Oldal: 1 / 2

PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSE

Elküldve: 2013.10.30. 13:13
Szerző: hogabi
A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési folyamatában
http://www.oktatas.hu/pub_bin/unios_pro ... tfolio.pdf

Pedagógus portfólió készítése
http://www.slideshare.net/bftimi/pedago ... on_ref_map

Re: PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSE

Elküldve: 2013.11.03. 08:48
Szerző: Dóri
http://eduline.hu/kozoktatas/2013/10/31 ... viz_FL4RUN
További kiegészítés a portfolióról (beadási dátum, tartalom stb.) Nincs túl sok idő, úgyhogy neki lehet látni!!!
Dóri

Re: PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSE

Elküldve: 2013.11.04. 13:45
Szerző: peva
Mire nincs túl sok idő? Manapság egy tisztességes álláspályázatra is le kell adni annyi anyagot, mint ez a portfólió-mizéria során. Azt is össze kell tudni hozni néhány nap alatt. A min. 8, vagy min. 14 év alatt kellett tudni rutint és szakmai anyagot gyűjteni. (csak meg is kellett őrizni).
Vagy lemaradtam valamiről?

Re: PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSE

Elküldve: 2013.11.04. 16:49
Szerző: Dóri
OK, Peva, ne siess. Lehet, hogy te mindig toppon vagy.
Csak mivel úgy tudom, hogy sokezer jelentkezőt fognak elbírálni néhányan, olyan szempontok szerint, amit még senki sem ismer, nem árt, ha mindenki a jobbik oldaláról mutatkozik be (bocsi, nem politizálni akarok). Erre viszont fel kell készülni. Már aki ezt szükségesnek látja.
A hozzászólásom csak javaslat. Akinek nem inge….
Dóri

Re: PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSE

Elküldve: 2013.11.04. 17:41
Szerző: Ami
Szerintem is kell idő, hisz ha mindent be szeretni mutatni az ember, amit épp csinál, vagy csinált, mindezt átgondoltan, jól felépítve, akkor ahhoz idő kell. Jah, és nemcsak 10 óratervezetet kell elkészíteni (közhiedelem), ennél sokkal többről van szó. A segítségképpen felrakott dolgokat pedig köszönöm, jó fogódzó, van vmi támpont, aminek segítségével el lehet indulni... ;)

Re: PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSE

Elküldve: 2013.11.04. 19:06
Szerző: hogabi
Megsúgom nektek (biztos az infóm) most képezik azokat az szakembereket akik bírálni fognak! :shock:

Re: PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSE

Elküldve: 2013.11.04. 19:45
Szerző: Ami
Szuper, és érteni is fognak hozzá? Szakonként? :roll:

Re: PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSE

Elküldve: 2013.11.05. 10:49
Szerző: Hamilton1
Túl azon, hogy most képzik a "szakembereket", az is tudott tény, hogy első körben azokat fogják engedni vizsgát tenni, akik "magasabb polcon" vannak (vezetők, szakértők stb.) A kb. 150 ezer pedagógusra öt évet szabtak, vagyis 2018-ig fog befejeződni a minősítés első köre. Így aztán nyilvánvaló, hogy "mezei" pedagógus az első két évben nem fog labdába rúgni, hiába tölti fel a portfólióját. Ezért kár a kapkodás. Annyiban érdemes bejelentkezni, hogy akkor már úgymond benne vagy a rendszerben, de aztán legalább két évig csak javítgathatod, bővítheted, míg végre majd vizsgát is tehetsz.

Re: PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSE

Elküldve: 2013.11.05. 11:56
Szerző: peva
Kedves Dóri, igazad van, másként kellett volna fogalmaznom: öt hónapnak elég kell lennie egy anyag összeállításához. És nem vagyok a toppon, csak apránként összeállt a fejemben egy menetrend a portfólió elkészítéséhez. Szerencsésnek inkább mondhatom magam, hogy éppen ott voltam egy főiskolai előadáson - még a 90-es években, ahol már beszéltek nekünk a külföldi pedagógus életút-modellekről. Már akkor említették, hogy nálunk is bevezetésre kerül egyszer csak, így kevésbé ért váratlanul a teendő.
Amit az előző hozzászólásomban írtam, azzal arra akartam utalni, amit Gabi, Hamilton és Ami említett.

Mindenkinek: a kormányrendelet száma, mely az előmeneteli rendszert szabályozza: 326/2013. (VIII. 30.) - az átmeneti és a vegyes rendelkezéseit IS olvassátok el a minősítési eljárással kapcsolatban.
Jó munkát mindenkinek: Éva

Re: PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSE

Elküldve: 2013.11.06. 07:06
Szerző: cancaj
Nekem problémát jelent az, hogy 17 éve a pályán vagyok, és sokféle irományt kidobtam, hogy elférjek, gondolván, nincs erre szükségem. A portfólióban bizonyítani kell a munkásságomat. Kérdezem én, hogy a 14 éve megírt nyertes könyvtári pályázataimat hogy dokumentáljam? Érdeklődtem az iskolatitkártól, hogy megtalálhatjuk-e a lefűzött anyagokban. Közölte, hogy nem, mert 10 év a megőrzési ideje, tehát már selejtezésre került. Ez színesíthetné az anyagomat, de mit tegyek, hogy 14 évvel ezelőtt nem gondoltam erre, hogy kelleni fog?.