portfólió

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
hozzászólok

portfólió

Hozzászólás Szerző: hozzászólok »

Kedves Mindenki!
Szakszolgálati dolgozók,tudtok feltölteni portfóliót?Állítólag nem működik a felület,nincs kidolgozva.Minden infó érdekel!Nagyon köszönöm!
Avatar
sze

Re: portfólió

Hozzászólás Szerző: sze »

Jó estét!
Tanító- fejlesztőpedagógus munkakörben dolgozok. Szeretném feltölteni a portfóliómat. Az útmutató szerint abból a tantárgyból kell feltölteni a portfóliót, amelyet a pályázó nagyobb óraszámban tanít. A feltöltés időpontjában érvényes tantárgyfelosztás a mérvadó. Esetemben a fejlesztő foglalkozások száma 4-gyel több, mint a magyar nyelv és irodalom óra. A tanítók, tanárok számára egyértelmű segítséget találtam az Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez kiadványban. Mi a helyzet a fejlesztőkkel? Esetünkben hogyan értelmezhető a
csoportprofil és nevelési terv/ növendékprofil; tematikus terv; óraterv/ foglalkozásterv?
Hány gyerekre és milyen részletezettséggel kell elkészíteni a profilt? Egy kis csoportot kell bemutatni és számukra kell 10 foglalkozás tervezetet elkészíteni? Az foglalkozás tervhez használható a 13. sz. melléklet? A tematikus terv hogyan értelmezhető? Milyen formában szerkeszthető?
Avatar
ildikó

Re: portfólió

Hozzászólás Szerző: ildikó »

Március 20-án a kora délutáni órákban az Oktatási Hivatal honlapján (http://www.oktatas.hu) megjelent a portfóliókészítéshez december óta ismert 163-oldalas útmutató kiegészítése. Az immár teljes útmutató a http://www.oktatas.hu címoldaláról tölthető le. Ha a következő linkre kattint, akkor a szóban forgó oldalra jut:

http://www.oktatas.hu/kozneveles/projek ... utmutatok/

A kiegészítések az óvodai, alsó tagozatos, a felső tagozatos tantárgyak, a kollégium, a gyógypedagógia, a pedagógiai szakszolgálat, a gyermekvédelem, stb. területeken dolgozó kollégáknak nyújthatnak segítséget.
Válasz küldése