fejlesztési tervek-segítség

Marianna

Re: fejlesztési tervek-segítség

Hozzászólás Szerző: Marianna »

Kedves Gyöngyi!
Csak a teljesség kedvéért szívből és szeretetből!
Szeriális sorrendben az én mondókám így hangzik:
1. a pedagógus és/vagy a szülő észleli a problémát (itt már segíthet a fejlesztő pedagógus is)
2.első körben a Nev. Tan. diagnosztizál (jelzem nem azt, hogy mit nem tud a gyerek,legalábbis ez így nem helytálló kifejezés)
3. két dolgot állapít meg : vagy fejlesztés a suliban vagy SZ. B.-hez küldi a gyereket
4.az SZ. B. is megállapít ezt vagy azt,de nem receptet ír és nem korrekciót, hanem például különleges gondozást
5. a véleményt a szakember értelmezi (és már nem vizsgálja tovább a gyereket!!!!) hanem a vélemény alapján fejlesztési tervet ír, és teszi a dolgát
6. év közben nem mér és ellenőriz , hanem félévkor és év végén néhány mondatos értékelést ír (én is ezt teszem mérés nélkül)
7. igen bevonja a szülőt és a pedagógust hiszen így teljes a dolog
8. és még egy dolog : a kontrollvizsgálatok fontossága (e téren rosszak a tapasztalataim!)
9. kis Ferenc
10.az én fejemben így tiszta
Még egy megjegyzés: bár értem a differenciáció szót is, nekem így szakmaibb auditív differenciálás. BUÉK ! Marianna
zsoltzsolt

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Kedves Nelli!

Csak megjegyezném, hogy igen cinikus szoktam lenni..
és mint az ábra mzóutaja van eredménye, mert végre mozog a sok ember és gondolkodik
hozzateszem persze, ha van mivel neki :mrgreen: :mrgreen:
és nem kis cinizmus van a sorok között
hanem nagy
:mrgreen:
de nők ezt ritkán értik :mrgreen: :mrgreen:
de ugyse érti aki üresfejű :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (ezt nehogy most magadra vedd :lol: :lol: )
Zsolt

Mariannának és Gyönygyinek!!

A stílusomat meg kérem nem koppintani, mert
1., jogdíjat fogok szedni
2., nekem jobban áll
3., mindenki találja meg a sajátját :mrgreen:
4., észnél légy (vagyis legyetek) :lol:

no pá
Zsolt
laca

Hozzászólás Szerző: laca »

Hé, nincs jobb dolgotok? Holnap Szilveszter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zsoltzsolt

Kedves Laca!

Van dolgunk, hogy maradjak az előbb említett stílusnál :mrgreen: :mrgreen:
1., jobb is
2., rosszabb is
3., végig olvastad a fórumot?? vagy csak idehössz véleményt nyilvánítani?
4., ez sima szakmai viták, amikre szükség van, csak ezt kivülállóként nem látod
5, na ezért a hozzászólásért ez az amit nem kapsz :mrgreen: :mrgreen:
6., legyünk már építő jellegűek
7., vagy ne szólaljunk meg
8., ja, Buék
no, vagyis
valahol olvastam:
szíveseben olvasom az okosok butaságait, mint a buták okosságait
hát igen
én is így vagyok vele
mert mit is mondott Winnetou:
Ich habe gesagt!
de mennyivel jobban hangzik magyarul:
uff
Zsolt
ParragGabi

Hozzászólás Szerző: ParragGabi »

Kedves MIndenki!
Örülök, hogy találtam egy olyan csapatot, akik tenni akarnak valamit!!!!!
És ezt őszintén köszönöm NEKTEK!!!
A cinizmust megkapom minden nap, amikor bemegyek dolgozni. (Azt hiszem ebből ennyi elég, ez nem az önsajnálat helye.)
Itt tényleg olyan problémákat lehet felhozni, amire segítő "kezekre" találok. Így gondoltam anno az elején, hogy segítenék én is, már amennyire tudok, annak a most belevágó kolleganőnek, aki most kezd csak bele ebbe a tényleg szép, de kicsit sarokba szorított HIVATÁSNAK. Mert azt hiszem Nelli is érzi, amit én. (Legalább is úgy veszem ki a szavaiból)

Kedves PPK- s kolleganő szívesen segítek Neked. (Bár megírni nem fogom helyetted) Keress meg! Az adatok között ott találod az elérhetőségemet is. Gabi

ui. Zsolt! Ne csak az előzményeket olvasd e, el hanem azt is amit írsz, mert neked is vannak elírásaid! (talán most én is egy kicsit kukacos voltam. Különben egyetlen szenvedélyem a pasik van belőle itthon 4.)
Üdv Gabi
zsoltzsolt

Kedves Gabi!

