Oldal: 1 / 1

Pedagógiai szakvélemény törlése/felülírása

Elküldve: 2020.12.10. 22:50
Szerző: Sykra
Jó napot!

Gyermekem fel lett mérve a pedagógiai szakszolgálat által óvodából küldve, az eredmény nem tükrözi a valóságot, a jelenlegi intézmény kérte az újabb felmérést, mert szerintük sem valós az eredmény, de két helyen is elutasították. Időközben kapcsolatba kerültünk egy klinikai gyermek szakpszichológussal, aki szintén hiteltelennek minősítette a felmérés eredményét, nem is a korának megfelelő teszteket vizsgálatokat végezték.
Bizonyos időnként újra kell vizsgálatra vinni a gyermeket, ezt szeretnénk elkerülni, és hogy ne legyen a papírján, hogy kiemelt figyelmet igényel, meg fejlesztésre jogosult, amit meg se kap, mert mindenhol elutasítják. Hogyan lehet semmissé tenni, vagy felülírni egy ilyen szakvéleményt?

Köszönöm hozzáértő segítő szándékú hozzászólását!

Re: Pedagógiai szakvélemény törlése/felülírása

Elküldve: 2020.12.10. 23:30
Szerző: Fodor Zoltán
Tisztelt Skyra!

Kérem, olvassa el a 15/2013. (II.26.) "a pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről" szóló EMMI rendeletet. Itt ajánlom figyelmébe a 18.§ (1), (2), (3) bekezdések tanulmányozását.

Összefoglalva: 15 napon belül lehet fellebezni az illetékes járási/megyei hivatalhoz benyújtott írásbeli kérelmében. Ők kezdeményezni fognak egy eljárást, ahol az előző szakértő nem vehet részt.