Oldal: 1 / 1

Kiegészítö normatíva változás

Elküldve: 2011.09.22. 19:08
Szerző: borijuco
Kedves Fórumozók!
Most a 2011-es tanév normatíva igénylése előtt tájékoztatlak benneteket, hogy az eddig igényelhető SNI kieg. normatívában változás történt. Az eddigiekben 80% kiegészítésre jogosultak kategóriája leszűkült, ezt csak a beszédfogy. és enyhe ért. fogy. gyerekekre veheti fel az intézmény. Megjelent a 70%-os kategória, amit az összesa megismerő funkc. zavarával küzdő, tartós súlyos kategóriába tartozó gyerekek után lehet igényelni. A 60% maradt a megismerő funkc. súlyos zavarával küzdő gyermekekre. Az egyébként is egyre kuszább törvényi változások mentén segítsétek az intézményeket a megfelelő normatíva igény beadásában, nehogy ezzel a későbbiekben gond legyen!!
Üdvözlettel Bori Judit alelnök

Re: Kiegészítö normatíva változás

Elküldve: 2011.09.22. 20:28
Szerző: borijuco
Bocsi tovább böngésztem a változást, és az SNI B, vagyis a csak súlyos zavarral küzdő gyerekekre is 70% jár az eddigi 60% helyett, és 60% jár a következőre:"Gyógypedagógiai oktatás (áthelyezés, visszahelyezés)" :oops: , hát ezt még nem egészen tudtam értelmezni, hogy kik ők, de ha valakinek van ötlete és azt is tudja, hogy ez milyen szakvéleményben foglaltatik az biztos segítség lenne!! :?:
üdv Judit

Re: Kiegészítö normatíva változás

Elküldve: 2011.09.26. 13:58
Szerző: nagyfilivi
sziasztok
Tudna nekem valaki segíteni abban,hogy az új elnevezés a súlyos és a tartósan súlyos SNI kategória él már?Kell az alapító okiratban vagy bárhol máshol módosítást eszközölni ez ügyben?
Köszönöm előre is

Re: Kiegészítö normatíva változás

Elküldve: 2011.09.26. 15:18
Szerző: dudikopf
Mindenképpen! Mi már a múlt tanévben módosítottuk nem csak az alapító okiratban( helyi önkormányzat jegyzőjénél kell kezdeményezni) hanem minden más dokumentumunkban is.
Zsuzsi

Re: Kiegészítö normatíva változás

Elküldve: 2011.09.26. 18:35
Szerző: nagyfilivi
Kedves Zsuzsi!
Köszönöm szépen.A jegyzőnél már jeleztünk az alapító okirat ügyében,csak a többiben nem voltam biztos.Köszi
Livi

Re: Kiegészítö normatíva változás

Elküldve: 2014.12.13. 19:13
Szerző: sajjad
Az eddigiekben 80% kiegészítésre jogosultak kategóriája leszűkült, ezt csak a beszédfogy. és enyhe ért. fogy. gyerekekre veheti fel az intézmény. Megjelent a 70%-os kategória, amit az összesa megismerő funkc. zavarával küzdő, tartós súlyos kategóriába tartozó gyerekek után lehet igényelni.

Re: Kiegészítö normatíva változás

Elküldve: 2014.12.15. 21:29
Szerző: erikania
Kedves Kollégák,
abban kérnék segítséget, hol kaphatnék pontos információt a normatíva változásáról. Jogszabály, mikortól,ilyesmi.
Köszönettel: Erikania