kérdés

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
zsoltzsolt

Re: kérdés

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Egy kis kiegészítés..

amikor, még régebben is mikor ig.helyettes voltam, kérdeztem egy logopédust (!!), hogy hova a fenébe tűnik el a sok, ő mondta, hogy egyzserűen elmennek magán-praxisba jó pénzért.
és az előtte, meg az azóta szerzett tapasztalataim ezt igazolják
hozzáteszem... lehet, hogy igazuk van, a közalkalmazotti béreket nézve
Zsolt
Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szia Zsuzsa! Véletlenül ugrottam ide,és muszáj reagálnom. Mint már szakember,és mint hasonló cipőben járt anyukaként köv. a véleményem.:Minél hamarabb diagnosztizálja tapasztalt,a terápiában is jártas logopédus a problémát annál kevesebb lesz a behozandó lemaradás.Ha időben kezdődik a minőségi terápia sok "szenvedéstől" lehet megkímélni a gyerkőcöt,és nem utolsó sorban magunkat.Amennyiben dyslexia veszélyeztetett/eldöntése log. szakember feladata!!!,és egyéb más beszédzavaré is/ a gyerkőcöd,úgy ellátása logopédus kompetenciája.Itt jegyzem meg a jó szakember fontosságát.Úgy gondolom az első lépést megtetted a probléma felismerésével,és tenni akarásoddal-így már kiváló eredménnyel kezelhető a problémátok.Mivel én már jócskán túl vagyok a kiváló szakemberek felkutatásán-és munkájukat az idő is bizonyította,-kiegyensúlyozott,tanulni szerető,boldog gyermek-szívesen ajánlom Őket Nektek is.Ha gondolod keress a bbala@c2.hu-n Gyönyörű napot:erika
zsoltzsolt

Kedves Vendég, bbala@c2.hu!! vagy erika??

óó, látom egy újabb magán-praxis bővítés!!
hát olvasson mindenki vissza,
most már tényleg nem hinném, hogy tévedtem
vagyis óó, bölcs logopédusok, csak ti értetek a dyslexiához és a dyslexia-veszélyeztettség megállapításához :mrgreen:
köszönjük nektek :mrgreen:
a cipőmet kéne javíttatnom és lakás kulcsot is kéne másoltatnom.. tud valaki egy jó logopédust a feladatra??? :mrgreen:
Zsolt
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Kissé fel vagyok háborodva!
Nem a logopédusokat akarom bántani, távol áll tőlem!
De a logopédus foglalkozzon a beszédhibával, a gyógypedagógus tud a diszes gyerekkel foglalkozni.
Valaki egyszer rosszul kimondta, hogy a részképességzavaros gyerekkel logopédus foglalkozik, azóta ez van köztudatban.
A diszes gyerekkel igenis foglalkozzon logopédus, de csak akkor, ha beszédhiba is társul hozzá. Nem következik egyenes arányban a disz és a beszédhiba.
Hogabi
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
zsoltzsolt

Gabi!!

Csak helyeselni tudom az előttem szólót!!
és a magán praxisra vonatkozó kijelentéseimre itt volt fentebb az élő példa :mrgreen:
az ovisok meg állban sorba, hogy kezelje valaki már végre a beszédhibájukat
Zsolt
driszko

Hozzászólás Szerző: driszko »

Húúú! Ti aztán nagyon rossz véleménnyel vagyok a logopédusokról. Mi úgy tanultuk a fősulin (igaz, nem mostanában volt), hogy a diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia terápiában a logopédus a kompetens szakember. Ettől függetlenül azt gondolom (ismét leírom), hogy nem a papír (nem a végzettség) számít. A segíteni akarás, a tapasztalat és a szorgalom (utánajárás, konferenciákon, tanfolyamokon való részvétel) sokkal inkább.

A magánpraxisról: azt hiszem, ezt az új törvény szúrta el. Az általános iskolában (ahol óraadóként dolgozom), csak az SNIA-sokat láthatom el, a többieket pedig olyan tanítónéni, akinek van egy 30 órás tanfolyama. Hozzáteszem, hogy nagyon lelkiismeretes, mindig jön segítséget, tanácsot kérni. De míg az SNIA gyerek megkaphatja a heti 2-3-4 órát, addig a többiek csak heti 1-et. Ennyit fizet a fenntartó. Szóval nem mindig a logopédus a hibás.
zsoltzsolt

Adrienn!

Csak mikor sorra látom, hogy a kötelező órájában is magán praxist folytat.. na hát az bosszant..
az a gyakorlat már rég volt, na itt nem a korodra célzok :D
pszichopedesek is tanulják, meg van ugye Meixner tanfolyam, mait elvégez egy gyógyped, vagyis messze nem logoédus kompetencia
említetted a dyscalculiát.... na ez nekem olyan, mint bikának a vörös posztó.. :mrgreen:
most nem akarom taglalni, hogy miért..
na szóval, a matekok meg mi a fff---ért sajátították ki a logopédusok?
mert nemazt mondja hogy három, hanem hogy hájom???
vayis ennek szerintem meg már messz enincs köze a kizásrólagos logopédus kompetenciához
mellesleg megjegyzem... erről a ...... dyscalculiáról meg kéne gy kis vita nap :mrgreen: :mrgreen:
Zsolt
zsoltzsolt

ja,. és össze meg vissza ütögetem le a billentyűket :mrgreen: :mrgreen:
kérem elnézni
köszönöm
Zsolt :mrgreen:
zsoltzsolt

Ja.. és még valami
nem a fejlesztőkről vagy a logopédusokról vagyok rossz véleménnyel,
hanem emberekről a szakmán belül
de ezek mind vagy fejlesztők vagy logopédusok voltak
sajnos ez a tapasztalatom
Zsolt
hogabi
Moderátor
Moderátor
Adott: 1 köszönetet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Adrienn!
Nem minden logopédusról van szó. Akinek nem inge............
Oligo szakos gyógyped is van akit gyerek közelébe se engednék.
Nekem pl. nem engedték meg az SNIb-s gyerekekkel való foglalkozást, de a kollégáknak még 1 órás tanfolyamuk sincsen. Hozzá nem értéssel többet lehet rontani, mint javítani. Sőt! - szakember sincsen mellettük, mert gondoskodtak róla, hogy ne is legyen!
Ma hallottam egy kolléganőtől, hogy az autista gyerekkel az óvodában nem úgy foglalkoznak ahogyan Ő kéri. Sok az értetlen, nem törődöm pedagógus.
Szerencsés vagy és a kolléganőd is, hogy együtt tudtok dolgozni. Ez ritka.
Ha valahol egy szakember kér valamit a szakos nevelőtől, tanítónőtől, óvónőtől, bizony sok esetben ott az ellenszenv, - "mondjad, úgyis úgy csinálom ahogyan akarom!"
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Lezárt