gyógypedagógusi pótlék

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
becky

Re: gyógypedagógusi pótlék

Hozzászólás Szerző: becky »

"(7) Gyógypedagógiai pótlékra az  a  pedagógus jogosult, aki sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók óvodai
nevelését, iskolai nevelés-oktatását, kollégiumi nevelését vagy fejlesztő nevelés-oktatását a  szakértői bizottság
szakvéleményében foglaltak szerint végzi, feltéve, ha kizárólag sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal
foglalkozik, vagy ha az  általa felkészített sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók aránya az  intézményben
a nevelési év, tanév első napján eléri a harminchárom százalékot."

Ma közölték, hogy nekem nem jár a gyp.pótlék. Az összes SNI-sel én foglalkozom+ BTMN-esekkel. Mivel az SNI-sek száma nem éri el az iskolai létszám 33%-át így nem jár a pótlék! Ja és mellékesen 27 évesen F2 kategóriából gyakornokiba kerültem és mivel a jogviszonyom korábbi mint 2013. szept. 1. még 2 tanévig gyakornok leszek és 26 órát kell nevelés-oktatással töltenem. Azt ugye nem kell részleteznem, hogy miért leszek pályaelhagyó????!!!
mmárta

Hozzászólás Szerző: mmárta »

Mi úgy tudjuk, hogy az adott pedagógus által ellátott összes tanuló között kell meglennie a 33 százaléknak. Ellátjuk az összes SNI-st és annyi BTM-est vállalunk hozzájuk, hogy jó legyen az arány. A kimaradó gyerekeket majd az EGYMI fogja ellátni. (Még csak terv, reméljük, hogy így kell csinálni.)
Hamilton1

Hozzászólás Szerző: Hamilton1 »

Becky válasza mindent elmond a pótlékról, elég egyértelműen rendelkezik a törvény. De Márta válasza is jó, mert kérdés, hogy melyik az újabb megfogalmazás, hogy az egész iskola arányának kell elérni a harminc %-ot, vagy (ahogyan én is tudom) az adott nevelő által ellátott gyermekek 33%-nak kell sni-snek lennie. Én ez utóbbi törvényszövegre emlékszem, de ki tudja egyik-napról a másikra, mit változtatnak/tak. Aki naprakész, az írjon esetleg egy választ.
becky

Hozzászólás Szerző: becky »

[quote="becky"]"(7) Gyógypedagógiai pótlékra az  a  pedagógus jogosult, aki sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók óvodai
nevelését, iskolai nevelés-oktatását, kollégiumi nevelését vagy fejlesztő nevelés-oktatását a  szakértői bizottság
szakvéleményében foglaltak szerint végzi, feltéve, ha kizárólag sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal
foglalkozik, vagy ha az  általa felkészített sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók aránya az  intézményben
a nevelési év, tanév első napján eléri a harminchárom százalékot."

A magyar Közlöny 143. számából idéztem a törvényrészletet.
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

316/2013. (VIII.30.) Kormányrendelet „A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásról” címmel. A megjelent kormányrendelet a 138/1992. (X.8.) Kormányrendeletet váltotta fel.

(7) A gyógypedagógiai pótlékra az a pedagógus jogosult, aki sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók óvodai nevelését, iskolai nevelés-oktatását, kollégium nevelését vagy fejlesztő nevelés-oktatását - a szakértői bizottság szakvéleményében foglaltak szerint – végzi, feltéve, ha kizárólag sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal foglalkozik, vagy ha az általa felkészített sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók aránya a nevelési év, tanév első napján eléri a harminchárom százalékot.

Tehát: kimarad az "intézményben" szó
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Christa 05

Hozzászólás Szerző: Christa 05 »

Szeretném a segítségeteket kérni. Általános iskolában és annak tagiskolájában látom el az SNI tanulók fejlesztését, immár 5. éve. Az elmúlt években 7600 FT-os gyógypedagógiai pótlékot kaptam. Azt a tájékoztatást kaptam az iskolánk igazgatójától, hogy szept. 1-től a tankerület már nem adja meg a pótlékot csak a gyógypedagógiai intézményeknek, ahol szegregáltan tanulnak az SNI gyerekek. Az előző hozzászólásokban már említett 316/2013. (VIII.30.) Kormányrendelet „A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásról” alapján én ezt nem így értelmezem. A kérdésem az lenne, hogy a kormányrendelet alapján jogosan veszik-e el a pótlékomat?
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

(7) A gyógypedagógiai pótlékra az a pedagógus jogosult, aki sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók óvodai nevelését, iskolai nevelés-oktatását, kollégium nevelését vagy fejlesztő nevelés-oktatását - a szakértői bizottság szakvéleményében foglaltak szerint – végzi, feltéve, ha kizárólag sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal foglalkozik, vagy ha az általa felkészített sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók aránya a nevelési év, tanév első napján eléri a harminchárom százalékot.

