Átváltott nyomtatott betős irásra 5-ben

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
Turbónyuszi

Átváltott nyomtatott betős irásra 5-ben

Hozzászólás Szerző: Turbónyuszi »

Kedves Fejlesztők!

Az lenne a kérdésem, hogy mégis mi lehet az oka és megoldása, hogy a gyerekem, aki teljesen jól irt és olvasott (bár nem szeretett korábban sem irni, de nyelvatnja jó volt), 5. osztály év vége felé átváltott nyomtatott betűs irásmóra és nem hajandó visszaváltani, mert azt mondja elfelejtette az irott betős irást. A nyomtatott betős irása nem szabályos, lassan ir és sok hibával, sokszor tőlem kérdezgeti, hogy hogyan is irják ezt vagy azt a betűt.

Mi állhat a háttérben? Diszgráfia? Sosem mondták eddig. És mit lehetne tenni,mert nincs javulás, pedig azt gondoltam, hogy tübb gyakorlással majd belejön, de nem. Amúgy ADHD-s a gyerekem, de a figyelemzavaron kivül nem volt egyéb tünete, nincs felmentése, se kedvezménye, de most már 6-ban nagyon szenvedünk vele, nem hajlanmdó irni, olvasni és leckét irni, csak a matekot.

Vigyem valamilyen mozgásfejlesztésre? De már tút nagy. Vagy mit tegyek?

Előre is köszönöm.
Avatar
Békési Györgyné

Re: Átváltott nyomtatott betős irásra 5-ben

Hozzászólás Szerző: Békési Györgyné »

Kedves Fejlesztők.
Több rendbeli gonddal küszködünk. A gyermek ép értelmű auti, F84.9. kóddal működik. Értési és beszéd problémákkal küzdünk. Jelenleg hordom logopédushoz, de mivel ezt már első osztálytól meg kellett volna kapnia, de sajnos nem kapta, az integrálása lehetetlenné vált. Most jár 8. osztályba, és olyan szakiskolát keresünk, ahova őt ezzel a gondjával el lehetne helyezni. A 18.ker.SOFI EGYMi vezetője közölte,hogy a gyermeknek mindenféle képen mennie kell, mert itt csak súlyos és közép súlyos értelmi fogyatékosok maradnak 8. után. Az iskolától eddig semmiféle támogatást nem kaptunk a továbbtanulás lehetőségét illetően, de arra felhívták a figyelmet,hogy EGYMI intézményben a kódja miatt biztos nem tanulhat. Segítséget kérnék iskolai elhelyezést illetően. Köszönettel
Válasz küldése