SNI óvodás nem kap ellátást

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
ricsike1211

SNI óvodás nem kap ellátást

Hozzászólás Szerző: ricsike1211 » 2014.03.16. 13:57

Kedves Felhasználok!

Ötletet és segítséget szeretnék kérni. Röviden a történetünk:

Kisfiam 6,3 éves megkésett beszédfejlődése van amit 2013.januárjában állapított meg a szakértői bizottság. Kisvárosban lakunk, óvodánk alapító okiratában nem szerepel az SNI-s gyerekek fejlesztése. Tavaly még kapta a logopédiai ellátást az óvodában, de szeptembertől az új köznevelési törvény miatt már nem kaphat ellátást.
Tankerületi és gyógypedagógiai szakszolgálat javaslatára (mivel az óvodavezető teljes mértékben elzárkózott attól, hogy fel vegye az alapító okiratba az SNI-s gyerekek ellátását)megkerestem az Egyenlő Bánásmód Hivatalát tavaly márciusban. Azóta több tárgyalásunk is volt, mert az óvoda fenntartója szintén elzárkózik a kérdéstől. A Hivatalhoz nagyon sok hasonló probléma érkezik. Magán úton hetente egyszer logopédushoz, 2x pedig szenzomotoros tornára járunk.
Megállapodást kötött egy városunktól 20km-re lévő település óvodai fenntartójával, hogy az SNI-s gyerekek ellátása ott történjen.
Városunk óvodájába hivatalosan egy SNI-s kisgyerek volt, most már többen vannak. Az iskolában viszont az első osztályban "születnek" az SNI-s gyerekek.
Még így se hajlandóak semmit se tenni. Levélben megkerestem a Kormányhivatalt és az Emberi Erőforrások Minisztériumát, konkrét választ se honnan sem kaptam, hogy problémánk megoldása kinek a feladata.
Kisfiam iskola köteles lesz szeptemberben, de mivel a beszédben nagyon el van maradva nem szívesen engednénk iskolába, ne hogy a többiek ezért bántsák. Az oviban ezért sok problémánk volt.

Köszönöm, hogy meghallgattatok.
kicsi ricsi

Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1423
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: SNI óvodás nem kap ellátást

Hozzászólás Szerző: hogabi » 2014.03.19. 08:07

Kérésével forduljon ide!

dr. Aáry-Tamás Lajos
Oktatási jogok biztosa
panasz@oktbiztos.hu

Választ fog kapni!
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"

Válasz küldése