óvodai fejlesztés sni-s gyereknek

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Hamilton1

Re: óvodai fejlesztés sni-s gyereknek

Hozzászólás Szerző: Hamilton1 »

Szia Edina!
Meg vagyok döbbenve az óvoda hozzáállásán, egyenesen felháborító!!!! Mivel pedagógus vagy, így gondolom, nem kell részleteznem, hogy bármi probléma felmerül bármely gyerekkel, azt elsősorban intézményen belüli egyeztetéssel próbáljuk megoldani. Beszélünk a szülővel, majd hagyunk időt, hogy rendeződik-e a helyzet, majd újra beszélünk a szülővel, s ha nincs válltozás, akkor közösen próbálunk megoldást keresni, sőt az óvodaváltoztatást is először a szülővel beszéljük meg, ha már nincs más megoldás. De ez az eljárás teljesen felháborító. Simán meg lehetne szerintem támadni. Kérdés, nem sodrod-e a gyereket rosszabb helyzetbe. Mert ha az óvoda hozzáállása ilyen, akkor gondolom, szegény gyerek, ha innentől kezdve angyal lenne, sem kedvelnék őt az óvónénik.
Nem egyszerűen hibáztak, hanem felrúgtak minden szabályt, eljárásrendet, ami ilyenkor szokás. Belenéznék szívesen az óvoda házirendjébe...
A szülő kezdeményezhet új vizsgálatot, ebben a pedagógiai intézet tud neked felvilágosítást adni, szerintem fordulhatsz hozzájuk nyugodtan, mik a lehetőségek. A határozattal nem vagy köteles egyetérteni. S ha Te találsz olyan ovit, ahol a gyereket fogadnák és úgy itéled meg, hogy jó helye lenne, akkor menj el oda személyesen, beszéld meg, s ha fogadják, akkor az új óvodának kell kérni a ped.intézettől egy intézménykijelölő határozatot, hogy őket jelöljék ki. Ez azért jó lehetőség, mert így tulajdonképpen magad is bele tudsz szólni a gyerek elhelyezésébe.
Sok sikert!
Válasz küldése