Tisztelt nevelési tanácsadós Kollégák!
Arra szeretnélek kérni Benneteket, írjátok meg, hogy a nevelési tanácsadóban meddig, és mely időponttól kell kötelező óraszámban,kéthavi elszámolással dolgoznunk egy tanév alatt? Mi szabályozza ezt?
A 14/1994-es rendeletet ismerjük, hogy a "tanév rendjéhez igazodó munkarendet kell írni".
Kötelezhető-e nev. tan-ban dolgozó pedagógus (tanító, tanár) BTM-es gyerekek szakvéleményét egyszemélyben elkészíteni, sőt! a vizsgálatok nagy részét felvenni? Különböző tanúsítványaim vannak, de arról tájékoztattak a képzéseken, hogy szakvéleményt nem írhatunk a vizsgálatokról, kivéve: Sindelar vizsgálat. Elsősorban terápiákra képződtem.
Segítő válaszaitokat köszönöm.
Nevelési Tanácsadó
-
kukacmatyi
Re: Nevelési Tanácsadó
Ha szakértői pótlékot kapsz, akkor szakvélemény írására is kötelezhető vagy. Szakvéleményt BTM-es gyermekről senki sem írhat önállóan, úgy tudom, hogy a pedagógiai vizsgálaton túl pszichológiai mindenképp, sok esetben orvosi vizsgálat is szükséges. A nevtanok diagnosztikai és terápiás intézmények, de a jelenlegi tendencia a diagnosztika irányába mutat (sajnos).
-
dudorka
Kedves Kollégák!
Az én kérdésem más irányú, de a nevelési tanácsadók témaköréhez kapcsolódik.
Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy ismeritek-e a Future nevű statisztikai programot?
(A leírás szerint pedagógiai szakszolgálati ügyviteli rendszer és vezetői információs szoftver,
a Glöckner TEAM gyártja.)
Ha esetleg használjátok vagy bármi nemű tapasztalatotok lenne a témában, kérlek
írjátok meg, sokat segítene a választásban...
Köszönöm szépen!
Az én kérdésem más irányú, de a nevelési tanácsadók témaköréhez kapcsolódik.
Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy ismeritek-e a Future nevű statisztikai programot?
(A leírás szerint pedagógiai szakszolgálati ügyviteli rendszer és vezetői információs szoftver,
a Glöckner TEAM gyártja.)
Ha esetleg használjátok vagy bármi nemű tapasztalatotok lenne a témában, kérlek
írjátok meg, sokat segítene a választásban...
Köszönöm szépen!
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Kedves Dudorka!
Estefelé jön Zsolt, Ő biztosan tud tájékoztatót adni!
Estefelé jön Zsolt, Ő biztosan tud tájékoztatót adni!
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"