Fejlesztőpedagógus szakról vélemények

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
Szugyianiko

Fejlesztőpedagógus szakról vélemények

Hozzászólás Szerző: Szugyianiko » 2014.04.17. 08:45

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy elkezdtem a továbbtanuláson gondolkodni és nagyon érdekelne a fejlesztőpedagógus szak, ami az ELTE-n van csak. Van egy földrajz szakos diplomám, de sajnos nem ebben helyezkedtem el, szeretnék váltani, de jelenleg nem dolgozom iskolában. Érdeklődni szeretnék már a szakot elvégzettektől, hogy a képzés során, hátrányom adódhat abból hogy nem dolgozom jelenleg tanárként vagy emiatt esetleg felesleges is gondolkoznom a szak elvégzésén? Szóval hogy valamilyen szinten "feltétel" az hogy az illető személy jelenleg is tanítson vagy anélkül is elvégezhető a szak? A 2 év pedagógus gyakorlatot mennyire veszik szigorúan, én mindössze 10 hónapot tanítottam, és tartok tőle, hogy ez nem elég. Ha van vki hasonló helyzetben, vagy van rálátása a témában nagyon megköszönném a válaszát.

Üdv: Anikó

Avatar
borijuco

Re: Fejlesztőpedagógus szakról vélemények

Hozzászólás Szerző: borijuco » 2014.04.22. 23:00

Kedves Anikó!
A legegyszerűbb ha felhívod a tanulmányi osztályt és megkérdezed, javaslom több egyetemen is érdeklődj ne csak az ELTE-n. Szinte folyamatosan évről évre változnak a feltételek.
Jucó

Avatar
Szugyianiko

Re: Fejlesztőpedagógus szakról vélemények

Hozzászólás Szerző: Szugyianiko » 2014.04.23. 09:21

Kedves Jucó!

Igen folyamatosan informálódom, azért gondoltam az ELTE-re mert Kecskeméten élek és az lenne a legideálisabb. Kimondottan fejlesztőpedagógus képzés ahogy néztem szinte csak az ELTE-n van, amivel el is lehet helyezkedni. A plobléma az, ahogy informálódom, hogy jelenleg nem tanítok és nekem kellene gondoskodnom a gyakorlataim teljesítéséről. Merthogy elég sok a gyakorlati óra. Jelenleg ezen vacilálok, ezért ha vki lenne hasonló szituációban szívesen venném a tanácsait. De köszönöm a tanácsod.
Anikó

Avatar
simi1971

Re: Fejlesztőpedagógus szakról vélemények

Hozzászólás Szerző: simi1971 » 2014.08.27. 18:09

Tisztelt kollégák!
Érdeklődni szeretnék, hogy és hol kezdhetném el a fejlesztő pedagógus szakot? Tanító vagyok Borsod megyében már 20 éve. Egerben tavaly elvégeztem a tehetségfejlesztő szakot, de sajnos érvényesülnöm nem sikerült vele olyan szinten ahogyan én szerettem volna. Most szeretném elvégezni a fejlesztőpedagógus szakot is. Hol tudnám elkezdeni a tanulmányaimat? Hol tudhatok meg többet a lehetőségeimről ? Bármilyen segítséget szívesen fogadok. Címem: simi1971@gmail.com

Avatar
alice

Re: Fejlesztőpedagógus szakról vélemények

Hozzászólás Szerző: alice » 2014.09.04. 13:30

Annyi lenne még a kérdésem, hogy amennyiben a gyereket továbbküldik most a szakértői bizottsághoz, akkor nem kap szakvéleményt a szakszolgálattól (legalábbis nekem ezt mondták), és mivel közeledik az év vége, buktatható lesz, mivel nem valószínű, hogy még ebben a tanévben kapnánk időpontot. Van valamilyen mód, hogy ezt elkerüljük, ha esetleg tovább kell mennünk a szakértőihez?

Válasz küldése