Sziasztok!!
Tehát én tanítói ,gyógyped. (tan. ak)diplomát szereztem(beiskoláztak).Gyógypedagógusként dolgoztam. Leépítették a tagozatot.Fejlesztő lettem a párom helyén aki babával van otthon.Úgy dolgozom , hogy nem történt sem szerződésmódosítás sem szóbeli megállapodás.A havi óraszám leadásakor a 21 óra mellett megjelöltem a 3 túlórát.Nem érdekli a vezetőséget.A suli mellette kollégáimat is ide oda tologatták.Egy gyógypedes maradt a tagozatról akinek nincs végzettsége ,ő tanító.Az igazgató arra hivatkozik,hogy 92 -es törvény értelmében mivel rég itt dolgozik(bár megszakította volt napközis is)ezért ő már kész gyógypedagógus.Mit tegyek ??Igaz ez!!!Minek tanultam???
gyógypedagógus
-
bégé
Re: gyógypedagógus
Egyre érdekesebb "felettesi szemléletekkel" találkozom a fórumon.
Az az egy gyógypedes, akinek nincs végzettsége, az hogyan is gyógypedes? Végzettség nélkül fejlesztett, adott rehab órákat?
Te IGEN, gyógypedagógus vagy, és a diplomád alapján jogosultságod van fejlesztést végezni, szakértői véleménnyel rendelkező, SNI-s gyerekekkel foglalkozni rehab óra keretében. Utóbbihoz a törvény szerint a Te végzettséged szükséges! Nem tanultál hiába, hidd el! Átérzem a helyzeted, mert tudom nehéz érvényesíteni magadat, de javasolhatod, hogy a Ktv. szerint ezt így kell szervezni, amiért az intézmény vezetője a felelős! Ezt kihangsúlyozhatod, főleg, hogy mostanában nincs hiány az ellenőrzésekből , amit a szakértői bizottság is -mások mellett, Államkincstár..- megtesz! Még pontosabb információt így a hozzátok legközelebb eső szakértői bizottság igazgatójától vagy munkatársától kérhetsz (ezt csak azért merem ajánlani,mert nálunk ez jól bevált, és működik, sőt -halkan súgva- egy iskolából a kolléganő olyan kilátástalan helyzetbe került, hogy a szakértői biz. igazgatója mikor értesült tőle, azonnal felajánlotta, hogy elmennek ellenőrizni, aztán ha úgy látják, megbeszélik a vezetővel a továbbiakat, s lesz egy kis irgum-burgum, ha az is kell). Hajrá!
Az az egy gyógypedes, akinek nincs végzettsége, az hogyan is gyógypedes? Végzettség nélkül fejlesztett, adott rehab órákat?
Te IGEN, gyógypedagógus vagy, és a diplomád alapján jogosultságod van fejlesztést végezni, szakértői véleménnyel rendelkező, SNI-s gyerekekkel foglalkozni rehab óra keretében. Utóbbihoz a törvény szerint a Te végzettséged szükséges! Nem tanultál hiába, hidd el! Átérzem a helyzeted, mert tudom nehéz érvényesíteni magadat, de javasolhatod, hogy a Ktv. szerint ezt így kell szervezni, amiért az intézmény vezetője a felelős! Ezt kihangsúlyozhatod, főleg, hogy mostanában nincs hiány az ellenőrzésekből , amit a szakértői bizottság is -mások mellett, Államkincstár..- megtesz! Még pontosabb információt így a hozzátok legközelebb eső szakértői bizottság igazgatójától vagy munkatársától kérhetsz (ezt csak azért merem ajánlani,mert nálunk ez jól bevált, és működik, sőt -halkan súgva- egy iskolából a kolléganő olyan kilátástalan helyzetbe került, hogy a szakértői biz. igazgatója mikor értesült tőle, azonnal felajánlotta, hogy elmennek ellenőrizni, aztán ha úgy látják, megbeszélik a vezetővel a továbbiakat, s lesz egy kis irgum-burgum, ha az is kell). Hajrá!
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Itt az oldalon a Törvények között is megnézheted azt a"híreset" melyre a főnököd hivatkozik. Az életben nem hallottam ilyet..... Bár sok törvénytelenséggel találkoztam és találkozom most is.
Rövid, de jó olvasmány: A kötelező felülvizsgálatok tapasztalatai Csibi Enikő 2007 ... - keresőbe gépeld be!
Itt sok mindenre választ kapsz. Főleg a kompetenciákra.
Rövid, de jó olvasmány: A kötelező felülvizsgálatok tapasztalatai Csibi Enikő 2007 ... - keresőbe gépeld be!
Itt sok mindenre választ kapsz. Főleg a kompetenciákra.
Gabi
"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
-
viditko
Köszi a válaszokat.Munkaügyi pert indítok az iskolám ellen .A fönökömnek elmondtan a dolgot.Azt mondta nyugodjak bele?!NEM!Nem ezért tanultam.!
- hogabi
- Moderátor

- Adott: 1 köszönetet
- Kapcsolat:
Sok sikert és kitartást kívánok! Remélem okulni fog a főnököd belőle!
Gabi
-
szatimea
Kedves fórumozó Kollegák!
Ha nem veszitek rossznéven csatlakoznék hozzátok.
Én Szanyi Tímea vagyok, 30 éves, friss diplomás, TATA szakon végzett gyógypedagógus.
Nagyon szeretnék a területen elhelyezkedni,akár rész,akár teljes munkaidőben.
Szülni mostanában nem fogok
, a kislányom 2 éves, de van egy szuper nagymamánk,akinek áldásos ténykedése még azt is megengedi, hogy dolgozni menjek
Bárki bármit tud kérem szóljon nekem. Pályakezdő vagyok ugyan de nagyon lelkes.
( szatimea@gmail.com)
Üdv mindenkinek: Timi
Ha nem veszitek rossznéven csatlakoznék hozzátok.
Én Szanyi Tímea vagyok, 30 éves, friss diplomás, TATA szakon végzett gyógypedagógus.
Nagyon szeretnék a területen elhelyezkedni,akár rész,akár teljes munkaidőben.
Szülni mostanában nem fogok
( szatimea@gmail.com)
Üdv mindenkinek: Timi
-
Orsi
segítség
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Most írom a szakdolgozatom tanító szakon, gyógypedes témában, elsősorban tanulási zavaros gyerekekről. Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen könyvet/könyveket ajánlanátok, amiből átfogóan kiderülne, hogy milyen esetek vannak, mik a jelei, esetleg megoldások, melyik mennyire súlyos, mi az az állapot ami még kikezelhető és megszüntethető ... Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni!!!! Esetleg mailben is tudnánk beszélni, mert tényleg nem vagyok a témában otthon és elkelne a segítség!!!
Előre is nagyon köszönöm!!!
Üdv: Orsi
ovas@vipmail.hu
Segítséget szeretnék kérni. Most írom a szakdolgozatom tanító szakon, gyógypedes témában, elsősorban tanulási zavaros gyerekekről. Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen könyvet/könyveket ajánlanátok, amiből átfogóan kiderülne, hogy milyen esetek vannak, mik a jelei, esetleg megoldások, melyik mennyire súlyos, mi az az állapot ami még kikezelhető és megszüntethető ... Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni!!!! Esetleg mailben is tudnánk beszélni, mert tényleg nem vagyok a témában otthon és elkelne a segítség!!!
Előre is nagyon köszönöm!!!
Üdv: Orsi
ovas@vipmail.hu