Segítség!

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
vikihorvath

Segítség!

Hozzászólás Szerző: vikihorvath »

Sziasztok!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára vikihorvath 2010.08.02. 09:07-kor.
driszko

Re: Segítség!

Hozzászólás Szerző: driszko »

Szia!

16 gyerekre 18 órát kapsz??? Ez egy álom!!!! Tudod, hogy hányan vannak olyanok, akik pl. 20 gyerekre 4 órát kapnak? Nagyon szerencsés vagy! Ha jobban belegondolsz, akkor látni fogod, hogy a "8-16-ig tanítás" kissé túlzó feltételezés. Tehát a délutáni 4 óra korrepetálás, az napi 1 órát jelent délután, sőt, péntekre nem is jut. Megértelek, hogy degradálónak érzed a korrepetálást, de hidd el, hogy ez sokkal jobb annál, mintha munkanélküli lennél. Nagyon jó helyzetben vagy, hidd el. Nyugodj meg, nézd át a beosztásokat, állj elő javaslatokkal. Ha 2 fős csoportokat csinálsz a 16 gyerekből, akkor is jut mindenkinek heti 2 óra legalább. A súlyosaknak még 3 óra is.
Üdv: Adrienn
vikihorvath

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikihorvath 2010.08.02. 09:08-kor.
Zsuzsi

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

Kedves Viki!

Nem akarlak kioktatani, de a tanárok heti munkaideje ugyanúgy 40 óra, mint más munkahelyen. A kötelező óraszám nem a teljes munkaidőt jelenti. Csak tévedésként él a köztudatban, hogy mi délben hazamehetünk!!! Biztos lesznek lyukasóráid, azok alatt fel tudsz készülni a következő napra, és elrendezed az adminisztrációt, és nem kell hazavinned a munkát. Mert ha délben mennél haza, vihetnéd!!!
Vannak egyébként iskolák, ahol 4 előtt senki nem mehet haza!!! A mienk nem ilyen, de minden igyekezetem ellenére sem tudok előbb szabadulni (pedig nem a főnököm tart ott!)

Zsuzsi
vikihorvath

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikihorvath 2010.08.02. 09:08-kor.
Zsuzsi

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

Viki!

Még néhány adalék, aztán részemről lezárom ezt a beszélgetést. A húgom Óvónő. Nagy betűvel. Vérbeli. (hú, de örülne, ha látná!!!) Hazamegy, ha letelik a munkaideje, mert az oviban nincs olyan helyiség, ahol nyugodtan tudna tovább dolgozni. De otthon rajzol, vág, ragaszt, fest, anyagot gyűjt, adminisztrál, műsort szerkeszt, meg tudom is én, még mit csinál. A család morog, hogy mindig csak az óvoda....

Tudom, hogy sokan hazamennek, ha letelik a munkaidejük. Sőt! Ezekből sokan a munkát is letudják aznapra. Ők azok, akik pusztán a pénzért csinálják, amit csinálnak. Ne hozzájuk mérd magad! Kezdőként Neked még bizonyítanod kell! És ha ez megtörténik (sok év kell hozzá), akkor a főnöködnek Te leszel a viszonyítási alap! A példa! (Remélhetőleg) Egy született pedagógus nem a többieket nézi, neki a lelkiismerete diktál. És nincs munkaideje! Feladatai vannak!

Most folyik a fórumon egy nagy beszélgetés! Munka! Mind tanár, aki ott van. Nyári szünetben, a szabadsága alatt!!!

Zsuzsi
vikihorvath

Szia Zsuzsi!

Azért ne menjünk már el abba az irányba, hogy tulajdonképpen mi is az a pedagógusi munka, mert már volt benne részem 9 éven át, csak nem fejlesztőként , hanem óvónőként. És én is rengeteget készültem, lelkiismeretesen csináltam a dolgomat.Nekem se volt vége a munkámnak 13.30-kor, annak ellenére, hogy hazamehettem! Csak ez a terület új és ha elolvastad az első levelemet akkor igazából nem erről írtam amire Te válaszoltál és már ott is írtam, hogy nem gond nekem ha 8-16-ig vagyok! :roll: De köszönöm szépen! Üdv: Viki
T-ONINLE

Hozzászólás Szerző: T-ONINLE »

Szervusztok!
Én csak egy óvónő vagyok aki egyéni fejlesztést is végzi a csoportvezető munka mellett.Ahogy Zsuzsi látja , leírja az mind igaz. A mi óvodánkból a kötelező óra letelte után sem szokás haza menni.
Régóta vagyok a pályán, de még a mai napig sok időt áldozok a felkészülésre, adminisztrációra...stb.
Ezért annyit még megjegyeznék, hogy nekünk nincs óra közti szünet, vannak órák, amikor teljesen egyedül vagyunk jobb esetben 20-25 kisgyermekkel. Amikor a csoport szobából kijutunk kell egy kis idő mire leengedünk.
Azt kívánom vikihorváth, hogy érezz rá a pályánk minden csinjára-binjára minél előbb, meglátod sok örömöd lesz benne.
Fodor Zoltán
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fodor Zoltán »

Nos, elméletileg az intézmény mondhatja azt, hogy minden pedagógus a heti 40 óráját töltse az intézménybe. De! És ez nagyon fontos, mert személyesen (családon belül) is volt tapasztalatom benne. A lényeg a következő ebben az esetben. Ha a pedagógus az intézményben tölti a heti 40 óráját, mert miért ne, akkor mindent az intézménynek kell biztosítani (papír, ragasztó, számítógép, internet, helyiség, stb.) Na, ezekkel van a gond! Tulajdonképpen semmit nem tud biztosítani a pedagógus számára, néha még egy külön kis lyukat sem, ahol a fejlesztést meg tudd tartani. A heti órákkal kapcsolatban kicsit zavaros nekem vagy nem tudom jól értelmezni. Szóval, gyógypedagógus vagy, de fejlesztőpedagógus munkakörben? A fejlesztőpedagógusnak és a gyógypedagógusnak különböző az óraszáma. Ugyan úgy, milyen gyermekekkel foglalkozhatnak. El kell dönteni, hogy most te ki is vagy az intézményben, mert a továbbiakban csak így lehet valamit kezdeni. Gondolom, a munkaköri leírásban szerepel. Milyen gyerekekkel foglalkozol arra meg szerintem vigyáz, mert ha nem a te kompetenciád, akkor később ebből gond is lehet. Lényeg, a munkaköri leírás!
Az intézményben meg nem kell ott lenni ahhoz, hogy másnapra fel tudjunk készülni. Ha otthon van az anyag és egy kis nyugalom is, akkor miért ne otthon!
vikihorvath

Sziasztok!
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára vikihorvath 2010.08.02. 09:10-kor.
Válasz küldése