dokumentáció

Avatar
ircsitoth

dokumentáció

Hozzászólás Szerző: ircsitoth »

Szeretném a sgítségeteket kérni abban, hogy sni-seknek a fejlődési lapon a külív első oldalán "Vezette"címszó alatt kinek kell aláírni a gyógypedagógusnak, vagy az osztályfőnöknek? Pedagógiai szakszolgáltatás címszó alá tartozik ha a gyerek heti 1 alkalommal eljár a Nev.tanba fejlesztő foglalkozásokra? Ha gyógyped.-t csak okt.12-től tudtunk alkalmzni és előtte a gyerek "csak" fejlesztő ped.-hez járt fejlesztésre-ami ugye törvényellenes- akkor ezt az időszakot kell e és kinek dokumenztálni a fejl. lapokra?
Ha valaki tud segítsen! Köszi!
Ircsi
Avatar
zsoltzsolt

Re: dokumentáció

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Ircsi!

na nézzükpontok szerint...
1., vezette... szerinted?? a naplóban te írod alá az oráját? az vezette, aki tartotta a foglalkozást
2., Pedagógiai szakszolgáltatás címszó alá tartozik ha a gyerek heti 1 alkalommal eljár a Nev.tanba fejlesztő foglalkozásokra?.... a Nev- Tan. pedagógiai szakszolgálat?? válaszom igen, de egyszerűen enm hiszem, hogy ezt nem tudod... vagyisa válasz erre is az, hogy igen
3., Ha gyógyped.-t csak okt.12-től tudtunk alkalmzni és előtte a gyerek "csak" fejlesztő ped.-hez járt fejlesztésre-ami ugye törvényellenes .... ez miért törvényellenes?? mi áll a szakvélemlnyben?? CSAK gyógypedagógus fejlesztheti??? mert ez nem világos nekem
4., .....

Zsolt
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: dokumentáció

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Zsolt!
A fejlődési lapon a külív első oldalán "Vezette"címszó alatt vitatkoznék. A nyomtatvány hátoldalán rajta is van, 5. pont, osztálytanító/osztályfőnök vezeti,tehát Ő írja alá.
Amúgy ebbe még nem kötött bele senki, én magam szépen vezetem és én is írom alá, a belívvel együtt. :D
Ircsi! - egyezzetek meg az oszt. főnnel, ha aláírja, akkor vezesse is.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
zsoltzsolt

Re: dokumentáció

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Gabi!

Jéé, akkor ezt nem tudtam pontosan,
de nem arra gondolnak, hogy az adatokat ő vezeti rá? mert így nekem teljesen logikátlannak tűnik, honna a fenéből tudná ő, hogy mi történt a foglalkozáson?
De nem ez lenne az első iylen doldog a magyar közoktatásban, és így érthető, ha elbizonytalanodik a kitöltő :) hát én nem vezetném, ha én lennék az ostályfőnök és nem én csinálnám a fejlesztést, dehogy írnék más helyett :)
Avatar
driszko

Re: dokumentáció

Hozzászólás Szerző: driszko »

Sziasztok!

A külívet egyértelműen az osztályfőnöknek kell vezetni. Ez tartalmazza a "hivatalos" dolgokat: név, születési hely..., sni kategóriába kerülés ideje, szakvélemény száma, tartalma.... , a gyermekkel foglalkozó pedagógusok neve... - ezek olyan dolgok, amikről tudhat , sőt tudnia is kell az osztályfőnöknek. A belívet pedig természetesen a szakember (gyógypedagógus vezeti) - utalva Zsoltra: Honnan tudná az osztályfőnök, mi zajlik az órán. Azonban egy jótanács Ircsi: vezesd Te a külívet is, és az év végén dugd az osztályfőnök orra alá - ha elkeveri valahová, s nem találja, igen kellemetlen.

Zsolt!

Ircsi valószínüleg arra gondolt, hogy az SNI gyermeknek a gyógypedagógus van előírva szakemberként, de Ő csak okt. 12-től foglalkozik vele, ezért gondolja azt, hogy a megelőző időszakban "nem szakszerűen jártak el". De az SNIB-vel foglalkozhat fejlesztőpedagógus is, így vezetheti a belívet is. Tehát, ha SNIB a gyermek, akkor törvényesen jártak el.

