Kompetencia

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
F.Gabi

Kompetencia

Hozzászólás Szerző: F.Gabi »

Szép Estét!

A mai évzáró értekezleten a jelenlegi"főnökasszony"azt közölte velem,hogy a szociálpedagógusi diplomámmal nem láthatok el fejlesztő pedagógusi teendőket(felnőttkorú fogyatékosok otthonában)!Az indoklás egyszerűen az volt,hogy nem megfelelő a végzettségem.A diplomám előtt megszereztem a gyógypedagógiai asszisztensi szakképesítést is.
Kérésem az lenne,hogy a törvény szerint ez így igaz ?Egy linknek nagyon örülnék ahol átnézhetném eme törvényeket de szívesen fogadnám a személyes tapasztalatokat is.Keresni kerestem de nem akadtam rá.
Előre is köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel;Gabi
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: Kompetencia

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Szia Gabi!
Azt tudom tanácsolni, hogy keresd meg az iskolát ahol végeztél és tőlük kérj tájékoztatót. A diplomád mire jogosít? Ők tudni fogják a törvényt is.

egészségügyi intézmények - rehabilitációs tevékenységre pl.: gyermekosztályok, szanatóriumok, szociális otthon, stb.

Közben ezt találtam ezen a linken,
http://regi.bepf.hu/Szakok/Szocialpedag ... gogus.html

Esetleg a 1997.évi XXXI. Törvény

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosi ... r=timeline
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
zsoltzsolt

Re: Kompetencia

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Szia Gabi!

Hát igen, anélkül, hogy nagyon utána néztem volna azt hiszem a főnökasszonyodnakigaza van. Olvasd el a másik Gabi által adott linket. Abból is sok kiderül, de mikor nálamjelentkezett régebben felvételre szociálpedagógus fejlesztői munkára én sem vettem fel vagyis megbeszéltem vele, hogy a végzettsége erre nem igazán jogosítja fel. De elég megnézni az oktatási törvényt vagy a rátok vonatkozókat, vagyis ahol felnőttkorú fogyaatékosokat gondoznak. Oda is , fejlesztésre, fejlesztői munkára gyógypedagógus kell. Az ő ismerete, szaktudása nélkülözhetetlen a megfelelő ellátás érdekében.
Üdv és szép ünnepeket!
Zsolt
Avatar
zsoltzsolt

Re: Kompetencia

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Szia Gabi!

Na a lelkem nemnyugodott, találtam egy fórumot, ahol szintén hasonló témát feszegetnek. Nem nagyon ástam most magam bele a témába, de szerintem kutakodj itt, vagy kérdezz ott is valakit, hátha bővebbet tud. Egyébként néha tényleg gond van ezzel a képzéssel, időnként, amolyan fantom-szaknak tűnik, vagyis adnak egy papírt, ami azután nem használható , mivel nem szabályozzák ezen szakemberek kompetenciáját. De ez nem a végzettek hibája,bár tán előbb nekik is meg kellene nézni , hogy mit is végeznek el és azzal utána hol lehet elhelyezkedni, na szóval, na de azért itt a minisztériumoknak is sara van. Na ezzel nem jutottál előbbre, de a most bekopizott linken lévő dolgokat olvasd el, járj utána. Meg hát ne feledd, felhők felett mindig kék az ég. Meg jön a Jézuska is :)
Zsolt
http://3szforum.demo.hungary.com/jforum ... st/32.page


Utoljára Vendég ugrasztotta előre 2009.01.21. 18:37-kor.
Válasz küldése