kutatásban való részvétel

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
pszicho

kutatásban való részvétel

Hozzászólás Szerző: pszicho »

Kedves Érdeklődő!

Szeretnénk Önt felkérni egy kutatásban való részvételre, melyet a Károli Gáspár Református Egyetem égisze alatt végzek, Általános Lélektan Műhelymunka keretében.
A műhelymunkám elkészítéséhez gyógypedagógusok segítségét kérném. 30 főre lenne szükségem, 22 nőre és 8 férfira, akik minimum 3 éve aktívan gyógypedagógusként dolgoznak, és lehetőleg minél több különböző féle munkakörben tevékenykednek (óvodai fejlesztés, speciális iskola, logopédia, kórház, gyermekvédelmi szakszolgálat stb.). Jelentkezni a denizcivan.95@gmail.com email címen lehet, amin keresztül elküldöm Önnek a három teszt kitöltéséhez szükséges linkeket. Kérem csak akkor jelentkezzen, ha mindhárom tesztet kiszeretné tölteni, mivel egy kitöltés csak így számít teljesnek. Az első emailben kérem írja meg milyen munkakörben dolgozik.
A vizsgálat összességében nem tart tovább negyven percnél. Segítségével hozzájárulhat ahhoz, hogy egy új érzelemfelismerő skála használhatóságát vizsgáljuk, mely teszt a továbbiakban szerepet kaphat a hazai pszichológiai kutatásokban, s ezt nagyon szépen köszönjük.
A vizsgálatban való részvétel, vagyis a kérdőív kitöltése természetesen önkéntes és bármikor megszakítható, a személyes adatait pedig bizalmasan kezeljük.

Köszönettel: dr. Kovács Dóra (kutatásvezető) és Civan Deniz (hallgató)

Bővebb információ a tesztekről:
A kutatásban egy svájci érzelemfelismerő teszt, a Geneve Emotion Recognition Test (GERT) empátiával és szorongással való kapcsolatát vizsgáljuk. Ezt úgy csináljuk, hogy a GERT-et két másik skálával együtt felvesszük, és a teszt eredmények egymáshoz való viszonyát nézzük. Nagy segítség számunkra, ha részt vesz a vizsgálatban és kitölti a teszteket. A három teszt közül az egyikben rövid klipeket fog látni, és ezekről kell eldöntenie, hogy milyen érzelmet fejeznek ki. Két tesztben pedig állításokat kell értékelnie, hogy az mennyire igaz önre. A vizsgálat során ön egy olyan tesztet is ki fog tölteni, melyben szorongásának mértékét mérjük. A teszt eredményéről nem áll módunkban visszajelzést adni. Amennyiben a teszt kitöltése önnek bármilyen lelki megterhelés jelent, úgy pszichológiai segítségért dr. Kovács Dórához fordulhat (kovacs.dora@kre.hu). A vizsgálatban való részvételével jelentősen segíti munkánkat, melyet ezúton is megköszönünk. A teszt kitöltésével hozzájárul ahhoz, hogy vizsgálati adatait név nélkül tudományos célra felhasználjuk.
Válasz küldése