portfólió

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
hozzászólok

portfólió

Hozzászólás Szerző: hozzászólok » 2014.02.14. 17:42

Kedves Mindenki!
Szakszolgálati dolgozók,tudtok feltölteni portfóliót?Állítólag nem működik a felület,nincs kidolgozva.Minden infó érdekel!Nagyon köszönöm!

Avatar
sze

Re: portfólió

Hozzászólás Szerző: sze » 2014.03.23. 21:12

Jó estét!
Tanító- fejlesztőpedagógus munkakörben dolgozok. Szeretném feltölteni a portfóliómat. Az útmutató szerint abból a tantárgyból kell feltölteni a portfóliót, amelyet a pályázó nagyobb óraszámban tanít. A feltöltés időpontjában érvényes tantárgyfelosztás a mérvadó. Esetemben a fejlesztő foglalkozások száma 4-gyel több, mint a magyar nyelv és irodalom óra. A tanítók, tanárok számára egyértelmű segítséget találtam az Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez kiadványban. Mi a helyzet a fejlesztőkkel? Esetünkben hogyan értelmezhető a
csoportprofil és nevelési terv/ növendékprofil; tematikus terv; óraterv/ foglalkozásterv?
Hány gyerekre és milyen részletezettséggel kell elkészíteni a profilt? Egy kis csoportot kell bemutatni és számukra kell 10 foglalkozás tervezetet elkészíteni? Az foglalkozás tervhez használható a 13. sz. melléklet? A tematikus terv hogyan értelmezhető? Milyen formában szerkeszthető?

Avatar
ildikó
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2009.09.01. 19:30

Re: portfólió

Hozzászólás Szerző: ildikó » 2014.03.24. 10:34

Március 20-án a kora délutáni órákban az Oktatási Hivatal honlapján (http://www.oktatas.hu) megjelent a portfóliókészítéshez december óta ismert 163-oldalas útmutató kiegészítése. Az immár teljes útmutató a http://www.oktatas.hu címoldaláról tölthető le. Ha a következő linkre kattint, akkor a szóban forgó oldalra jut:

http://www.oktatas.hu/kozneveles/projek ... utmutatok/

A kiegészítések az óvodai, alsó tagozatos, a felső tagozatos tantárgyak, a kollégium, a gyógypedagógia, a pedagógiai szakszolgálat, a gyermekvédelem, stb. területeken dolgozó kollégáknak nyújthatnak segítséget.
"Adassék nékem annyi lelki erő, hogy mindazt elfogadjam, amin változtatni nem tudok, és bátorság ahhoz, hogy mindazt megváltoztassam, amire képes vagyok, és bölcsesség ahhoz, hogy el ne tévedjek közöttük."

(Friedrich Oetinger)

Válasz küldése