Ircsi!
Én a következőt tenném: ha a gyermek SNIA, akkor az óráit okt. 12-ig a logopédiai naplóba vezetném, és október 12-vel nyitnék neki Egyéni fejlődési naplót, illetve onnantól vezetném a belívet. Bár nálunk is vezeti fejlesztőpedagógus a belívet - SNIB-hez nem kell feltétlenül gyógypedagógus, csak abban az esetben, ha ez külön rá van írva a papírra - szóval vezeti a fejlesztő pedagógus, én meg minden lapot átnézek, az alján aláírom.
Avatar
ircsitoth

Re: dokumentáció

Hozzászólás Szerző: ircsitoth »

Köszönöm a hozzászólásokat,egyébként logikátlannak tartom,hogy az oszt. f- írja alá a "vezette" címszó alatt. Attól függ mire értik a külívre vagy a belívre.Úgy látom még mindig vannak homályos foltok ebben akérdésben is. sakhát muszály tisztázni az ilyen apróságokat is, hiszen az ellenőrzésnél mindenbe beleköthetnek.
Ircsi
Avatar
zsoltzsolt

Re: dokumentáció

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

No, a többieknek hála felvilágosultam :mrgreen:
igen, a a külívet az osztályfőnök vezeti, akár a naplót, de abba, hogy pl. mi trötént földrajz órán, azt már az adott tanár, és így nézve logikus a dolog. De Gabival értek egyet, töltsd kia külívet is te és csak aláírásra vidd az osztályfőnöknek, persze utalj rá neki, hogy ezt megcsinálod helyette szívességből :D , még hálás is lesz neked és nem kell majd hajkurásznod őtt évvégén, hogy adja már oda kitöltve ezeket, amúgyis kisebb dolga is nagyobb lesz ennél.
Hát, akkor ez a probléma is kipipálva :mrgreen:
meg kell állapítanunk hatékonyak és okosak vagyunk :)
Zsolt
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: dokumentáció

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Egy kicsit még ragadjunk le a külívnél. Adrinak, Zsoltnak igaza van a kitöltést illetően.
Nos, sokszor nem tudják a kollégák: mi a BNO-kód, szakvéleményre megfogalmazott javaslat - fejlesztés területe stb... (nem olvassa a papírt végig)
Ahogy írjátok, elkeveredik a papír. Nálam úgy történik, - kitöltöm, aláírom, és a belívvel fejl.tervvel együtt nálam van. Ellenőrzésnél nem kell hajkurászni a külívet, ráadásul jól van kitöltve. Év végén leadom.
Eddig két ellenőrzésen ment át és nem volt baj.
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
pandam

Re: dokumentáció

Hozzászólás Szerző: pandam »

Sziasztok! Nem hiszek a szememnek...ez olyan, mint egy vásár...kicsit megakadtam egy mondaton, miszerint "dugd az osztályfőnök orra alá" Azért én ezt nem tenném!!! Az osztályfőnökökkel és az osztálytanítókkal is nagyon jó kapcsolatot kell kialakítanunk a gyerek fejlődése, és egymás munkájának segítése érdekében. Mi a mi iskolánkban mindent megbeszélünk!!! Én írom alá a külívet és a belívet is, hiszen én foglalkozom a gyerekkel a rehabilitációs órákon. Az ofi tölti ki, az utasítás szerint...de ezt át szoktam vállalni,mert egyszerűbb...de persze megbeszéljük ezt is. Nekem egyértemű, hogy én vezetem folyamatosan, tehát én is írom alá.Én ezt határozottan így tanultam!!!
Üdv: Gabi
Avatar
pandam

Bizonyítvánok...bukások...

Hozzászólás Szerző: pandam »

Érdekelne, ti a félévi, de igazából az évvégi bizonyítványban hogyan jelölitek, hogy a gyermek SNI? Mert eddigi tapasztalataim alapján nem derült ki az értékelésnél, az egyéni bánásmód, egyéni elbírálás alá esett a tanuló.Én a törvény szerint a bizonyítványba kértem, hogy írják be az ofik az adott szöveget. Ezelőtt viszont ez nem történt meg...akkor most hogyan is van ez??? ...nagyrabecsült FŐNÖKÖM állítása szerint nem lehet SNI-s tanulót megbuktatni. Erről is érdekelne mi a véleményetek!!
Köszi:
Gabi
Válasz küldése