Oldal: 1 / 1

Versike oktató játék

Elküldve: 2013.10.30. 11:01
Szerző: versike-habaniko
Kedves Fejlesztő- és Gyógypedagógusok!

Szeretném a figyelmeteket felhívni a Versike (http://versike.hu) oktató játékra.
A Versike célja játékossá tenni és ezáltal megkönnyíteni a verstanulást. Ennek érdekében fejtörőbe csomagoltuk a verseket. A megjelenő versrészletből egyre több betű tűnik el, s az egyre fogyó szöveget kell fejben kiegészíteni, miközben újra és újra elmondjuk az adott költeményt. Mire teljesen elfogynak a betűk, tehát eltűnik a szöveg, már tudjuk is a verset. Az ellenőrzés a szöveg begépelésével történik, s a program megmutatja, hogy mennyire pontosan emlékszünk a tanultakra. A tanulásainkról készült statisztikák pedig meghozhatják a kedvet a gyakorláshoz, hiszen egy-egy ismétléssel a korábbi hibák száma általában feleződik.

A program hatástanulmánya bizonyította, hogy a program alkalmazása fokozott flow élményt vált ki, ezáltal nő a motiváció. Játékosságának köszönhetően rávesszük a gyerekeket a gyakorlásra, így eredményesebb is lesz a tanulás.

A program bemutatásra került a második digitális pedagógus konferencián, és mostantól ingyenesen elérhető az interneten. Alkalmazását az általános iskola harmadik osztályától ajánljuk.

Hálásan fogadok minden észrevételt, tapasztalatot, javítási ötletet és
sok örömet kívánok a használatához!
Haba Anikó