Oldal: 1 / 1

szakértői vélemény

Elküldve: 2011.09.27. 10:42
Szerző: viditko
Érdeklődnék.Szakértöi véleménynél, kontoll vizsgálatra küldtük a gyermeket.Az idöpont meg volt ,több is,de a szülö nem vitte el a gyermeket.2008 óta.Ilyenkor mi a megszokott, ugyanúgy járjon az előírt heti óraszámában?Köszönöm.

Re: szakértői vélemény

Elküldve: 2011.09.27. 19:56
Szerző: karnismari
Kedves Viditko!
Hibázott az intézmény, ha nem jutott el a gyerek a kontrollvizsgálatra. Ha a szülő nem viszi el, értesíteni kell a jegyzőt, aki a szülő költségére köteles elvitetni a vizsgálatra a gyereket, szülővel együtt, mert csak így vizsgálnak. Az intézmény csak addig jogosult a normatíva felvételére, és a gyerek csak addig minősíthető sni-snek(feltételezem, sni-s gyerekről van szó), ameddig az utolsó vizsgálatban megjelölték.Ha továbbra is kap "szerelemből" fejlesztést, az a Ti dolgotok, de a szülő, -ha olyan,- még ezt is nehezményezheti, mert nem törvényes. De ilyen esetben a szülőnek sem jár ám semmilyen kedvezmény (ingyen tankönyv, félárú ebéd stb.)!!!
A kérdésed elejét nem értem: Szakértöi véleménynél,...?
Remélem, segíthettem: Mari

szakértői vélemény módosítás

Elküldve: 2015.02.05. 15:07
Szerző: KedvS
Nem találtam hasonló kérdést, talán ez a fórum áll legközelebb a problémámhoz:
Abban kérnék segítséget-véleményt-állásfoglalást-törvényi hivatkozást-bármit, hogy lehetőség van-e egy szegregált SNI-s tanuló szakértői véleményének integrálttá módosítására? (Integrált intézmény látná el, és szeretnék igénybe venni a többletszolgáltatásokat ott is: plusz foglalkozások, vizsgán kedvezmények...stb)
Mi ennek a menete, ki kérheti, hogyan?
Előre is köszönöm!

Re: szakértői vélemény

Elküldve: 2015.02.05. 20:48
Szerző: Judy65
Kedves KedvS!
Igen, nálunk volt már rá példa....(több is!), hogy szegregált oktatási formát sikerült integráltra módosíttatni.
A szülő kérjen soron kívüli felülvizsgálatot az illetékes szakértői bizottságnál. A kérvényben írja meg konkrétan, mit szeretne, s indokolja meg....pl: lakóhelyhez közelebbi az iskola, ... persze előbb utána kell nézni, hogy a kiszemelt iskola fogadhatja-e a tanulót, vagyis szerepel-e az Alapító Okiratukban az adott SNI-típus.
Az egyik tanulónk valamiért először jegyzői határozatban kapta meg az engedélyt... lehet, hogy az tanévkezdés közelsége miatt.... már nem emlékszem... de holnap megnézem a suliban a papírjait.
Remélem, sikerül megoldani.
Üdv: Judit

Re: szakértői vélemény

Elküldve: 2015.02.06. 10:04
Szerző: KedvS
Köszönöm a gyors választ! Kiindulásnak ez is megfelel.