Elküldtem az anyagot Zseninek, remélem hamarosan fenn lesz.
Dóri
Tanítási/tanulási módszerek
-
SHandi60
Re: Tanítási/tanulási módszerek
Sziasztok!
Tavaly végeztem a Bárczin másoddiplomás képzésen. Így ismerem a kooperatív tanulási technikákat, Szekeres Ágota remek konzultációkat tartott a témában. Én főleg a tapasztalaitokra lennék kiváncsi, jól mükődő dolgok, ökletek, eszmecsere.
Üdv: Andi
Tavaly végeztem a Bárczin másoddiplomás képzésen. Így ismerem a kooperatív tanulási technikákat, Szekeres Ágota remek konzultációkat tartott a témában. Én főleg a tapasztalaitokra lennék kiváncsi, jól mükődő dolgok, ökletek, eszmecsere.
Üdv: Andi
-
Zsuzsi
Szaktanárként és gyógypedagógusként egyaránt tudom ajánlani a Tanári ötlettár PowerPointban készült feladatsorait, amelyek rendkívüli módon motiválják a gyerekeket, és szinte minden képesség fejlesztésére kiterjednek. Arról nem beszélve, hogy ezek a feladatsorok szabadon szerkeszthetők, vagyis a saját ötleteinkkel is tudjuk bővíteni őket. Egyaránt használhatók felzárkóztatásra és tehetséggondozásra (válogatás után). Mi megvettük a készítő által az interneten hirdetett CD-t, és nem bántuk meg. Ha a Google-ba beütitek a fent ajánlott címet, megtaláljátok a részleteket.
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
A Tanári ötlettár sorozatban nagyon sok a hiba. Valóban válogatni kell. Főleg gépelési és a szöveghez nem kapcsolódó, nem beszélve néhány szövegről.
PL:
"Apuval tegnap elmentünk az OBI-ba venni egy két szerszámot a hétvégi munkákhoz.
Sajnos nem emlékszem melyik tárgyból mennyi volt kint a polcon!
Kérlek, segítsetek megszámolni a nekem!
Számold meg egyesével az állatokat, de ne írd el a füzetedbe az eredményt."
vagy
"Nem minden csacsi csöcse csecse, csak a csecse csöcsű csacsi csöcse csecse, mert ha minden csacsi csecse csöcsű volna, akkor minden csacsi csecse csöcsű csacsi volna."
vagy, és ez viszi a pálmát....
"Károly kaszárnya kellős közepén kilenc katona kilenc kiló köles kását keserves kínok között kakált ki."
Szóval nem vagyok maradi, de ha ezt a szöveget odaadom egy gyereknek, el tudom képzelni az óra többi részét.... Én is sírva röhögném végig az órát.
Még szerencse, hogy lehet a szöveget javítani.
PL:
"Apuval tegnap elmentünk az OBI-ba venni egy két szerszámot a hétvégi munkákhoz.
Sajnos nem emlékszem melyik tárgyból mennyi volt kint a polcon!
Kérlek, segítsetek megszámolni a nekem!
Számold meg egyesével az állatokat, de ne írd el a füzetedbe az eredményt."
vagy
"Nem minden csacsi csöcse csecse, csak a csecse csöcsű csacsi csöcse csecse, mert ha minden csacsi csecse csöcsű volna, akkor minden csacsi csecse csöcsű csacsi volna."
vagy, és ez viszi a pálmát....
"Károly kaszárnya kellős közepén kilenc katona kilenc kiló köles kását keserves kínok között kakált ki."
Szóval nem vagyok maradi, de ha ezt a szöveget odaadom egy gyereknek, el tudom képzelni az óra többi részét.... Én is sírva röhögném végig az órát.
Még szerencse, hogy lehet a szöveget javítani.
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
-
driszko
Én a demót ismerem. Küldték nekem heteken keresztül egyesével. Ebből kettőt tudok használni (enyhe ért.fogy).
