fejlesztő-differenciáló szakpedagógus lehetőségei

koteszbeata

fejlesztő-differenciáló szakpedagógus lehetőségei

Hozzászólás Szerző: koteszbeata »

Sziasztok! Fejlesztő-differenciáló szakpedagógus végzettséggel fejlesztőpedagógusként elhelyezkedhetem? Milyen lehetőségeim vannak a munkaerőpiacon? Ha pl meghirdetnek egy fejlesztőpedagógus állást akkor oda csak gyógypedagógus és fejlesztőpedagógus jelentkezhet vagy a fejlesztő-differenciáló szakpedagógus végzettséggel is jó eséllyel indulhatok?
Köszönöm!
orbane

Re: fejlesztő-differenciáló szakpedagógus lehetőségei

Hozzászólás Szerző: orbane »

Szia! Én épp döntés előtt állok, hogy fejlesztőpedagógus vagy szakvizsgázott pedagógus (fejlesztő, differenciáló pedagógia területen) végzettséget adó képzésre jelentkezzek. Kaptál segítséget az elmúlt másfél évben? Én nem tudom, melyikkel alkalmazhatnak fejlesztőpedagógusként.
Köszönöm, ha válaszolsz! :)
Kriszti100

Re: fejlesztő-differenciáló szakpedagógus lehetőségei

Hozzászólás Szerző: Kriszti100 »

A szakképzettség alkalmazása:
A szakképzettség birtokában a Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerint lehetőség
nyílik fejlesztő pedagógusi feladatok ellátására óvodában, iskolában, nevelési tanácsadóban,
pedagógiai szakszolgálatokban, vagy akár családsegítő központokban, lakásotthonokban, átmeneti
otthonokban is.

Fejlesztő-differenciáló:
A szakképzettség alkalmazása:
A szakképzettség birtokában a Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerint lehetőség
nyílik fejlesztő pedagógusi feladatok ellátására óvodában, iskolában, nevelési tanácsadóban,
pedagógiai szakszolgálatokban, vagy akár családsegítő központokban, lakásotthonokban, átmeneti
otthonokban is.

a törvény 3. melléklete:
fejlesztő pedagógus bármely pedagógus
(óvodapedagógus, tanító, tanár,
szociálpedagógus) és a
beilleszkedési, tanulási, magatartási
nehézségekkel küzdő gyermekek,
tanulók szűrésére, csoportos és
egyéni foglalkoztatására jogosító
szakirányú továbbképzésben
szerzett szakképzettség,
gyógypedagógus a tanulásban
akadályozottak vagy logopédia vagy
pszichopedagógia szakiránnyal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fodor Zoltán 2024.07.19. 23:17-kor.
Ok: Több hozzászólás összevonásra került.
Válasz küldése