besorolás

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
tim.bencze

besorolás

Hozzászólás Szerző: tim.bencze »

Sziasztok!
A besorolással kapcsolatban kérnék tájékoztatást, ha tudna valaki segíteni. Tanító és gyógypedagógus (tan. ak. szakiránnyal)a végzettségem. Kétszakos képzésben végeztem el, vagyis egy oklevélben szerepel. Mindkét végzettségemet használom, mert első osztályban vagyok tanító, emellett pedig a suli gyógypedagógusa is én vagyok (ált. isk. + gimi). A heti óraszámom 35, amit túlórában 30 óráig ki is fizetnek, de csak tömbösítve kéthavonta (gondolom, ez máshol is így van). De ezzel így nem járok valami jól, mert mindig átesek a nagyobb adósávba, és alig kapok belőle valamennyit. Szóval nincs erre valami fix gyógypedagógiai pótlék vagy magasabb kategória, hogy kicsit jobban jöjjön ki anyagilag? Amúgy F a besorolásom, mert a gazdaságis szerint ez jár, ha egyszerre szereztem a két végzettséget. "Egy papíron..."Most egyébként pszichopedagógiát tanulok a Bárczin, ez majd vajon másoddiplomának számít-e vagy csak a pedagógus szakvizsga után jár a G? Megköszönném, ha valaki tudana segíteni. Tudom, hogy ez kicsit anyagias, meg örülök, hogy legalább kifizetik a túlórák egy részét, de én vagyok benn legtöbbet a suliban és valahogy én keresek a legkevesebbet.
Azok a kollégák, akiknek a Preventív és korrektív... végzettségük van, G-ben vannak és mégsincs fogalmuk az egész fejlesztésről, dokumentációról, stb. Ez kicsit bosszantó.
Szóval, előre is köszi:)
Avatar
Vendég

Re: besorolás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szia!
Csak kérdéseid egy részére tudok válaszolni. Gyp pótlék akkor jár, "ha az általad felkészített tanulók aránya eléri a 30 %-ot".
Apropó! Tudjátok, hogy jan. 1-től emelték a gyp. pótlékot: a pótlékalap 38%-a jelenleg a minimum, ami 7.600 Ft ? Aki nem kapta meg, nézzen utána. Az of.-i pótlékot pedig febr. 1-től, szintén 7.600 Ft lesz a minimum.
Üdv.: Mari
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: besorolás

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Sziasztok!
Alaposan nézzetek utána ennek a 2 havi túlóra elszámolásnak, ugyanis ez a környezetemben már megszűnt!
http://www.osztalyfonok.hu/tanacsado/?tag=102 Itt nézz körbe alaposan.
Gabi
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
pinmikaa

Re: besorolás

Hozzászólás Szerző: pinmikaa »

Hát igen, anélkül, hogy nagyon utána néztem volna azt hiszem a főnökasszonyodnakigaza van. Olvasd el a másik Gabi által adott linket. Abból is sok kiderül, de mikor nálamjelentkezett régebben felvételre szociálpedagógus fejlesztői munkára én sem vettem fel vagyis megbeszéltem vele, hogy a végzettsége erre nem igazán jogosítja fel. De elég megnézni az oktatási törvényt vagy a rátok vonatkozókat, vagyis ahol felnőttkorú fogyaatékosokat gondoznak. Oda is , fejlesztésre, fejlesztői munkára gyógypedagógus kell. Az ő ismerete, szaktudása nélkülözhetetlen a megfelelő ellátás érdekében.
Válasz küldése