Segítséget kérek

pedamokus

Re: Segítséget kérek

Hozzászólás Szerző: pedamokus »

Sziasztok!
Segítsetek! Többségi általános iskolában vagyok gyógypedagógus. 500 gyerekből 90 "papíros", 12 SNI. Főállásban dolgozom, van még egy fejlesztőpedagógusunk és egy gyp szakkolégiumot végzett kollégánk. Ők túlórában fejlesztenek. Óraadó logopédus is dolgozik nálunk, tehát nem panaszkodhatunk... Nem is teszem. Csak kérdezek: Szerintetek 21 kötelező + 5 túlórában max. hány gyereket lehet tisztességesen ellátni? Úgy értem megfigyelés, vizsgálat, egyéni fejl. terv, családlátogatás stb. Köszi.
Fodor Zoltán
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fodor Zoltán »

A következő levél privátban érkezett, de úgy gondoltam közkincsé kell tennem.
A levélben szereplő személy neve és címe nálam található, de beleegyezése nélkül nem adhatom tovább!

Idén végeztem tanulmányaimat a Sapientia Erdélyi Magyartudományegyetemen.
A következőkben szeretném segitségüket kérni. Egy sérült gyerekekkel foglalkozó Intézményben kaptam egy álláslehetőséget. Három korosztálynak (6hónap és 3év közöttiek) olyan programot (45perc) kell kitaláljak ami vizben zajlik, érdekes mint a szülők, mint a gyerekek számára, és a legfontosabb a gyerekek sokat mozogjanak. Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen játékokat játszhatok a gyerekekkel, vagy milyen tornamozdulatok vannak amelyek érdekes a gyerek számára és sokat mozognak. Sajnos én az egyetemen ilyenfajta képzést nem tanultam és ezért fordultam Önökhöz.

Üdvözlettel,
név és cím az adminisztrátornál
anita75

Hozzászólás Szerző: anita75 »

Segítséget kérek szépen én is! 5 fő SNI-s tanulóm van, akiket fejlesztenem kell ettől a tanévtől.
Egy kész fejlesztési tervet tudna-e nekem valaki küldeni pl: diszlexiára? Egy kész mintát szeretnék magam előtt látni, hogy milyet kell készítenem, mert még most tanulom.
Előre köszönöm a segítséget!
e-mail címem: hneanita@freemail.hu
Dóri

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Szia Mókuska!
Szerintem (a magam példáján) 25-30 gyereket lehet max. fejleszteni. Így heti két alkalom jut egy gyerekre (többnyire kiscsoportban, néhány egyénileg). A felméréseket és az egyéni terveket szeptemberben megcsinálom, így ez a hónap teljesen fullon van, később viszont sokkal könnyebb. Persze, ha a gyereknek több foglalkozásra van szüksége, akkor arányosan kevesebb gyerek fér be. Dóri

Anita! Minta van a honlapon (disz..., grafo..., óvodai...). Az alapján kell összeállítani, ami a gyereknek szükséges. D.
agnetta

Hozzászólás Szerző: agnetta »

Kedves Bori judit! Én is óvodában dolgozom, és a Nev. Tan.-nal, valamint az iskola gyógypedagógusával megegyezve alakítottuk ki, hogy a nem SNI gyerekekről, akiknek Nev. Tan.-os papírja van milyen dokumentációt vezetünk. Mindenképpen egy adatlap, a gyermek adataival, ki, és milyen vizsgálatokat végzett vele. Egy egyéni fejlesztési terv, melyet először 3 hónapra bontunk le, és a gyermekkel való haladástól, fejlődésétől függ a következő 3 hónap kijelölt fejlesztési területe. Van a honlapon is nyomtatvány, de nagyon jó Porkolábné Kati néni által összeállított fejlesztési területek szerint is haladni ( Kudarc nélkül az iskolában). Ja és vezetünk egy Haladási Naplót, amibe a jelenlévő és hiányzó gyerekeket tüntetjük fel, valamint a saját óraszámunk is követhető. Remélem segíthettem.
Dóri

Hozzászólás Szerző: Dóri »

Edit kérdezte:
"Keresem azt az új rendelkezést miszerint a továbbiakban csak a Nev. Tan. küldhet gyermeket a Szakértői Bizottság elé! Amennyiben tudnátok e törvényi szabályozásról vagy hol kereshetném állítólag ettől a nevelési évtől már él a dolog!! köszi"

A válasz benne van a feltett konferencia Nev Tan-ra vonatkozó anyagában (most akadtam rá):
(Szekció -gyp- A nevelési tanácsadók szerepe a jogszabályi változások tükrében:

"A szakmai működés kereteit adó jogszabályok:
1993.évi LXXIX. tv. a közoktatásról
szétválik a rehabilitáció és a fejlesztés:
30.§ (7) megállapítja a BTM és az SNI - b gyermek fejlesztő foglalkozásra való jogosultságát
fejlesztő foglalkozás: Nev. Tan., óvoda, iskola, kollégium
(8) rögzíti, hogy az SNI vagy BTM kérdésben a Nev. Tan. megkeresésére dönt a Szakértői Bizottság
14/1994. MKM rendelet 12.§ (3) szerint:
Óvoda, iskola Nev. Tan. TKVSZB"
Margó

Segítséget kérek

Hozzászólás Szerző: Margó »

Sziasztok!
Hasznos tanácsaitokat olvasgatva bátorkodom segítséget kérni tőletek. 60 gyerekkel foglalkozom mint fejlesztőpedagógus, és időnként úgy érzem, az adminisztrációs terhek nagyon nyomasztóak. Tudtok-e olyan szoftvert esetleg, ami megkönnyítené a dolgunkat? Segítségeteket előre is köszönöm!
blili

Hozzászólás Szerző: blili »

Sziasztok!

Én is a segítségeteket kérem. Akinek ven Meixner Ildikó felsősöknek készített olvasásvizsgálati feladatlapja ("Hendók mester", "Golf áram") az küldje át a címemre (bl73@freemail.hu). Köszönöm: Lilien
Marianna

Hozzászólás Szerző: Marianna »

Kedves Segítségkérő!
Bővültek a szülői jogok és kötelességek: a nevelési tanácsadáson, illetve iskolapszichológusi ellátáson való kötelezettséggel. Jogszabályi alátámasztás:Kt. 13.§ (6); (8) bekezdés. Üdv.:Marianna :P
nagyfilivi

Hozzászólás Szerző: nagyfilivi »

sziasztok
Van egy SNI-s lányzóm,akinek a diagnózisa kétoldali idegi hallásvesztés.Javaslata alapján rendszeres tantárgyi korrepetálást kell kapnia+szurdopedus is jár hozzá.

Kérdésem:szerintetek beletartozik ő a többi SNi-s csoporttagomhoz?Neki nem jelzett a kép.vizsgáló semmiféle diszes problémát.Sőt felmentése sincsen semmiből,tulképpen neki szövegértési gondja van,amit a szaktanárnak kéne helyrerakni.Gondolok itt arra,hogy szómagyarázatok..stb.értett e mindent..

Várom válaszotokat.

Livi
Lezárt