Ha valaki tudna Nekem segíteni a következő dologban, kérem mindenképp írjon Nekem, vagy ide, vagy email címemre:
schwanjeanne@gmail.com
1988 szeptember óta vagyok intézményünkben, mint óvodapedagógus.
2004-ben fejlesztőpedagógusi vizsgát tettem. szakvizsgával összekapcsoltan az ELTE-n. Ezután megkaptam az átsorolást G kategóriába és az 5% pótlékot a továbbképozési szakirányú szakra. Ezt követően óvodán belül megbíztak munkaidőn kívül 2 óra fejlesztéssel és a Nevelési Tanácsadó alkalmazásában további 8 óra fejlesztéssel.
3 éve kaptam az óvodai csoportomba egy középsúlyos értelmi fogyatékos gyermeket.
2007.03.08 óta van Szakértői és Rehabilitációs bizottsági lapja melyben továbbra is javasolják az integrációst és a megkezdett fejlesztések folytatását.
Én kértem a vezetőnőmtől, hogy megkaphassam a gyógypedagógiaipótlékot a 138/1992. 15§ alapján, de elutasítást kaptam, hogy ez az 5%-ban benne van és ezt csak gyógypedagógus kaphatja.
Kérdésem: Jár-e Nekem a gyógypedagógiai pótlék /esetleg visszamenőleg is/ és milyen százalékban illetve a csoportban lévő többi sajátos nevelést igénylő gyerekekről kell-e hozzá szakvélemény?
Köszönettel:
Jusztinné Rick Éva