Fizetések az új pedagógus életpálya modellben

Minden téma, gond, probléma megbeszélése ebben a topic-ba.
Avatar
alfanika

Re: Fizetések az új pedagógus életpálya modellben

Hozzászólás Szerző: alfanika »

Nekem ma mondták, h. nincs fejlesztőpedagógus munkakör megnevezve, tehát nem tudják honnan finanszíroznak engem...
Akkor mégsem számítunk pedagógusnak?!
Mit tudtok erről?
Avatar
andromeda

Re: Fizetések az új pedagógus életpálya modellben

Hozzászólás Szerző: andromeda »

Mostmár engem is nagyon érdekel!!!Akkor aki fejlesztőpedagógusi státuszban van....arra vonatkozik az új életpályamodell???és a szakvizsgával 2014. jan.-tól átsorol PED II-be?/merthogy a tervezet erről szólt.../
Avatar
szamóca

Re: Fizetések az új pedagógus életpálya modellben

Hozzászólás Szerző: szamóca »

20 éve vagyok óvodapedagógus. 6 éve fejlesztő óvodapedagógusi szakvizsgám van. Az új bértábla szerint a G kategóriás óvodapedagógusok ugyan annyi fizetést fognak kapni mint az F kategóriások. Megérte hitelből szakvizsgázni kérdezem én? Biztos, hogy ez így helyén való? Plusz 5 félévet néznek most semmibe!
Avatar
Hamilton1

Re: Fizetések az új pedagógus életpálya modellben

Hozzászólás Szerző: Hamilton1 »

Mindenkit pedagógus I-be sorolnak, mindenféle más végzettség most kútba esett. A szakvizsgát nem kell kidobni, bár valóban, önmagában nem sokat ér, csak egy lehetőség arra, hogy ha elvégzel hozzá még egy mestert és leteszel két minősítőt, akkor mehetsz mesterfokozatba.
Akik valóban vesztesek lesznek, azok az általános iskolában tanító egyetemi diplomával is rendelkező kollégák, mert nekik viszont nem veszik figyelembe az egyetemi végzettséget, mert a munkakör betöltéséhez nem szükséges. Ugyanis általános iskolában a követelmény a főiskola, tanári vagy tanítói diploma. Akik a csodálatos bolognai rendszerben a kétszintű ped.képzés áldozatai voltak, azok is kitehetik az ablakba a diplomájukat. S ez módfelett igazságtalan, mert azt hangoztatják, elismerik a többlettudást. Hát aki elvégzett egy tanárképző főiskolát, majd még rátett egy egyetemet, az a tábla kiagyalói szerint egyenrangú azzal, aki elvégzett egyszer egy főiskolát és azóta azzal dolgozik, se szakvizsga, se egyetem. Nekem is sima bárczis diplomám van, de mégis azt mondom, ez a rendszer igazságtalan. Ez a "mindenkit egy kalap alá veszünk" módi nagyon rossz üzenetet küld a pedagógustársadalom felé. Vagy lehet ez a cél, hogy a pedagógusok egymás torkának ugorjanak?
Az egész új NKT. egy fércmű szerintem, s nem előbbre viszi az oktatást, hanem gátolja a minőségi fejlődést. Lásd például a helyettesítési rendet. Bemegy egy matekos egy matekos helyett, de csak felügyeletnek írhatja be...óóóó itt abba is hagyom, mert felhorgad bennem a kuruc vér... szép napot mindenkinek.
Avatar
Dóri
Hozzászólások: 670
Csatlakozott: 2008.02.28. 08:16
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Fizetések az új pedagógus életpálya modellben

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Hát ez nagyon jó hozzászólás! Köszi.
Rengeteg a kérdőjel!!!
Nem beszélve arról, hogy akik régen vannak a pályán, rosszul jártak.
Nagyon remélem, hogy letisztul a rendszer, mert különben állandósulni fog a méltatlankodás (nemcsak azokban, akikben kuruc vér csörgedez.)
Egyébként ezt ígérik (tegnapelőtt hallottam egy műsorban).
Háát.... maradék optimizmusom működik, amikor leírom, hogy talán.... esetleg..... még elhiszem...
Dóri
Avatar
hudnik

Re: Fizetések az új pedagógus életpálya modellben

Hozzászólás Szerző: hudnik »

andromeda írta:Mostmár engem is nagyon érdekel!!!Akkor aki fejlesztőpedagógusi státuszban van....arra vonatkozik az új életpályamodell???és a szakvizsgával 2014. jan.-tól átsorol PED II-be?/merthogy a tervezet erről szólt.../
Elméletileg a most elfogadott rendelet szerint nem januártól sorolnak át. Elvileg majd áprilisban kell feltölteni a portfóliódat egy arra nyitott helyre, azt értékelik és majd 2015. januárjától kerülhetsz át Ped. II.-be, de akkor is van emlékeim szerint egy kitétel, hogy hány éven belül kell letenned a minősítő vizsgát.

http://www.petroczi.eoldal.hu/cikkek/ta ... erese.html
Válasz küldése