Évfolyamismétlés..?

Kérdések és válaszok törvényekről, rendeletekről.
Avatar
zsoltzsolt

Évfolyamismétlés..?

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Ezt hogyan értelmezitek? Vagyis rossz tanulmányi eredmények után ezek után sem lehet évismétlésre kötelezni gyereket?

"71. § (1) A tanuló az iskola magasabb évfolyamába, illetve szakképzési évfolyamába akkor léphet, ha az előírt tanulmányi követelményeket sikeresen teljesítette. A tanuló az első-harmadik évfolyamon csak abban az esetben utasítható évfolyamismétlésre, ha a tanulmányi követelményeket az iskolából való igazolt és igazolatlan mulasztás miatt nem tudta teljesíteni."

Vagy a régi oktatási törvényt töltöttem le?? Mert nem találom a változást.. Bár a letöltés előtt írta, hogy 2010. július 14-től lesz csak érvényes..

http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc. ... imeshift=1

Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1423
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: Évfolyamismétlés..?

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Szia!
Ez a régi lesz!

"A módosítást kitér arra, hogy az iskola pedagógiai programja meghatározhatja azokat a tananyagokat, tantárgyakat, amelyekből a tanuló teljesítményét nem kell értékelni, illetve minősíteni, továbbá eltekinthet a magatartás és szorgalom értékelésétől, minősítésétől.

Azok az iskolák, amelyek a tanulók teljesítményét már a 2010/2011. tanév második félévétől osztályzattal kívánják minősíteni, értékelni, év végéig áttekintik pedagógiai programjukat és - ha e törvény hatálybalépéstől számított hatvan napon belül a fenntartó hozzájárul a pedagógiai program jóváhagyására, bevezetésére vonatkozó általános előírások alkalmazásától való eltéréshez - a szükséges változtatásokat átvezetik.

Azok az intézmények, melyek az általános iskola 2-4. évfolyamán a szöveges minősítést, értékelést alkalmazzák, az osztályzatra való átváltás szabályait helyi tantervükbe 2010. december 31-ig építik be."

Forrás:
http://www.nefmi.gov.hu/miniszterium/sa ... ozoktatasi

Vagy látogass el Hoffmann Rózsa honlapjára. A vele készült interjúban kifejti.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"

Avatar
driszko

Re: Évfolyamismétlés..?

Hozzászólás Szerző: driszko »

Zsolt!

Ez nekem is feltűnt. Bízom benne, hogy a régit tetted fel! Kissé pesszimista hangulatban vagyok, meg szkeptikus, meg "hiszem, ha látom" ..... Szóval kíváncsian várom a tanévnyitó értekezletet. Jó lenne visszaállítani a régi rendet. Mindenki, aki tanulási nehézséggel küzd, kapja meg a szakszerű segítséget (a BTM -esek jól ráfaragtak ezzel a változtatással). A pedagógus hadd döntse el, hogy viszi-e tovább a gyereket, vagy javára válna megszilárdítani az adott év anyagát.

Avatar
zsoltzsolt

Re: Évfolyamismétlés..?

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Gabi!

Azt hogy mit mond egy politikus és mit ír a honlapján.. na én arra ...
engem az érdekel, hogy mi lesz majd ténylegesen a törvényben

Válasz küldése