Szakszolgálatok

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
fejlesztőped.

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: fejlesztőped. »

Kedves Henciduda!
Zsolt január 17-én írta egyik hozzászólásában, hogy levelet készül írni az ombudsmannak és a szakszervezeteknek a szakszolgálati dolgozók hátrányos megkülönböztetése miatt! Hol találtál erre választ? Én azt a levelet olvastam,- amelyet Zsolt másolt be-, mely a jelenlegi állásfoglalás arról, hogy mennyi a pedagógus pótszabadsága a Pedagógiai Szakszolgálatokban dolgozó pedagógusoknak. A "tervezett "levelére már meg is kapta a választ? Ha igen, és én erről lemaradtam, megírnád hogy hol találom? Köszönöm!
Avatar
henciduda

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: henciduda »

Kedves Fejlesztőpedagógus!
Nem maradtál le semmiről! Isten és az EMMI malmai nem őrölnek ilyen gyorsan. (Bocsánat, hogy egy mondaton belül említem őket. És nem a minisztériumtól kérek elnézést.)
Gabinak megírtam, melyik levélről ill. válaszról beszélek. Olvasgass vissza, megtalálod.
Üdv.: Mari
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Ezen a linken megtalálod, be van illesztve.

http://forum.fejlesztok.hu/viewtopic.ph ... 5&start=10
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
mzsuzsi

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: mzsuzsi »

Kedves Hozzáértők!

Utazó logopédusként dolgozom. 10 intézményt látok el egy héten saját gépkocsival.
Eddig sem fedezte a kiküldetési díj a tankolást, de áprilistól nem fizetik a teljes utat, hanem csak táblától tábláig. Tehát amit a falvakban megteszek utat, azt nem számolhatom el.

Érdeklődnék, hogy ez szabályos e. Illetve, hogy van e valamilyen törvény vagy rendelet amire hivatkozhatok, hogy fizessék ki a teljes utat.

Ráadásul még mindig nem kaptuk meg a februári útiköltség térítést, szóval, ha jövő héten nem tudok kimenni a falvakba, mert nem tudok miből tankolni, akkor mi van?

Előre is köszönöm!
Avatar
zsoltzsolt

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Kedves Zsuzsi!
Milyen munkahelyen dolgozik? Pedagógiai szakszolgálatnál?
Avatar
mzsuzsi

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: mzsuzsi »

igen, pedagógiai szakszolgálatnál
Avatar
zsoltzsolt

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Melyik megye? Érdemes lenne első körben a főigazgatóval egyeztetni, hogy a szolgálati utat azért tartsuk is, s kérni tőle, hogy nézzen utána jól akadt el a kifizetés. A KLIK sok helyen sok esetben sok pénzzel tartozik a pedagógiai szakszolgálat munkatársainak, s egyik ilyen nagy tétel a kiküldetés.
Avatar
mzsuzsi

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: mzsuzsi »

Vas megyéről van szó. Az tudjuk, hogy pénz az nincs. A fénymásolással folyamatosan küszködünk, hol papír nincs, hol festék a gépbe. Az elmaradt kifizetésről annyit tudunk, hogy folyamatban van. :S engem inkább az aggaszt (a sok egyéb mellett), hogy mi lesz a kiküldetési díjjal? Ki fogják fizetni a teljest utat vagy ne is számítsunk ezentúl rá!
Avatar
zsoltzsolt

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Ezt a KLIK-től kéne kérdezni, de azt gondolom ki fogják fizetni, hiszen minden ez ügyben indított munkaügyi pert elvesztenének. Írj a megyei KLIK igazgatónak egy emailt az elmaradt pénzekről, tényekkel, vagyis melyik hónapok, mikor lett leadva. Ezen email másolatát pedig a főigazgató kapja.
Avatar
peva

Re: Szakszolgálatok

Hozzászólás Szerző: peva »

Kedves Kollégák, szakszolgálatosok!
A pótszabadsággal kapcsolatos válasz (NTOE oldalán olvashatjátok) szerint nincs pótszabadság továbbra sem. Indoklás: szó szerint diszkriminálnak bennünket. De csak ebben a kérdésben!!!??? Szakvizsgázni kötelező?! - Fizetheted is, hisz munkakörhöz kötelező. Portfólió???!!! - Milyen alapon? Örüljünk, hogy a ped-I fizetést megkapjuk (holott alapból MINIMUM a ped-II járt volna a kötelező szakvizsga miatt) nem beszélve arról a nagyon sok kollégáról, aki kutat, publikál, doktorált ezekben az intézményekben.
Talán egy "előnye" lehetne: akkor veheted ki a huszonpárnapodat, amikor akarod - azaz szorgalmi időben is - Hát persze!
Bocsánat a dühöngésért, de :roll:
Válasz küldése