Szakszolgálatok

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
Panni

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: Panni »

Előny??????????????
Közben nálunk heti 40 órát legyél bent, ebben töltsd le a 21 óra kötelezőt, legyél ügyeletes.
Az orvosi vizsgálatot csináltasd meg saját pénzedből, 10000ft -ról beszélnek, hogy annyiba fog kerülni.
A hetente változó táblázatokról amit tölteni kell már nem is beszélek, mire az egyiket meg csináljuk, már nem jó.
Nagyon vonzó munkahely a Szakszolgálat :oops: :?
Avatar
henciduda

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: henciduda »

Örömmel jelentem (tudom, ez Titeket nem vigasztal), hogy ápr. 7-dike óta NEM VAGYOK szakszolgálati dolgozó!. Végre áthelyeztek az EGYMI-hez, amiért nyár óta küzdünk!!!
Úgy tapasztalom - országosan-, sokan távoznak a szakszolgálatoktól.
Avatar
borijuco

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: borijuco »

Kedves Kollégák!
Olvasva a bejegyzéseket nagyon együtt érzek a problémákkal, amik körülvesznek benneteket, mivel én nem a KLIK fenntartásában dolgozom így nem ismerem belülről a helyzetet. Azonban egy dolog nagyon aggaszt, és az a szakszolgálati tevékenységek jövője. Azt gondolom, hogy ez a rendszer Magyarországon egyedülálló, a gyerekek, szülők problémáinak ingyenes támogatása más országokban nincs is.
A nagy változások, profiltisztítás úgy látom a jelzéseitek alapján, hogy óriási károkat okoznak egy eddig jól működő, hatékony rendszerben. A kiválóan felkészült és elhivatott kollégák kilépnek a rendszerből és sok-sok ellátatlan, kiszolgáltatott gyerek és család marad mögöttük.
Azt gondolom, hogy jó lenne ha az egyesület nevében meg tudnánk ezeket a problémákat fogalmazni és továbbítani a minisztériumnak, mert ez a mi feladatunk.
Mivel még egyszer hangsúlyozom, hogy én nem látom belülről ezeket a problémákat, ezért kérem minden érintett segítségét.
Az is fontos lenne, hogy ne csak az egyes problémákat írjátok le, hanem azok megoldási javaslatait is.
Kérek mindenkit, hogy aki részt tud vállalni az írjon, én összegyűjtöm a felvetéseket és egy dokumentumban itt közzéteszem, majd ha egyetértetek akkor az egyesület nevében továbbítom a minisztérium felé.
Jucó
Avatar
Dóri
Hozzászólások: 670
Csatlakozott: 2008.02.28. 08:16
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Jucó!
Biztosan végig tudod csinálni?
Az előző kezdeményezés is elakadt. És pont nálad.
Dóri
Avatar
borijuco

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: borijuco »

Kedves Dóri!
Én csak azt látom, hogy mindenki panaszkodik, de az, hogy itt megbeszéljük a bajokat semmin nem változtat. Én az összegzést és a továbbítást szívesen vállalom, de valóban csak akkor, ha lesz mondanivalónk amit összegezzek.
Ha nem lesz akkor maradnak a panaszáradatok! Sajnos! Jucó
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Jucó!
Itt lett összeszedve amire Dóri célzott és elakadt!
http://forum.fejlesztok.hu/viewtopic.ph ... 8&start=10
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
borijuco

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: borijuco »

Kedves Mindenki!
Átolvasva a megakadt anyagot úgy látom, hogy a szakszolgálatok és az utazó gyógypedagógusok helyzete nem azonos az ott megfogalmazottakkal. Én most azt gondolom, hogy a szakma védelmében a saját gondjainkat kellene megfogalmazni és képviselni.
Ilyen pl. a pedagógus szabadság ami a szakszolgálatok pedagógusainak jelenleg nem jár. Ezt egyszerű megfogalmazni, hiszen itt kérjük a jogszabály módosítását ennek megfelelően.
Én azoktól, akiknek van javaslata és szívesen részt venne a közös gondolkodásban azt kérem, hogy röviden írja le a problémát és adjon megoldási javaslatot is indoklással.
Ha a saját érdekeinket képviselni tudjuk, akkor az ellátott gyerekek helyzete is javulhat.
A szabadság mellett ami engem is érint, és itt is előfordult már kérdésként az a kérés, hogy határozzák meg konkrétan vagy százalékban, hogy a különleges bánásmódot igénylő gyerekek aránya vagy száma mennyi lehet egy osztályban. Indoklás: az intézményekben a támogatást nyújtó gyógypedagógusok és a tanárok is lehetetlen helyzetbe kerülhetnek ott, ahol 30%-ot meghaladja az aránya az ilyen gyermekeknek. Javaslat: A különleges bánásmódot igénylő gyermekek aránya 30%ot ne haladja meg egy osztályban.

Várom a véleményeteket és a további javaslatokat. Jucó
Avatar
teketorika

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: teketorika »

Kedves Mindenki !
Sokat tudnék mesélni, hogy mennyire jó a Szakszolgálati munka, készülök is elhagyni...EGYMI-ben kell dolgoznom, mert féltem az egészségem. Olyan szintű élményeim voltak, és adódnak, hogy az ombudsman elképedne : nincs kinevezésem, a megyei tagintézménytől 30 km-re vagyok egyedül, napi szinten változnak az információk, saját pénzen levelezek a tagintézménnyel, "ellenségesnek" vélnek, mert kérdezek, és persze a plusz óráim után november óta-egyszer fizettek. Van 15 nap szabadságom a nyárra !!!! Szeptemberben kezdem meg a 30 munkaévem és mellém kívántak adni szakmai segédletre- pár éve dolgozó kollégát ?! Varrjunk erre gombot együtt... Beleőszültem, komolyan, és érzem ELÉG volt ennyi.Üdvözöllek benneteket ! :shock: :shock: :shock: :shock:
Avatar
peva

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: peva »

Akit érint, reménykedhet az alábbi hivatkozást olvasva.
http://www.parlament.hu/irom40/00311/00311.pdf
Szép nyarat mindenkinek: P. Éva
Avatar
becky

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: becky »

Sziasztok!
Szakszolgálatnál dolgozom logopédusként. Nincs szakvizsgám, de fontolgatom, hogy belevágok valamiféle továbbtanulásba. Azt szeretném tudni, hogy ha a gyógypedagógia mesterképzésre jelentkeznék az kiváltaná e a szakvizsgát? Vagy szakvizsga mindenképpen kell függetlenül attól, hogy hány és milyen más végzettségeim lesznek?
Előre is köszönöm!!!!
Válasz küldése