Ezek viszont jók, és a mintájukra sokféle egyebet ki lehet találni.
Dóri
Ezek viszont jók, és a mintájukra sokféle egyebet ki lehet találni.
Dóri
-
Zsuzsi
Igen, igazatok van, ezért írtam, hogy válogatni kell és szerkeszteni, de gondolatébresztőnek jó. Az idézett szövegekkel kapcsolatban teljesen igazad van, de úgy gondolom, mielőtt a tanár a gyerek elé tár valamit, azt előtte alaposan átnézi és felülvizsgálja. Persze, még így is akadhatnak problémák, álljon erre itt egy személyes példám: Tamási Áron: Szántani visz apám c. novellája pár évvel ezelőtt új szemelvényként került be a tk-be. Otthon magamban elolvastam, és megterveztem az órát. Azt hittem, minden rendben. Ám amikor a gyerekek előtt hangosan olvasva ahhoz a részhez értem, hogy "...apám megkefélte a lovat...", már tudtam, hogy gáz van. És valóban, innentől kezdve nem is az általam tervezett "menetrend" alapján folytatódott az óra.
De teljesen jogos a megjegyzésetek, aki megrendeli a CD-t, jobb, ha ezt is tudja. Köszönöm!
De teljesen jogos a megjegyzésetek, aki megrendeli a CD-t, jobb, ha ezt is tudja. Köszönöm!
-
barakata
Sziasztok!
Ez is egy jó oldal, ill. játékgyűjtemény: www.osztalyfonok.hu --> módszerek -->pedagógiai játékok.
Jó böngészést az érdeklődőknek!
Kata
Ez is egy jó oldal, ill. játékgyűjtemény: www.osztalyfonok.hu --> módszerek -->pedagógiai játékok.
Jó böngészést az érdeklődőknek!
Kata
Köszi, ez tényleg jó. Ismerem.
Aztán.
Az interaktív technikák közül nagyon sok alkalmazható az enyhén ért.fogy. gyerekeknél is
(a képek önmagukért beszélnek).
Pl. kérdezőorsó, ablak, villámkártyák, páros feladatok, véleményvonal stb.
De a lényeg: az együttműködést tanítani kell!!!!!
Magától nem megy.!!!!!
Dóri
Aztán.
Az interaktív technikák közül nagyon sok alkalmazható az enyhén ért.fogy. gyerekeknél is
(a képek önmagukért beszélnek).
Pl. kérdezőorsó, ablak, villámkártyák, páros feladatok, véleményvonal stb.
De a lényeg: az együttműködést tanítani kell!!!!!
Dóri
-
plichta
Sziasztok!
Nem igazán témába vágó, de nagyon jó ötleteket lehet találni /mindenfélét/ a http://canadahun.com oldalon.
Letölteni csak akkor tudtok ha 20 feltöltést vagy hozzászólást tesztek, de szerintem a gépén mindenkinek rengeteg anyag vagy ötlet van elfekvőben.
Rengeteg gyerekvers, régi diafilm, mese, munkafüzetek, színezők, zenés cd-k/gyerekeknek valók/.
Nézzétek meg nagyon ajánlom. A feltöltés elég gyors, 1 óra alatt a 20 felmegy és akkor még sok időt írtam./legalábbis az én netemről/
Jó kalandozást!
Nem igazán témába vágó, de nagyon jó ötleteket lehet találni /mindenfélét/ a http://canadahun.com oldalon.
Letölteni csak akkor tudtok ha 20 feltöltést vagy hozzászólást tesztek, de szerintem a gépén mindenkinek rengeteg anyag vagy ötlet van elfekvőben.
Rengeteg gyerekvers, régi diafilm, mese, munkafüzetek, színezők, zenés cd-k/gyerekeknek valók/.
Nézzétek meg nagyon ajánlom. A feltöltés elég gyors, 1 óra alatt a 20 felmegy és akkor még sok időt írtam./legalábbis az én netemről/
Jó kalandozást!