sp. szakiskola

Avatar
blili

sp. szakiskola

Hozzászólás Szerző: blili »

Kedves Kollégák!
A következő kérdésre keresem a választ: speciális szakiskolában 9-10. évfolyamon a pedagógusnak egy óráját 45 vagy 60 perccel kell számolni.
Köszönettel: blili
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: sp. szakiskola

Hozzászólás Szerző: hogabi »

A spec. iskolában is 45 perccel számolunk. Hiszen középfokú intézmény.
Nem tudom miért gondolod a 60 percet?
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Avatar
blili

Re: sp. szakiskola

Hozzászólás Szerző: blili »

Nem én gondolom, hanem az intézményvezető. Minden iskolában töltött percet (tanóra, ügyelet, szünet, tanulószoba,...) percre pontosan összead, majd osztja 60-nal. Így nem 21*45 percet, hanem 21*60 percet kell dolgoznunk hetente.
Ha törvényi hivatkozásban segíteni tudnál, megköszönném.
Üdv.: blili
Avatar
csojanosne

Re: sp. szakiskola

Hozzászólás Szerző: csojanosne »

Én még ilyet nem hallottam, mint ahogyan a Te kedves főnököd számol! :o
Magam is dolgoztam hasonló intézményben, de a tanítási órák és más délutáni foglalkozások ott is 45 percesek voltak. És amikor a fizetést számolják ki, akkor hogy szoroznak?! :roll:
Avatar
zsoltzsolt

Re: sp. szakiskola

Hozzászólás Szerző: zsoltzsolt »

Sziasztok!

Azért ne felejtsük el, hogy a pedagógusoknak is a munkaideje heti 40 óra, aminek csak egy része áll a gyerekkel való közvetlen foglalkozásokra biztosított kötelező óraszámból.

Idézet Okt. törv.:
"Pedagógus-munkakörök és vezető beosztások, amelyekben a heti törvényes munkaidő kötelező óraszámból és a nevelő-, illetve nevelő-oktató munkával vagy a gyermekekkel, tanulókkal a szakfeladatnak megfelelő foglalkozással összefüggő feladatok ellátásához szükséges időből áll,...."
Vagyis igaz, hogy pl. ha 21 órád van, az az hogy megtartod a 21 db pl 45 perces foglalkozást és közben a szünetben felügyeled a csemetéket..

A vezető, ha épp úgy tartja kedve, akár benn is tarthat a kötelező órákon túl a feladatok ellátásra, ami pl. a naplóírás, dolgozatjavítás, stb., stb.
Vagyis mondhatja, hogy az intézmény területén belül töltsd el a heti törvényes munkaidődet, ami ugye egységes, vagyis 40 óra (40x60 perc).

Újabb idézet a törvényből:
9. A pedagógus az óraközi szünetben a tanulók felügyeletével, a következő tanóra előkészítésével összefüggő feladatokat látja el. A teljes rendes munkaidő tanítási órákkal le nem kötött részében munkaköri feladatként - a munkaköri leírásában foglaltak szerint vagy a munkáltató utasítása alapján - ellátja a nevelő és oktató munkával összefüggő egyéb feladatokat, így különösen: felkészül a foglalkozásokra, tanítási órákra, előkészíti azokat, értékeli a gyermekek, tanulók teljesítményét, elvégzi a pedagógiai tevékenységéhez kapcsolódó ügyviteli tevékenységet, részt vesz a nevelőtestület munkájában, a hátrányos helyzetű tanulók és a tehetséges tanulók felkészülésének segítésében, az iskola kulturális és sportéletének, a szabadidő hasznos eltöltésének megszervezésében, az iskola pedagógiai programjában rögzített, a tanítási órák keretében meg nem valósítható osztály- vagy csoportfoglalkozások [53. § (2) bekezdés e) pontja] megtartásában, a gyermekek, tanulók felügyeletének ellátásában, a diákmozgalom segítésével, a tanuló- és gyermekbalesetek megelőzésével, a gyermek- és ifjúságvédelemmel összefüggő feladatok végrehajtásában, az intézményi dokumentumok készítésében. A gyakorlati oktatásvezető és a gyakorlati oktatásvezető-helyettes ellátja a gyakorlati képzést szervezők ellenőrzését. A pedagógus e bekezdés alapján végzett munkája kiemelt munkavégzésért járó keresetkiegészítéssel is elismerhető.

Vagyis addig örülj, amíg nem jut eszébe, hogy benn csücsülj napi 8 órát, mint minden egyéb más munkakörben, pl. gyári munkás, irodai dolgozó stb., stb.
Zsolt
Avatar
hogabi
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2008.02.27. 10:23
Tartózkodási hely: Vöröstó
Kapcsolat:

Re: sp. szakiskola

Hozzászólás Szerző: hogabi »

Így igaz, ahogy Zsolt írja. De a főnödnek akkor bele kell számolnia, a kirándulásokat, egyéb felügyeleteket, szülő értekezleteket - mert ez a munkaidő után van - fogadó órákat - szintén munkaidő után van - aztán ha vannak iskolai ünnepélyek, melyek 16 óra után tartandók.... stb.........
Ezeket hogyan számolja?
Gabi

"Ha egy országot, nemzetet tönkre akarsz tenni, tedd tönkre a pedagógiáját"
Válasz küldése