Fejlesztőpedagógus csak pedagógiai tapasztalattal lehetek?

Avatar
jocpocmoc

Fejlesztőpedagógus csak pedagógiai tapasztalattal lehetek?

Hozzászólás Szerző: jocpocmoc »

Kérlek, segítsetek kiigazodni a feltételeken.

Van tanári diplomám, de nem dolgoztam tanárként eddig, mert szerettem volna anyagilag megalapozni a jövőmet. Nulláról kezdtem az egyetem után, ezért (két nyelvszakos tanári diplomával) elmentem egy multihoz, ahol kb. 2-szer annyit keresek most, mint egy kezdő tanár. Kényszerdöntés volt, de meg kellett lépnem. Most viszont eltelt pár év, anyagilag stabil helyzetbe kerültem, párom is lett, aki elég jól keres, szóval most már nem akarom, hogy a fizetés határozza meg a választásomat - tanár akarok lenni végre. Időközben azonban egyre jobban elkezdett érdekelni a fejlesztőpedagógia is, szeretnék segíteni beilleszkedési, illetve tanulási nehézséggel küzdő gyerekeknek.

A kérdésem a következő: ha az ELTE-PPK fejlesztőpedagógus szakképesítését szeretném megszerezni, a felvételi követelmények része a pedagógusi munkakörben eltöltött tapasztalat? Mert van olyan tájékoztató, ahol látom hogy 2 év tapasztalat kell, van ahol nincs ilyen. Most akkor kell tapasztalat, vagy nem? Jelentkezhetnék a képzésre már most, diplomával de 0 tapasztalattal, vagy előbb tanítanom kell 2 évet?

A másik: lehet olyat, hogy egyszerre vagyok egy iskolában "normál" pedagógus (nyelvtanár) és fejlesztőpedagógus? Hogy az óráim egy része angol, a többi pedig fejlesztő óra?

Köszönöm előre a válaszokat, szép napot!
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1420
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: Fejlesztőpedagógus csak pedagógiai tapasztalattal lehetek?

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Utóbbira a válasz: Igen.
Az elsőre: az intézményt kérdezd meg, ahova jelentkeznél. Mindenhol más és más.
Egyébként a gyógypedagógiára mennék helyedben, ha már belekezdesz. :)
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Válasz küldése