Pedagógiai szakvélemény törlése/felülírása

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
Sykra

Pedagógiai szakvélemény törlése/felülírása

Hozzászólás Szerző: Sykra »

Jó napot!

Gyermekem fel lett mérve a pedagógiai szakszolgálat által óvodából küldve, az eredmény nem tükrözi a valóságot, a jelenlegi intézmény kérte az újabb felmérést, mert szerintük sem valós az eredmény, de két helyen is elutasították. Időközben kapcsolatba kerültünk egy klinikai gyermek szakpszichológussal, aki szintén hiteltelennek minősítette a felmérés eredményét, nem is a korának megfelelő teszteket vizsgálatokat végezték.
Bizonyos időnként újra kell vizsgálatra vinni a gyermeket, ezt szeretnénk elkerülni, és hogy ne legyen a papírján, hogy kiemelt figyelmet igényel, meg fejlesztésre jogosult, amit meg se kap, mert mindenhol elutasítják. Hogyan lehet semmissé tenni, vagy felülírni egy ilyen szakvéleményt?

Köszönöm hozzáértő segítő szándékú hozzászólását!
Avatar
Fodor Zoltán
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 296
Csatlakozott: 2008.02.26. 18:44
Kapcsolat:

Re: Pedagógiai szakvélemény törlése/felülírása

Hozzászólás Szerző: Fodor Zoltán »

Tisztelt Skyra!

Kérem, olvassa el a 15/2013. (II.26.) "a pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről" szóló EMMI rendeletet. Itt ajánlom figyelmébe a 18.§ (1), (2), (3) bekezdések tanulmányozását.

Összefoglalva: 15 napon belül lehet fellebezni az illetékes járási/megyei hivatalhoz benyújtott írásbeli kérelmében. Ők kezdeményezni fognak egy eljárást, ahol az előző szakértő nem vehet részt.
Válasz küldése