Megoldást keresek

zsoltzsolt

Re: Megoldást keresek

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Kedves Zsuzsi!

Remélem a kérdésedet nem gondolod komolyan .... :shock:
Zsuzsi

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

Zsolt!

Lehet, hogy azt gondolod, bolond lyukból bolond szél fúj, de én igenis komolyan gondolom. És az, amit te ostobaságnak meg tudatlanságnak, meg mit tudom én, minek gondolsz, az nekem még lehet probléma. Mert ebben a káoszban lassan elveszek.

Pontosítom a kérdésem: ha van a gyereknek szakértői papírja, hogy ért. fogy., de van érvényes éve az általánosban, akkor a bizottság nem helyezi át. De a szülő elviheti a kisegítőbe?????????????
Mert ha igen, akkor ez Anita problémájára is egy megoldási lehetőség. Ha meg nem viheti, akkor miért nem?

Zsuzsi
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Zsolt!

Anita hozzászólását olvasva ugyanaz vetődött fel bennem, mint Zsuzsiban.
Szabad iskolaválasztás!

Nézzük, mi a jobb a gyereknek?
Integráltan: nem tanul, lemarad, rendetlenkedik, agresszív lehet, idősebb a társainál, bukdácsol.
Szegregáltan: tanul, magaviselettel nincsen probléma, hasonszőrűek közt van, netán osztály első lehet, esetleg még szakmát is szerezhet.

Nézzük a szülőt!
Inetegráltan: a gyerek beírásokat kap, elkezdődik a lógás, a szülőt rángatják stb......
Szegregáltan:a fentiek nem fordulnak elő
Szóval a bizottság kerékkötését én sem értem.

Anita! - beszélj a rehab vezetővel. Egy próbát megér.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Zsuzsi

Hát az én kérdésemre senki nem válaszol??? :cry: :cry: :cry:
Viheti a szülő vagy nem, ha van papírja, de a szakértői bizottság nem helyezi át?! Vagy az értelmi fogyatékosokra nem vonatkozik a szabad iskolaválasztás?! Hol marad akkor az esélyegyenlőség?
anita76

Hozzászólás Szerző: anita76 »

Úgy tapasztalom Zsuzsi te is sajnos hasonló cipőben jársz, megpróbálok a rehab vezetőjével beszélni, meg a kisegítő iskola igazgatójával is.
Úgy gondolom az is hátrány, hogy alsóban nem buktathattunk mivel a szülő nem járult hozzá. Ezt miért nem veszik figyelembe????
Köszönöm a hozzászólásaitokat! :)
Zsuzsi

Kedves Kollégák!

Meg kell mondjam, irtó rosszül esik, hogy senki nem válaszolt a kérdésemre! :cry: Kritikát már kaptam ugyan, hogy hülyeségeket kérdezek, de én a válaszra várok. Olyan nehéz lenne beírni egy igent vagy nemet, meg néhány szót indoklásként?

Zsuzsi
szaiboi

Hozzászólás Szerző: szaiboi »

kEDVES .ZSUZSI! Kíváncsian vártam, hogy szakemberek válaszolnak a kérdésedre. Én nem vagyok az, de ha ért fogy akkor, hogy végezte el az általános iskolai évfolyamát? Hacsak nem integráltan oktatva, ért.fogy tanterv szerint. A papírján az nyilván rajt van- vagy lemaradt róla adminisztrációs hiba miatt-, hogy milyen osztályfokon milyen szintű oktatásban vegyen részt a tanuló. Ami egészen biztos, a gyermeknek oda kell járnia amit a TKVSZB meghatározott.Amit még tudok, ért fogy tanulót integráltan ott lehet oktatni, ahol nincs szegregált osztály. -Információim a megyei szakértői bizottság vezetőjétől származnak- a törvényi hátteret fejból nem tudom, de biztosan az érvényes oktatási törvényben valahol benne van. Szintén az előbb említett személytől tudom azt is, hogy ha a szülő kéri akkor rendkivüli áthelyezést is lehet kérni.Ibolya
Zsuzsi

Kedves Ibolya!

Köszönöm a választ, a papírok rendben vannak, az integrált oktatás is, csak azért kértem volna innen segítséget, mert úgy gondoltam, jónéhányan hozzászólnak a témához. Vannak itt néhányan a fórumon, akikről tudom, hogy azért nem válaszolnak, mert nem illetékesek, de a többi????? :(
Egyébként meg jó kapcsolatban vagyok az illetékes szakértői bizottságunkkal, csak mivel itt nyilvánosan merült fel a kérdés, gondoltam, nyilvános választ kapok, hiszen nem csak az én problémámról van szó.
Ezek után viszont felveszem velük a kapcsolatot, és a megoldást jól eltitkolom, ha már ez a trendi. :mrgreen:
anita76

Hozzászólás Szerző: anita76 »

Kedves Zsuzsi!

Képzeld sikerült áthelyeztetnem a gyerekeket. Beszéltem személyesen azzal aki vizsgálta a tanulókat, nyilatkozatot kellett írnom és aláíratni a szülővel, hogy a gyermeke nem nem tudott eleget tenni a 2. osztály követelményeinek ezért évfolyamismétlésre szerettük volna kötelezni de a szülő nem egyezett bele. (ezért nem bukott) Ezzel a papírkával módosították a véleményezést és a tanulók ma már a nekik megfelelő iskolában kezdhettek, aminek a szülők is nagyon hálásak voltak. A te ügyed hogy áll? Megkérdeztem, hogy a szülő maga megválaszthatja-e, hogy kisegítő iskolába vigye a gyermekét, sajnos ez nem így működik, csak az ő javaslatuk alapján helyezhetik át. Próbálj meg soron kívüli kontrollvizsgálatot kérni neki és a szülő is kérje a bizottságtól amikor vizsgálják, hogy kisegítő iskolába szeretné továbbjáratni gyermekét.

Anita :)
Zsuzsi

Kedves Anita!

Nagyon jól esett, hogy megosztottad velem az információkat! Köszönöm! Szívből kívánom, hogy a tanítványod sikeres legyen, és érezze jól magát az új iskolájában. Nálunk stagnál a helyzet, családi okok miatt a gyereket egyelőre nem lenne szerencsés áthelyezni (az ok nincs összefüggésben az iskolával).

Csak tudod, ami mégsem hagy nyugodni az az, hogy ha az ép gyerekek esetében lehetséges a szabad iskolaválasztás, a sérülteknek ez miért nem jár?! Pedig nekik jóval nagyobb szükségük lenne erre a lehetőségre. Arról nem is beszélve, hogy a szülői jogokat korlátozzák ezzel! Fél kezemen meg tudom számolni, hány tanítványomnak volt jó az integrált oktatás.

Felháborít, hogy a rossz kölyköket eltanácsolhatja az iskola egy másik intézménybe, ami van olyan bolond, és átveszi, vagy a szülő indoklás nélkül is elviheti másik helyre, de az értelmi sérülteket nem lehet átirányítani a számukra fenntartott speciális intézményekbe, ahol a fejlesztésükhez adottak a személyi és tárgyi feltételek!!!!!!!!!!! Nekik ez miért nem jár?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Válasz küldése