívesen átvenném, amennyiben lehetséges, ugyanis én is most írom azokat. Ha átküldenéd, ide küldd: bl73@freemail.hu.
Előre is köszi: Lili
-
Sophie
Sziasztok!
Általános iskolában dolgozom fejlesztőpedagógusként. A köt. órám: 24, ebben 70 gyereket látok el, de a létszám nőni fog.
A gondom a következő: most számoltuk el a kéthavi időkeretet, és nekem szeptemberben - 25 órám volt. Az első héten is, megállás nélkül, folyamatosan dolgoztam - adminisztráltam, vizsgálati anyagokat frissítettem, felülvizsgálatokat intéztem, az órarendemet készítettem stb. - még többet is , mint 24 óra, de nem számolták el, mert nem gyerekkel voltam. Nálatok is így működik? Ti sem kaptok adminisztrációra időt? Nálunk azt mondják, sok a gyerek, pazarlás lenne az adminisztrációs idő, és a 40 órába belefér.
A hospitálásokat is később kezdem, mert úgy gondolom, az első héten joga van a gyereknek ismerkedni az új tanítókkal, és fordítva. (Kisfelmenős rendszer.)
A másik problémám, egyéni fejlesztésnél, ha beteg a gyerek, az is mínusz óra. Nálunk nem működik az a rendszer, hogy másikat hozok ki, mert elég rugalmatlanok ezen a téren a kollégák.
Ti ezeket a hiányzásokat hogyan adminisztráljátok? Nálatok is ennyi a mínusz óra?
Hol működik a FePee ajánlása a 19+5 óra? Nekem nem sikerült keresztülvinni.
Várom válaszotokat!
Üdv: Sophie
Általános iskolában dolgozom fejlesztőpedagógusként. A köt. órám: 24, ebben 70 gyereket látok el, de a létszám nőni fog.
A gondom a következő: most számoltuk el a kéthavi időkeretet, és nekem szeptemberben - 25 órám volt. Az első héten is, megállás nélkül, folyamatosan dolgoztam - adminisztráltam, vizsgálati anyagokat frissítettem, felülvizsgálatokat intéztem, az órarendemet készítettem stb. - még többet is , mint 24 óra, de nem számolták el, mert nem gyerekkel voltam. Nálatok is így működik? Ti sem kaptok adminisztrációra időt? Nálunk azt mondják, sok a gyerek, pazarlás lenne az adminisztrációs idő, és a 40 órába belefér.
A hospitálásokat is később kezdem, mert úgy gondolom, az első héten joga van a gyereknek ismerkedni az új tanítókkal, és fordítva. (Kisfelmenős rendszer.)
A másik problémám, egyéni fejlesztésnél, ha beteg a gyerek, az is mínusz óra. Nálunk nem működik az a rendszer, hogy másikat hozok ki, mert elég rugalmatlanok ezen a téren a kollégák.
Ti ezeket a hiányzásokat hogyan adminisztráljátok? Nálatok is ennyi a mínusz óra?
Hol működik a FePee ajánlása a 19+5 óra? Nekem nem sikerült keresztülvinni.
Várom válaszotokat!
Üdv: Sophie
-
Marianna
Kedves Sophie!
A kéthavi időkeret 4,2 órára van hitelesítve. Az senkit nem érdekel, hogy te még pluszban mennyit dolgozol. Az adminisztrációra mi sem kapunk külön órát. De a mínusz órákat nem értem. Ha 70 gyereked van 24 órában ,akkor egy foglalkozáson több gyerek is jelen van. Tehát ha 1vagy 2 hiányzik, akkor is egy ott van és te dolgozol vele. Vagy nem így van? Akkor miért kapsz mínusz órát?
Ha kedved van gyere fel a chatra és megbeszéljük. Üdv.: Marianna
A kéthavi időkeret 4,2 órára van hitelesítve. Az senkit nem érdekel, hogy te még pluszban mennyit dolgozol. Az adminisztrációra mi sem kapunk külön órát. De a mínusz órákat nem értem. Ha 70 gyereked van 24 órában ,akkor egy foglalkozáson több gyerek is jelen van. Tehát ha 1vagy 2 hiányzik, akkor is egy ott van és te dolgozol vele. Vagy nem így van? Akkor miért kapsz mínusz órát?
Ha kedved van gyere fel a chatra és megbeszéljük. Üdv.: Marianna
-
gabi60
Sziasztok!
Sürgősen szükségem lenne óravázlatokra olyanokra, amelyek elsősorban nagyobb (felsős vagy középiskolás) gyermekeknek készültek.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Ha valaki e-mailt küldene címem: hnekgabi@freemail.hu
Kívánok mindenkinek szerencsés, boldog új esztendőt!
Köszönettel: Horváthné Gabi
Sürgősen szükségem lenne óravázlatokra olyanokra, amelyek elsősorban nagyobb (felsős vagy középiskolás) gyermekeknek készültek.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Ha valaki e-mailt küldene címem: hnekgabi@freemail.hu
Kívánok mindenkinek szerencsés, boldog új esztendőt!
Köszönettel: Horváthné Gabi