Idézlek:
ui. Zsolt! Ne csak az előzményeket olvasd e, el hanem azt is amit írsz, mert neked is vannak elírásaid!

1., Hozzátenném, megint jó lenne figyelni :mrgreen:
2., , az elírásokat vagy helyesírási hibákat sose javítottam egyikőtök beírásánál se (legközelebb tegyem azt is??)
3., még ebben a mondatodban is volt elírás, ha itt tartunk, vagyis van benne egy felelsleges e :mrgreen:
4., túl gyorsan gépelek és így kerülnek bele elírások, tudom
5., ha valaki most csak ezt tudja az egészre megjegyzésként tenni, hát...???? ehhez nem fűznék megyjegyzést..
6., ja és kérnék egy idézetet tőlem, ahol bárkinek az elírásaira még csak halvány célzást is tettem volna
7., a cinizmus...hát kértem már ne koppintson senki, mert ez csak gyenge kötözködésnek tűnt most
8., írod a PPK-s hallgatónak, hogy segítesz neki szívesen, na én is azt akartam, bár a kérdéseimre nem válaszolt
9., és sejtem hogy miért
10., de remélem tévedek
11., biztos megint voltak elírásaim,így hát lehet tenni a megjegyzésket (bár eddig mindenkiébe volt) :mrgreen:
BUÉK
Zsolt
gyöngyi

Hozzászólás Szerző: gyöngyi »

Na tessék most plágiummal vádol minket Zsolt, pedig olyan jó kis ötlet volt, nem igaz Marianna?
Ahelyett hogy örülne, hogy utánozzuk. Na de ezek után ki fogjuk találni magunkat. Majd megmutatjuk mindenkinek.

Persze tudom én nem könnyű neki ennyi nővel övezve... noná, hogy meg kell küzdenie. És jól csinálja! Ezért szeretjük.
BUÉK mindenkinek!!!!
Lacát is üdvözöljük, hurrá szilveszter van.

ui:(Na de most tényleg ne mérjem a gyerekek előrehaladását? A fene pedig már azt terveztem, hogy a mérési eredményeimből szignifikáns korrelációt fogok számítgatni...)
zsoltzsolt

Szai Gyöngyi!!

na hogy folytassam :D

1., persze,h ogy jó ötletnek tűnt, hisz az én ötletem :mrgreen
2., csipkebokor vessző
3., végre valaki olvas is, és nemcsak sértődik, meg találva érzi magát, meg hasonló, vagy hason lovak? :lol: :lol:
4., ha van kedved méricskélj :D
5., hisz a tanárok a dolgozattal, témazáróval, feleltetéssel is tulajdonképppen lemérik,hogy mit tud a gyerek, és mi még a teendő
6., szeretem ennyi nővel övezve :D
7., végéré ért
8., Zsolt
:mrgreen: :mrgreen:
gyöngyi

Hozzászólás Szerző: gyöngyi »

OKÉ!!!!
És akkor az se baj, hogy az eredményeket meg az értékeléseket a gyerekek is végzik maguknak?
Figyu,,,olyan jó látni ahogy meg akarják javítani az eddigi csúcsaikat.
Fellapozzák a füzetben a múltkori eredményüket, és kérdezik, hogy ez a többiekéhez milyen?
Én meg mondom, hogy szuper jó mert te ahhoz képest ahonnan indultál messzebbre jutottál, és akkor látom ,az elégedettséget a szemükben.
És segítenek egymásnak is, mert mindig tudják miben jók most jelen pillanatban, és azt is miben akarnak jobbak lenni.
Nem kívülről tanítom őket, hanem felébresztem bennük a jobbá válás érzését. Én is csak ezért akarok tanulni tőletek.
zsoltzsolt

Gyöngyi!

1., De ez jó
2., Ezt folytasd
3.,emeled pl. az igényszintjüket
4., de ha állandóan válaszolgatnom kell,odaég a kaja :mrgreen:
5., ezt írod : "Nem kívülről tanítom őket, hanem felébresztem bennük a jobbá válás érzését. Én is csak ezért akarok tanulni tőletek." Ezt még nemmindenki vette észre, hpgy ez a szándékom :lol: :lol: :lol:
6., vagyis felhúzott orrokkal nem látni előre :lol: :lol:
7., befejzehtem már végre a főzést????? :mrgreen:
Zsolt
uff
no
meg na
Válasz küldése