így leszek jó gyógypedagógus?

Minden téma, gond, probléma megbeszélése ebben a topic-ba.
Avatar
dudikopf

így leszek jó gyógypedagógus?

Hozzászólás Szerző: dudikopf »

Sziasztok!
V.B.Zsuzsinak hívnak, közel 10 éven foglalkozom értelmileg és tanulásban akadályozott gyerekekkel. Konduktor,tanító és egészségtanári diplomám van. Jelenleg A gyógypedagógiai főiskolára járok, levelező, ktsg-térítéses képzésre. Az egyik előadáson nem tudtam ott lenni, mert dolgoznom kellett. Dolgoznom, talán azért is, hogy előteremtsem a tandíjamat, a tandíjamat amiből a tisztelt tanárnő fizetését is finanszírozzák. A távolmaradásomat előre jeleztem a tanárnőnek, aki azonban leszögezte, hogy hiányzásomat csak akkor fogadja el ha orvosi igazolást viszek. Én bájosan azt válaszoltam, hogy nem tartom valószínűnek azt, hogy a munkaadóm rendelkezik olyan kompetenciával amely feljogosítaná orvosi igazolás kiadására. A tanárnő ennek ellenére hajthatatlan. Nem írja alá a félévemet... Én pedig nem vagyok hajlandó csalni. Lehet, hogy bolond vagyok de ez nem fér bele az erkölcsi értékrendembe. Akkor inkább maradok "mezei-pedagógus" de képtelen vagyok arra, hogy miközben a gyerkőcöket megpróbálom a szépre, jóra tanítani én magam egy hazug, gerinctelen ember legyek. És ő, mint gyógypedagógus, hogyan képes arra, hogy hazugságra kényszerítsen?!?
Csalódott vagyok és elkeseredett....
Kérlek küldjetek egy kis erkölcsi vigaszt!
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1423
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: így leszek jó gyógypedagógus?

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Szia Zsuzsi!

Nem minősítem a tanárnőt, de meg van a véleményem róla. Én nem hagynám ennyiben, mert bizony van főnöke és panaszt tennék, pláne, ha fizetsz is. Nekik is addig van munkájuk, míg van diák.
Ma az a lényeg nálunk, hogy minden papírozva legyen a többi nem számít!
Mi lesz most a féléveddel?
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
Zsuzsi

Re: így leszek jó gyógypedagógus?

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

A tanárt én sem minősítem, a viselkedésével minősíti magát. :mrgreen:
De:
1. Kár volt szólnod előre, lehet, észre sem vette volna a hiányzásod. Ha emberből lenne, max. beszámoltatott volna az előadás anyagából, de még ezt is túlzásnak tartom. Egyébként a gyereknek is van 3 napja, amit a szülő igazolhat, beírja, hogy családi ok, aztán ennyi...
2. Felnőttoktatásban nemigen szokás a katalógus, lényeg a vizsgán nyújtott teljesítmény.
3. Mivel utólag a háziorvosod nem igazolhatja a hiányzásod, az elkövetkezendőkben tedd azt, hogy elmész hozzá, őszintén elmondod, mi a problémád, és igazolni fogja a napjaid. Amikor én tanultam, az iskola kötelezett rá, de tanulmányi szabadságot nem adott, és a diplomamunka írásakor már az összeroppanás határán álltam. Elmentem az orvoshoz, elmondtam, nem vagyok beteg, de ha így folytatódik, az leszek... influenzával kiírt egy hétre, és ez alatt rendbe tudtam szedni a dolgaim.

Innentől kezdve szégyellje magát az, aki ilyen helyzetbe sodor minket!!!
A helyedben azért szólnék a dékánnak. Vesztenivalód nincs!
Avatar
Fodor Zoltán
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 497
Csatlakozott: 2008.02.26. 18:44
Kapcsolat:

Re: így leszek jó gyógypedagógus?

Hozzászólás Szerző: Fodor Zoltán »

Az utóbbi eset sem nagyon járható, mert éppen a napokban olvastam arról, ha kiderül a háziorvosról, hogy olyan igazolást adott, ami nem fedi a valóságot, akkor őt is felelősségre vonják (fizetnie kell).
Kérdés az, hogy milyen nyilvántartásban vezeti a tanárnő az osztály hiányzásokat? Egyáltalán vezeti e? Osztálynapló? Felnőtoktatásban ez nevetséges, mert mindenki tudja, hogy szinte lehetetlen ott lenni minden órán. Mi van akkor, ha a családon belül van probléma? Férj vagy feleség állítja ki az igazolást?
Véleményem az, hogy mindenképpen az intézmény vezetőjéhez kell fordulni és elmondani a munkahelyi problémát és az ezzel járó nézeteltérést.
Avatar
Zsuzsi

Re: így leszek jó gyógypedagógus?

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi »

Azért amit ez a tanár csinál, nevetséges, kétségbeejtő, vérlázító, nem is tudok rá megfelelő szót... Az orvosokat az én időmben is szigorúan ellenőrizték már, de bizonyítsa be valaki, hogy nem rossz a közérzetem, nem fáj a fejem, és esténként nincs hőemelkedésem. :D
A becsületet én is minden fölé emelem (ezért nem jutok egyről a kettőre :cry: ), de nem keverem az együgyűséggel. :)
Avatar
alison3492

Re: így leszek jó gyógypedagógus?

Hozzászólás Szerző: alison3492 »

Hey! It's good to see that we are working again
Válasz küldése