Általános iskola 8. osztály

Avatar
Marcsi77

Általános iskola 8. osztály

Hozzászólás Szerző: Marcsi77 »

Kedves Tagok!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen jogszabályok vonatkoznak arra az SNI tanulóra (TANAK.), aki nemrégiben töltötte be 18. életévét, és 7. évfolyamos. Szeretné elvégezni a 8 osztályt. A szülő, kérheti, hogy magántanulóként fejezhesse be tanulmányait?
Köszönöm a választ!
Judy65
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2014.08.10. 01:19

Re: Általános iskola 8. osztály

Hozzászólás Szerző: Judy65 »

Kedves Marcsi77!
Ezeket a jogszabályokat találtam.... bár én úgy emlékszem, hogy a SNI tanulók tankötelezettsége 23 éves korukig meghosszabbíttatható (de ehhez most nem találom a jogszabályt!)
...Viszont, ha szülő kérésére lesz magántanuló, nem igényelhető rá a habilitációs órakeret, stb,... csak akkor, ha a szakértői vélemény alapján magántanuló.... és az Oktatási Hivatal is leginkább csak szakértői vél. javaslata alapján engedélyezi a tankötelezettség egyéni munkarenddel történő teljesítését.
....de ez kérvényezhető a szakértői bizottságnál, soron kívüli felülvizsgálati kérelemmel.

Szóval ezeket a jogszabályokat találtam:

Nkt. 97. § (1) ….Azon sajátos nevelési igényû tanulók tankötelezettsége, akik esetében a szakértõi és rehabilitációs bizottság e törvény hatálybalépése elõtt a tankötelezettség huszadik életévükig történõ meghosszabbításáról döntött, annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a huszadik életévüket betöltik.

15/2013. (II. 26.) EMMI rendelet a pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről:
7. § (1) Az Nkt. 18. § (2) bekezdés c) pontja szerinti szakértői bizottsági tevékenység keretében az intézmény szakértői bizottsága a gyermek, a tanuló komplex pszichológiai, pedagógiai-gyógypedagógiai, továbbá szükség szerint orvosi, sajátos nevelési igény gyanúja esetén komplex pszichológiai, pedagógiai-gyógypedagógiai, orvosi vizsgálat alapján szakértői véleményt készít
d) sajátos nevelési igényű tanuló esetében
db) a tankötelezettség meghosszabbításának
céljából, és a vizsgálatok eredményei alapján javaslatot tesz a beilleszkedési, a tanulási, a magatartási nehézséggel küzdő, a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók különleges bánásmód keretében történő ellátására, az ellátás módjára, formájára és helyére.

Remélem, tudtam segíteni!
Üdv.: Judit
Avatar
Marcsi77

Re: Általános iskola 8. osztály

Hozzászólás Szerző: Marcsi77 »

Köszönöm Judit a válaszod, segítséged! Szép hétvégét kívánok!
Válasz küldése