iskola

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
szeged

iskola

Hozzászólás Szerző: szeged »

Szeretném megtudni,hogy a normális gyereket aki valóban nem sokáig figyel a feladatra miért akarják gyépére küldeni?
Az unokám nagyon kicsi 11 kg 102 cm 6,5 éves és logopédushoz jár, aki szerint amiért ilyen figyelmetlen / ha már unja a feladatot akkor a közli gyerek,hogy " kész vagyunk már" "elég volt" / szerinte a gyépére kell mennie. Szerintünk meg nem, van olyan lehetőség,hogy normális iskolába megy de a bizonyítványba oda írják,hogy gyógypedagógiai tanterv szerint tanul,tehát gyagya. Később nincs olyan középiskola ahová ilyen megbélyegzéssel felveszik és nem tud felsőfokú végzettséget szerezni. Az,hogy ilyen bejegyzést tesznek onnan tudom,hogy én voltam a tájékoztató szülőin és konkrétan így rákérdeztem,hogy mit írnak be a bizonyítványba.

Az lenne a kérdésem,hogy van-e olyanra lehetőség,hogy akármit mond a szakértői bizottság, ha a szülők ragaszkodnak a normál iskolához, akkor odamenjen és a szülőket tájékoztatják,hogy lehet,hogy megbukik elsőbe. A szülők ezt nyilván tudomásul veszik, mert szerintünk inkább járjon normál iskolába kétszer az elsőt, mint a gyépére és egyébként is ott két év alatt végzik el az első osztályt.
Avatar
Fodor Zoltán
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 496
Csatlakozott: 2008.02.26. 18:44
Kapcsolat:

Re: iskola

Hozzászólás Szerző: Fodor Zoltán »

Ebben a témában nem vagyok szakértő, mert biztos vannak nálam okosabbak, akik ebben járatosak. Amennyire én tudom, a gyermeket nem hiába küldik ilyen vizsgálatra. Biztos, meg van az oka! A normál iskolában nem tud, nem képes haladni a többi gyermekkel, ezért a lemaradása egyre nagyobb lesz. Ha a gyermekének speciális képzés kell, akkor nagy valószínűséggel a számára legmegfelelőbb intenzitással kapja a tananyagot az előzetes vizsgálatok alapján, illetve a különböző fejlesztéseket.

A bizonyítványba, ha bele is kerül, azért kerül bele, hogy a felsőbb oktatási intézménybe ezt figyelembe tudják venni. Vannak olyan gyermekek, akik pl. diszgráfia problémával küzdenek, de ennek ellenére letud érettségizni. Ha a bizonyítványba belekerül (ha beírják), inkább nézzük olyan oldalról, hogy a gyermek érdekében.
Gyagya gyermek nincs! Aki gyógypedagógiai tanterv szerint tanul, az a képességeihez mérten kapja az iskolában a gyógypedagógiai fejlesztéseket, illetve állítják össze a tanmenetet.

Véleményem szerint egy vizsgálat mindenképpen jó lenne, hogy a gyermek jelenleg hol áll a tanulásban, képességei területén! Biztos vagyok benne, hogy a megfelelő szakember a legjobbat fogja Önöknek ajánlani a gyermek érdekeinek figyelembe vételével!
Avatar
babi

Re: iskola

Hozzászólás Szerző: babi »

Üdvözlöm!Gyermekem harmadik osztályos,első osztály vége felé v.mi történt a tanár és a gyermek között ,Ami által egyre rosszabb jegyeket hozott.Aztán második osztályba is gyengült elküldték tanácsadóba miszerint abban a pillanatban gyengén teljesített írásból és megállapították hogy figyelem zavaros.Heti két óra fejlesztést javasoltak neki amiből csak egy órát kap meg.Miközben ki közösítették az osztálytársai egy két gyermek még terrorizálja is.Nap mint nap sok rossz élménnyel jön haza az iskolából.A tanárok ebből semmit sem ismernek el,ha a gyerekbe rúgnak akkor is ő a hibás ha ő rúg akkor is ő a hibás.Kérem segítségüket mit lehet ebben a helyzetben tenni? köszönettel babi
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1423
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: iskola

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Legrövidebb úton és gyorsan másik iskolába vinni!
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Válasz küldése