Újra: kötelező óraszám integrált középiskolában

Avatar
Rujder Tünde

Újra: kötelező óraszám integrált középiskolában

Hozzászólás Szerző: Rujder Tünde » 2011.02.28. 11:10

Kötelező óraszám ismét!!

Kedves Mindenki!
Kérem azokat, akik konkrét megoldással tudnak ( törvényi háttérrel) szolgálni, tudnak segíteni.
Tudom elcsépelt a kérdés, mégsem találok hosszú keresés után sem választ arra, hogy integrált szakközépiskolában nekem, mint gyógypedagógusnak mennyi a kötelező óraszámom.
Tehát, jelenleg egy helyi integrált középiskolában dolgozom teljes munkaidőben, mint gyógypedagógus. A szerződésemben is ez áll. Munkáltatóm egyéb megfelelő kategória híján a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény alapján fejlesztőpedagógusi kategóriába sorolt. Mivel nincs az állásomnak megfelelő kategória a törvényben (Pl: gyógypedagógus integrált középiskolában), így azt mondja munkáltatóm, hogy csak a fejlesztőpedagógusi óraszámot tudja alapul venni, ami 24 óra /hét. Ez kicsit több, mint a 21ó./hét. Rengeteg gyerek van, aki fejlesztésre szorul, és a 24 ó. kötelező mellett is rengeteg a túlórám.
Tud-e nekem segíteni abban vki, hogy ilyen esetben mi a teendő? Munkáltatóm nem rossz indulatú, neki is be kell engem sorolnia vhová ahhoz, hogy el tudjon velem számolni.
Hálás köszönet előre is a válaszokért: Tünde

Avatar
Zsuzsi

Re: Újra: kötelező óraszám integrált középiskolában

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi » 2011.02.28. 15:42

Találtam egy előadás-anyagot a neten, Jogi ismeretek pedagógusoknak címmel. Úgy vélem, itt választ kapsz a kérdéseidre:
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... DLpA&pli=1

Avatar
Rujder Tünde

Re: Újra: kötelező óraszám integrált középiskolában

Hozzászólás Szerző: Rujder Tünde » 2011.03.01. 22:53

Nagyon köszi! Megnézem!
Tünde

Avatar
Rujder Tünde

Re: Újra: kötelező óraszám integrált középiskolában

Hozzászólás Szerző: Rujder Tünde » 2011.03.01. 23:31

Szia!
Átolvastam, de sajna ebben is csak az van, amit egész eddig böngésztem.Meg van határozva a gyógypedagógusi óraszám a fogyatékosok ált. iskolájában, fogyatékosok középiskolájában, és így tovább, de hogy normál iskolai kereteken belül (integrált iskolában) mennyi a gyógypedagógus kötelező óraszáma, az nincs benne. Ezért vagyok tanácstalan, és ezért lennék kíváncsi, hogy ezt máshol, hogy oldják meg. Mert nem én vagyok az egyetlen ebben az országban, aki normál középiskolában fejleszt SNI-as gyerekeket. Ők hogy vannak felvéve? Milyen státuszba tudták besorolni őket? Mennyi a kötelező óraszámuk?
Köszönet a fáradozásodért: Tünde

Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1423
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: Újra: kötelező óraszám integrált középiskolában

Hozzászólás Szerző: hogabi » 2011.03.02. 07:16

Szia Tünde!

Ha fejlesztőped.ként alkalmaznak: 24 óra.
Ha gyógypedagógusként: 21 óra
Ugyanúgy működik, mint az általános iskolában. Hiába vagy gyógypedagógus, ha fejlesztőként vettek fel.
A törvény külön nem tér ki rá. A szakos nevelőnek is a képzettség alapján határozzák meg az óraszámát.
Pl. van egy személy, akinek meg van a tanítói és a magyar szakja. Ha tanítóként alkalmazzák és a szerződés is így szól, akkor nem a szakos besorolását veszik figyelembe.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"

Avatar
Rujder Tünde

Re: Újra: kötelező óraszám integrált középiskolában

Hozzászólás Szerző: Rujder Tünde » 2011.03.03. 06:32

Köszönöm a válaszod!
Gyógypedagógusként vagyok felvéve (ami állítólag 21 ó/hét), de fejlesztőpedagógusként vagyok besorolva (ami 24/hét), mert nem talált munkáltatóm olyan kategóriát , amit az én helyzetemre rá lehet húzni. Integrált iskolában dolgozom, nem szakintézményben és az órabesorolásos táblázatban nincs ilyen kategória, ezért kérdeztem itt.
Értem amit írsz, de ezt én is értem. Fél éve próbálok utána járni, hogy milyen kategóriába lehetne engem sorolni és nem találok semmit.
Üdv.: Tünde

Avatar
Arjumand

Re: Újra: kötelező óraszám integrált középiskolában

Hozzászólás Szerző: Arjumand » 2014.12.29. 05:48

Sziasztok!Gyógyped aszisztens vagyok ,jelenleg gyesen.A saját gyermekeimen kívül még 3 gyermeket nevelek/4, 4,5, 5 évesek/.Az 5 évest most nyilvánították sni a kategóriába.Nem is a hiperaktivitás dominál nála hanem inkább a magatartás zavar,de már gyógyszert is szed rá így elég ritkán jelentkezik.Könnyen motiválható,bevonható a feladatokba,107 azIQ-ja.Mondjuk igényli a felnőtt társaságot és szeret a középpontba lenni.A nevelési tanácsadóba a pszihológus tovább sem akarta küldeni,de mi erősködtünk,hogy biztos azért akar bennünket kitenni az óvónéni ,mert kellene a plussz fejkóta.Most meg van és most meg ezért akar kitenni minket,hogy nincs benne az alapító okiratban.Másik óvóda nagyon messze lenne amúgy is ez már a második óvódája/nem az sni miatt/.Kérdésem ,hogy kiteheti-e a gyereket,ha én maszek úton gyógypedagógussal közösen megoldom a fejlesztését?A TKVSZB leírta,hogy elfogadja az óvódán kívüli fejlesztést,ha az óvódában nem megoldható.Válaszotokat előre is köszönöm.

Válasz küldése