tartós beteg sni-s ellátása otthonában

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
efcsé

tartós beteg sni-s ellátása otthonában

Hozzászólás Szerző: efcsé »

Kedves Mindenki!

Van Önök között, köztetek olyan, aki már látott jegyzői határozatot arra vonatkozóan, hogy az iskola milyen formában köteles ellátni otthonában a tartós beteg sni-st?
Milánnal most ott tartunk, hogy 2012. augusztus 07-i orsz.rehab. szakvéleményét 2012. novemberében! küldték meg (család, jegyző, megyei tan.kép, irattár)
A helyi jegyző nem tudja, mi alapján írja meg, hogy "otthonában ellátandó". Az orsz.rehab. tájékoztatása szerint ezt a jegyzőnek kell tudnia az általuk leírt véleményben foglaltakból. Az iskolába mint magántanuló járhat, ezt engedélyezték. A heti 10 + 3 órát is megkapja. DE csak akkor részesül benne, ha járni tud.
Szeptembertől decemberig 6, azaz hat napot volt iskolában. A gyógypedagógus 1, azaz egy alkalommal találkozott a gyerekkel. Januárt végig járta, majd 2 hétig beteg volt. Jelenleg is középfül gyulladással jár:(.... Az iskola álláspontja szerint, ők azt teszik amit kell. - valahol igazuk is van -

Másik kérdésem, hogy a szakértőiben logopédia/pszichopedagógia szakos gyógypedagógus van kijelölve. Aki vele foglalkozik az tanulásban akadályozottak gyógypedagógiáját végezte. "Verjem az asztalt"? A semminél ez is jobb nekem nem igazán elfogadható... (de a semminél tényleg jobb!)

Köszönettel:
Csilla
Válasz küldése