Oldal: 1 / 1

gyógypedagógus munkát keres

Elküldve: 2009.05.25. 13:35
Szerző: Napsugarniki
Január óta keresek munkahelyet. Pszichopedagógia szakon végzett gyógypedagógus vagyok. Nagyon meglepett, hogy mennyire nincs semmi lehetőség.

Egyrészt munkáltatók figyelem!

Másrészt várom hasonló gondokkal küzdő gyp társak válaszát. Kéne egy jó ötlet!

Érdekelne a szakemberek véleménye a kialakulni látszó helyzetről. Csak én látom úgy, hogy a politika, törvénykezés lassan kiszorítja a gyógypedagógusokat a gyerekek oktatásából? Integráció szakemberek nélkül?

Niki
napsugarniki@gmail.com

Re: gyógypedagógus munkát keres

Elküldve: 2009.05.25. 15:40
Szerző: hogabi
Szia Niki!
Jól látod. /sajnos/ Az én gyp-s állásom szépen el lett sorvasztva. Pedig segítségre szoruló diák van bőven..... Ha kell valami szakmai dolog, akkor előszednek, mint egy kacatot a fiókból. Itt már régen nem a gyerekről szól a történet.
Bár vannak iskolák, ahol nagyon jól működik az integráció és a fejlesztés.

Re: gyógypedagógus munkát keres

Elküldve: 2009.05.25. 21:15
Szerző: bégé
Kedves Niki!
Ugyanebben a cipőben járok, mindössze annyi különbséggel,hogy júl. 1-től ketyeg a felmentésem. Az iskolánk (többségi) megszűnik :( . Az anyaiskola, ahová évek alatt szépen beintegrálták a gyerekeket, nem tud átvenni ennyi pedagógust, tehát: "lapát" (és nem szív alakú). Hogy a fejlesztési óráim kijöjjenek,még napközit is csináltam, amit szintén imádtam (imádok). Tudom, nem a hanyagság vagy rossz munkavégzésem miatt kerülök másokkal együtt a láthatatalanba, de borzasztóan megvisel. Bocsánat, ha nagyon személyeskedőre sikerült! Most lassan 2 hete,hogy tudom, s ma kezdtem el az önéletrajzomat újraírni, aztán a környező intézményekbe (iskolák, óvodák,nevtanok...) folyamatosan küldöm vagy személyesen viszem,ahogy sikerül.
Már korábban is írtam, s a véleményem fenntartom: ami jól működött, azt megszüntetik. Az indok valami tárgyilagos vagy mondvacsinált, de A GYEREK és az ő kis világának segítése, építése nem szerepel benne. Sok szakembernek nehéz, a szakértőik, nevtanok túlterheltek, hónapokig várunk mindenre, mire megjön a szakértői vélemény,már késő (pl. felvételiző gyereknél fordult elő). Senkinek sem könnyű, megértem, s szerintem tudjuk miért.
Nálunk valóban jól működött az integráció és a fejlesztés is, de az a hajó már elment... :cry:
Ha mást nem sikerül, megpróbálok fejlesztő órákat adni magánúton, esetleg gyerkőcökre vigyázni, utolsó mentsvárként egy szupermarketbe megyek árufeltöltőnek... Ez van.

Re: gyógypedagógus munkát keres

Elküldve: 2009.05.26. 05:49
Szerző: driszko
Hát éppen ezt nem értem - a nev.tanok, szakértőik túlterheltek - miért nem veszik fel oda az "iskola nélkül" maradt szakembereket???? Nekik lenne munkájuk, a gyerekek pedig nem kallódnának évekig papír nélkül (egy óvodából papír nélkül jött gyereket most vizsgált meg a nev.tan, s továbbküldte SNI megállapításra - de fejlesztést nem írt elő!!!! Mikor fog fejlesztést kapni???? Harmadikos korában????? ÉBRESZTŐ!!!!!!Tennünk kéne valamit)

Re: gyógypedagógus munkát keres

Elküldve: 2017.09.02. 10:51
Szerző: Kgabi
Szia!
Itt https://hu.jooble.org biztos tudsz találni.
Sok sikert!

Re: gyógypedagógus munkát keres

Elküldve: 2017.09.03. 19:21
Szerző: ehejja
Kedves Gyógypedagógusok!
Gyógypedagógus munkatársat keresünk budapesti pedagógiai szakszolgálathoz. Ha a fejlesztés és terápia mellett szívesen vizsgálnál, várjuk szakmai önéletrajzod. Kezdés 2017.09.30. Edit