Oldal: 1 / 5

Szakszolgálatok

Elküldve: 2014.01.15. 16:21
Szerző: fejlesztőped.
Szeretném tudni a jelenlegi helyzet szerint mi vonatkozik a szakszolgálatokban dolgozó pedagógusokra (munkaidő, szabadság)?? Megdöbbentő információk terjengenek,miszerint szakszolgálatokban dolgozó pedagógusoktól elvették a pótszabadságokat, de nem találom az ezt alátámasztó megfelelő jogszabályt.
Kérem azokat akik Szakszolgálatban dolgoznak írják már meg , hogy hogyan alakul a kötött és kötetlen munkaidejük!A pótszabadsággal kapcsolatban milyen információitok vannak? Előre is köszönöm!

Re: Szakszolgálatok

Elküldve: 2014.01.15. 17:07
Szerző: hozzászólok
Szia!
8 órától 3-ig dolgozunk hétfőtől csütörtökig, pénteken 8-tól 12 óráig. 21 óra a kötelező óra. A szabadságokat megkaptuk. Volt itt már arról is szó, hogy a Szakszolgálatokra nem vonatkozik a kötelező 32 óra intézményben tartózkodás, állítólag minisztériumi állásfoglalás van róla. Erről se tud senki semmit!Ahány intézmény (igazgató), annyiféle értelmezés.

Re: Szakszolgálatok

Elküldve: 2014.01.15. 18:01
Szerző: fejlesztőped.
Köszönöm a válaszod!
Azért érdekelt a hozzászólásotok, mert a mi intézményeinkben 40 óra kötelező benntartózkodást kérnek, szerintem az országban egyedülálló módon.
A szabadság kérdése is különféle módon értelmezhető ezek szerint??

Re: Szakszolgálatok

Elküldve: 2014.01.15. 20:43
Szerző: Gandika
Nálunk egyértelműen közölték, hogy 21 nap a szabadságunk, el is ájultunk tőle, egész héten jövünk megyünk egyik településtől a másikig, gyakorlatilag csupa problémás kis lurkóval. Én iszonyúan elfáradok, alig várom a szüneteket, nem is tudom, hogyan lehet ezt évi 21 napos szabival csinálni:( szomorú vagyok nagyon:(

Re: Szakszolgálatok

Elküldve: 2014.01.16. 12:11
Szerző: fejlesztőped.
Kedves Gandika!
Neked is köszönöm a válaszod!Még abban tudnátok segíteni, hogy hol van ez jogszabályban megfogalmazva, hogy elvették tőlünk a pótszabadságot?
És ha valahol ez meg van fogalmazva, akkor miért nem vonatkozik egységesen mindenkire. Teljes káosz!!!

Re: Szakszolgálatok

Elküldve: 2014.01.16. 20:12
Szerző: Gandika
Üdv!
Azt mondták ez mindig is így volt, sosem járt nekünk ez a szabi, ha valaki csöndben maradt volna erre nem jöttek volna rá odafönt. A nev tan egyesület lapján van egy levél mindenféle fontos embernek szól, elvileg erre a válasz fent volt és abban volt is törvény meg minden, az egyik kolléganőm még olvasta, én másnap már nem tudtam elolvasni mert levették. Én azért bízom benne, hogy rájönnek, hogy nekünk azért az a szabi nagyon kellene. :) Legyünk optimisták:)

Re: Szakszolgálatok

Elküldve: 2014.01.17. 10:31
Szerző: zsoltzsolt
Kedves Mindenki!
Becsatolok ide egy ilyen levelet, amit az EMMI küldött, csak kiszedem belőle a problémás részeket, (pl. hogy ki kérte az állásfoglalást, mert most nincs időm leegyeztetni, hogy engedélyezze a közlést,) de mivel ez szerintem nyilvános, így bemásolom :)
Egy kis időt kérek, míg megkeresem :)

Re: Szakszolgálatok

Elküldve: 2014.01.17. 11:32
Szerző: zsoltzsolt
No, megtörtént a kozmetikázás :)
Kicsit vacak lett, de azért olvasható még, mert Pdf-ből kellet JPG-be konvertálni, majd törölni a kényes részeket stb, stb. :)

Re: Szakszolgálatok

Elküldve: 2014.01.17. 19:25
Szerző: Gandika
szomorú vagyok:(

Re: Szakszolgálatok

Elküldve: 2014.01.17. 20:40
Szerző: fejlesztőped.
Kedves Zsolt!
Köszönöm hiteles válaszod!Elgondolkodtató.... Melyik pedagógusnak lesz vonzó a szakszolgálati állás?? Pedig a problémás gyerekekhez kellenének a jó szakemberek.
Tőlünk már több szakember elment vagy áthelyezését kérte!