Benne van a szövegben, kiemeltem. Ezt másképpen nem lehet érteni. Tehát ha a fejlesztő foglalkozásra jár pl. 35 gyerek, de ebből legalább 33% SNI-s, akkor jár a gyp. pótlék.
Gabi

nanna

Hozzászólás Szerző: nanna »

Üdv!
Sajnos, nekem 316-os kormrendeletként egy biogazdálkodásos jelenik meg.
A rendelet címeként rákeresve ezt kapom a magyarkozlony.hu oldalon (kb. 10 perce):
326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról 66438. oldal/Magyar Közlöny 143. szám:
(7) Gyógypedagógiai pótlékra az a pedagógus jogosult, aki sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók óvodai
nevelését, iskolai nevelés-oktatását, kollégiumi nevelését vagy fejlesztő nevelés-oktatását a szakértői bizottság
foglalkozik, vagy ha az általa felkészített sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók aránya az intézményben
a nevelési év, tanév első napján eléri a harminchárom százalékot.

Nem szegregált intézményben dolgozó gyógypedagógusként nagyon megköszönném, ha megtudhatnám az intézményben kifejezést nélkülöző és érvényes rendelet elérhetőségét, mert félő. hogy a főnököm is csak azt találja, amit én.
Köszönettel: Anna
hogabi
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Az alábbi linken található!

http://www.petroczi.eoldal.hu/cikkek/ta ... _2013.html

A 2013. évi CXXXVII. törvénnyel módosított köznevelési törvény és a végrehajtására kiadott 316/2013. (VIII.30.) Kormányrendelet a köznevelési intézményekben leggyakoribb pótlékokat és azok összeghatárait az alábbiakban határozza meg.

Megjelent a 316/2013. (VIII.30.) Kormányrendelet „A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásról” címmel. A megjelent kormányrendelet a 138/1992. (X.8.) Kormányrendeletet váltotta fel.

16. § Pótlékok

(2) Osztályfőnöki pótlék jár annak a pedagógusnak, aki iskolában osztályfőnöki feladatokat, kollégiumban, alapfokú művészeti iskolában önálló tanulócsoport-vezetői feladatot lát el.
(3) A munkaközösség-vezetői (tanszakvezetői, tagozatvezetői, szakosztályvezetői) pótlék jár annak a pedagógusnak jár, aki intézményi munkaközösség-vezetői (tanszakvezetői, tagozatvezetői, szakosztályvezetői) vagy intézmények közötti munkaközösség-vezetői (tanszakvezetői, tagozatvezetői, szakosztályvezetői) feladatot lát el.
(4) A tagintézmény-vezető, intézményegység-vezető az intézményvezető-helyettesi pótlék
a) felső határa alapján megállapított pótlékra jogosult, ha a tagintézmény, intézményegység gyermek-, tanulólétszáma meghaladja a hétszázötven főt,
b) az illetményalap harminc százalékának megfelelő pótlékra jogosult, ha a tagintézmény, intézményegység gyermek-, tanulólétszáma meghaladja a kettő százötven főt, de legfeljebb hétszázötven fő,
c) alsó határa alapján megállapított pótlékra jogosult, ha a tagintézmény, intézményegység gyermek-, tanulólétszáma legfeljebb kettő százötven fő.
(5) A tagintézményvezető-helyettes és az intézményegységvezető-helyettes az intézményvezető-helyettesi pótlék alsó határa alapján megállapított pótlékra jogosult
(8) A nehéz körülmények között végzett munkáért járó pótlékra az a pedagógus jogosult, aki olyan köznevelési intézményben dolgozik, amely a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékéről szóló Kormányrendelettel kiadott jegyzékben a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott települések között szereplő községben található.
(9) A pedagógus számára jogszabályban meghatározottak szerint az (1)–(8) bekezdésben meghatározott pótlékokon felül további pótlék is megállapítható.
(9) A pótlékok mértékét - az Nkt.-ban meghatározott keretek között - a köznevelési intézményen belül pótlékonként egységesen a kollektív szerződés, ennek hiányában a munkáltató határozza meg.
Gabi

nanna

Hozzászólás Szerző: nanna »

Köszönöm, megyek arra az oldalra.
Válasz küldése