Iskolaválasztásban segítség kérés

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
kasz02

Iskolaválasztásban segítség kérés

Hozzászólás Szerző: kasz02 »

Tisztelt Fórum,
Van egy a SNI-s gyermekem, aki 2015/16-os tabévben, immárom 7 évét betöltve fog iskolába menni. Olyan budapesti iskolát keresek - lehetőleg a pesti oldalon, 13., 14., 15., 4., 6., 7., kerületekben - amely fogadni tudja az SNI-s gyerekeket, illetve a pedagógusuk tud kezelni egy figyelem problémás gyermeket. Feltételezem, hogy szerencsés lenne, ha a tanítónéni egyben fejlesztő pedagógusi képesítéssel is rendelkezne.
Érdeklődni szeretnék, hogy tudnak-e az iskola-, illetve a pedagógus keresésben segíteni.
Üdvözlettel
Székely Katalin
Avatar
vajdaanita

Re: Iskolaválasztásban segítség kérés

Hozzászólás Szerző: vajdaanita »

Kedves Katalin!

Nagyon tudom javasolni a Dagály utcában lévő HEURÉKA általános iskolát. Hozzáértő és kedves, odafigyelő pedagógusok vannak, kis létszámú osztályban tanítanak.

Üdvözlettel, V.A.
Avatar
zizi80

Re: Iskolaválasztásban segítség kérés

Hozzászólás Szerző: zizi80 »

Tisztelt fórum.Segitséget szeretnék kérni.Van egy 7 és fél éves fiam.2és fél éves kora óta fejlesztőröl fejlesztőre járunk.A hivatalos megnevezése kevert specifikus zavarral küzdő gyermek.Nyíregyházán élünk.Az első osztályt egy normál iskolában kezdte a Kazinczy álltalános iskolában.A félévi értékelés megvolt,és sajnos elég rossz lett.Körülbelül most tart ott ahol év elején kellett volna.Decemberben az iskolával közösen kértünk egy átfogó szakvéleményt az Egységes pedagógiai szakszolgálattol,aminek az átfutási ideje 2 hónap csak az időpontot tekintve.A kérelem valahol eltünt nem került a szakszolgálathoz elmondásuk szerint.Most pár hete ez meglett.Mint szülőnek,az a véleményem,hogy kisfiamnak ujra kellene ismételnie az első osztályt,megerősitve az alapokat és talán kicsi előnyt szerezve igy a társaival szemben.Inkább az első osztályt ismételje mint később bukjon vissza.Sajnos legjobb tudomásom szerint nincs olyan iskola ahol Bencével hasonló tudásu képességü gyerekeket oktatnak nyíregyházán.Bízom benne hogy tévedek,és ebben kérnék tanácsot.Bence nincs SNI gyermeknek nyilvánitva.Az eddigi szakvélemény alapján,kevert specifikus zavar:viselkedészavaros,diszalkulia,.Kérem akinek lenne ötlete melyik iskolában kaphatna segitséget fejlesztés a fiam NYÍREGYHÁZÁN,az segitsen.köszönöm.Zita
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: Iskolaválasztásban segítség kérés

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Kedves Zita!
Valójában a szakszolgálatnak kellene megjelölnie az iskolát, ahol fejlesztő foglalkozásra járhat. Ha nincsen ilyen iskola a szakszolgálatnak kell ellátnia. Azért, mert lassabban fejlődik, és kevert zavara van, nem feltétlenül szükséges másik iskola.
Az a vélemélnyem, hogy ismételje meg az első osztályt, nem kap bizonyítványt így, csak egy lapot, hogy iskolalátogatása előkészítű jellegű volt. A következő évben "tiszta" lappal kezd és nem lesz bukott bizonyítványa.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
zizi80

Re: Iskolaválasztásban segítség kérés

Hozzászólás Szerző: zizi80 »

Köszönöm a gyors választ.Az iskolaváltást igazából azért szeretném ,hogy ne érezze rosszul magát amiért a többiek tovább haladnak ő pedig nem.Remélem a szakszolgálatnak lesz értelmes ötlete.Eddig csak csalódás volt minden szempontból.A leglátványosabban az ÉFOESZ ben töltött fejlesztő időben haladtunk,szakértő kezekben.köszönettel:zita
Válasz küldése