munkaidő, átsorolás

Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: munkaidő, átsorolás

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Szia Sanyi!

Az étkeztetés nem a te dolgod! Nem vállaltam volna el, hivatkozva, hogy nincsen képesítésem.
És a 79 gyerekre mikor készülsz, adminisztrálsz stb.... Ne a pedagógusra lőcsöljenek mindent mert van "szabadideje". Így van lejáratva a szakma.
Én azt tanácsolom, hogy egy közoktatási szakértőt kérdezz már meg, mit javasol. Van több is a neten, de egyet küldök magánüzenetben, nem akarok reklámot.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
Fodor Zoltán
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 296
Csatlakozott: 2008.02.26. 18:44
Kapcsolat:

Re: munkaidő, átsorolás

Hozzászólás Szerző: Fodor Zoltán »

Én az alapesetet nézném meg először. Milyen munkakörben (státuszban) alkalmaznak? Ehhez tartozik egy kötelező óraszám (jelenleg). A munkaköri leírás az alap dolog, amit meg kell nézni. Milyen munkakör, státusz, stb. Ezután jön a kötelező óraszám.

Az új, pedagógusoknak megítélt kedvezmények a jövő évtől nagyobb kedvet adnak majd a különböző, oktatási intézményben eltöltött időhöz.
A kormány határozata alapján a pedagógusok nem kapnak béremelést 2013. évben. A kötelező óraszám a különböző státuszokban változhat, de ehhez a kormány kidolgozza Közalkalmazottak jogállásáról szóló új törvényt, addig csak sejtjük a jót.
Itt szeretném megemlíteni, hogy a 1993. LXXIX. Közoktatási törvény 2013. január 1-től változik. Több paragrafust töröltek, így a számunkra egyik érdekes 30§ kikerül a törvényből.

A kötelező 32 órát sem kell kötelezően az intézménybe tölteni az új törvény szerintem sem. A hozzászólásban említett 40 óra bevezetését én személy szerint már nagyon várom!
Ebből, természetesen lejön a kötelező tanítással eltöltött idő. De mi van a többivel?
Nos, a felkészülést az intézménybe tölti el az unatkozó pedagógus. Itt az intézmény biztosítja majd a számára a különböző eszközöket, forrásokat, helyiségeket (területet), hogy a következő napra, időszakra feltudjon készülni. Természetesen, 16.00-kor kiesik a toll a kezéből és szépen hazaballag, mint a többi, pénzéért megdolgozott köztisztviselő és éli a családi nyugodt életét.
A szülői értekezletek is így nem későn este kerülnek megtartásra, hanem munkaidőben, mint más munkahelyen úgy, hogy lehetetlen lenne ügyfélfogadási időben odaérni.
A tanévnyitó és tanévzáró és különböző más ünnepekre is csak munkaidőben emlékeznek meg. Nincs színház, úszás, korrepetálás, esetleg osztálykirándulás, hiszen ezek már a kötelező óraszámban nem férnek bele.
Az unatkozó pedagógusok nyári szünetbe se menjenek szabadságra, hanem inkább válasszák, szeptember vagy június hónapokat, esetleg a szép májust, hogy legyen idejük pihenni.
Válasz küldése