Pedagógiai Szakszolgálat feladatköre

Kérdések és válaszok törvényekről, rendeletekről.
Avatar
dudikopf

Pedagógiai Szakszolgálat feladatköre

Hozzászólás Szerző: dudikopf »

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Adott egy sajátos nevelési igényű gyermek aki korai fejlesztésben vett részt, szakemberszükséglete konduktor, így a szakszolgálat látta el, mivel van konduktora. Ha a gyermek kikerül a korai fejlesztésből, az új Szakértői vélemény szerin SNI tanuló, integráltan nevelhető az óvodában és a szakemberszükséglete továbbra is konduktor. Ebben az esetben, mivel már nem korai fejlesztős, nem láthatja el a szakszolgálat?(Úgy tudom a szakszolgálat nem láthat el SNI gyermeket.) Remélem nem voltam túl kusza és valaki segít nekem választ találni a kérdésemre. V.B.Zsuzsi
Avatar
henciduda

Re: Pedagógiai Szakszolgálat feladatköre

Hozzászólás Szerző: henciduda »

Igen, elvileg és törvényileg teljesen jól tudod. Az SNI-sek átkerültek az EGYMI-hez törvényileg. nálunk a gyakorlatban még nem, és teljes a káosz. Jelenleg még ellátjuk az SNI-seket és a BTMN-ket is, mint utazó gyógypedagógus (ami már nem is létezik) az óvodában és az iskolában is. Ráadásul az óvodák nem is a KLIK-hez tartoznak, mivel önkormányzatiak. Szóval érted??? Mert én már semmit. Állítólag - egyszer majd- szétválik a két feladatkör.
Avatar
cancaj

Re: Pedagógiai Szakszolgálat feladatköre

Hozzászólás Szerző: cancaj »

Miért írod, hogy az utazó gyógypedagógus nem létezik? Én az vagyok. A törvény azt mondja, hogy SNI tanuló ellátható az intézmény saját gyógypedagógusával (amennyiben rendelkezik ezzel) vagy utazó gyógypedagógussal. Az viszont tény, hogy szakszolgálat SNI-vel nem dolgozik, ha mégis, akkor megbízási díjjal látja el a kötelező óráin felül.
Avatar
ezspr

Re: Pedagógiai Szakszolgálat feladatköre

Hozzászólás Szerző: ezspr »

Sziaszto!

Cancaj, azt írtad, hogy, ha az intézménynek van saját gyógypedagógusa, akkor az utazó hálózat ellenére is elláthatja az intézményben lévő SNI-s gyerekeket. Laírnád nekem ennek a törvénynek a számát, megtalálhatóságát, ugyanis sok helyen az utazó hálózat akarja ellátni az összes SNI-s tanulót, és kivenni az intézményi gyógypedagógus kezéből.
Köszönöm!
Válasz küldése